Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
KRAFTTAK MOT KREFT: 2017: – Det ultimate målet er at all kreft skal bli helbredelig, men i mellomtiden skal vi gjøre vårt for å gjøre uhelbredelig levelig, sier Anne Lise Ryel. (Foto: Agnete Brun)

– Vi vil gjøre uhelbredelig levelig

På lørdag markeres årets Krafttak mot kreft med en stor gratiskonsert på Festplassen i Bergen.

Målet med årets aksjon er som i fjor å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet gjennom forskning og bedre tilbud for pasienter og pårørende.

For tolvte året på rad ruller Vinterlyd nå ut på veien, med Kurt Nilsen og Isac Elliot som headlinere.

– Det ultimate målet er at all kreft skal bli helbredelig, men i mellomtiden skal vi gjøre vårt for å gjøre uhelbredelig levelig, sier Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. 

I 2015 fikk flere enn 32.500 personer i Norge kreft.
– Takket være forskning kan vi for første gang si at flere enn 70 prosent overlever. Likevel dør det nesten 11.000 hvert år. Årets aksjon handler om å gi dager til livet, og liv til dagene, sier Ryel.

Kreftforeningens mål er å samle inn totalt 40 millioner kroner. De har derfor en klar oppfordring til alle om å ta godt i mot bøssebærerne og støtt opp om årets aksjon.

Over 20 000 bøssebærere vil være i sving, og majoriteten av disse er russ.
– Vi synes det er flott at russen i år igjen stiller så sporty og velvillige opp for aksjonen. Gi for livet og støtt årets Krafttak mot kreft, sier Geir Vangsnes, distriktssjef i Kreftforeningen Bergen.

KLAR FOR KRAFTTAK: – Det blir helt fantastisk å spille på Vinterlyd igjen. Det var noe av det morsomste jeg har gjort, sier Isac Elliot.

En viktig del av aksjonen er konsertturneen Vinterlyd, som er et samarbeid mellom P4 og Kreftforeningen. For tolvte året på rad ruller turneen nå ut på veien, med Kurt Nilsen og Isac Elliot som headlinere. I tillegg stiller Jesper Jenset, Sandra Lyng og Tungevaag & Raaban.

Isac gleder seg enormt til å se sine norske fans igjen, og dette er andre gang hvor den populære finnen blir med på hele turneen.
– Det blir helt fantastisk å spille på Vinterlyd igjen. Det var noe av det morsomste jeg har gjort, sier Isac Elliot.
– Det er en liten stund siden jeg var i Norge og reiste rundt, men nå skal jeg Norge rundt og hilse på dere. Jeg er skikkelig «hyped»! Håper vi sees! Sammen skal vi gjøre et skikkelig krafttak mot kreft, sier Elliot.

Vinterlyd har vokst seg større for hvert år, og med over 100.000 besøkende i fjor er dette nå blant landets aller største utendørskonserter. Arrangementet er gratis for publikum, og lørdag 11. mars kl. 14.00 er Vinterlyd på plass på Festplassen.

– Vi er enormt stolte over det artistgalleriet vi har med oss i år. Her har vi artister for enhver smak, og vi håper på fulle torg og bøsser rundt om i landet, sier Ryel.

Krafttak mot kreft

  • I 2015 fikk 32.592 personer kreft. Takket være forskning kan vi for første gang si at flere enn 70 prosent overlever. Likevel dør det nesten 11.000 hvert år.
  • Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon og hele Norges dugnad mot kreft. 
  • Over 20.000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsukene. I Hordaland vil mer enn 3000 bøssebærere fra 36 skoler være i aksjon.
  • I år går pengene til forskning på livsforlengende behandling og til bedre tilbud til dem som lever med uhelbredelig kreft.
  • Formålet med årets aksjon er å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet. Det skal oppnås gjennom forskning og tilbud for pasienter og pårørende.
  • Det ultimate målet er at all kreft skal bli helbredelig, men i mellomtiden vil Kreftforeningen gjøre sitt for å gjøre uhelbredelig levelig.
  • Over 20.000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsukene. I Hordaland vil mer enn 3000 bøssebærere fra 36 skoler være i aksjon.
Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this