tronjensen
DRØMMENES BY: – I Los Angeles er det lov å følge drømmene. Mange muligheter åpner seg bare ved å være der, sier Tron Jensen, som har et fast team der som han skriver låter med. (Foto: Lee Curreri)

Tron Jensen følger drømmene

Del artikkelen i Sosial medier

– Jeg kunne tenke meg å flytte til Los Angeles; være der så lenge at det ble deilig å komme tilbake til Bergen, sier Tron Jensen, nettopp tilbake fra «drømmenes by», og klar med premiere på ny musikkvideo.

En av årets store musikalske overraskelser fra Bergen var det nye albumet fra Tron Jensen, enkelt og greit kalt 11 Songs, en overraskende sterk og svært variert popplate. I dag slipper han den nye reggaeaktige sommersingelen «Talk About Nothing», flankert av en video filmet i Los Angeles, og regissert av Tormod Engelsen i Beatstone – og med norgespremiere her hos Bergensmagasinet.

Et tilfeldig møte

Nå har han skrevet 15 nye låter under et én måneds langt låtskriveropphold i Los Angeles. Sammen med kjæresten Trine og deres seks måneder gamle sønn Felix leide han et privat hus i den solrike byen, med praktfull utsikt og coyoter på terrassen om natten.
– De siste fem årene har jeg hatt en årlig tur til Los Angeles. Jeg har funnet et fast team der som jeg skriver låter med, forteller han.

– Samtalen vår på parkeringsplassen har utviklet seg både til et godt vennskap og et spennende låtskriversamarbeid.

Det hele begynte med et lunsjmøte Tron hadde med Lee Curreri (han som spilte Bruno i tv-serien og filmen Fame, for de som husker 80-tallet) og låtskriverne Kevin Dowling og bergenske Merethe Soltvedt. Etter møtet ble han stående på parkeringsplassen utenfor og prate litt med Dowling, og de ble enige om å skrive en sang sammen. Dette ble en liten suksess, og året etter spurte han Dowling om de skulle skrive en låt til. «Hva om vi skriver 15 låter» var svaret.

Intense uker

– Det ble full jobbing i tre uker, der jeg jobbet både med Dowling og mange andre som han koblet meg sammen med, forteller Jensen, som mener denne historien viser hvordan tilfeldigheter kan vise seg å få stor betydning.
– Samtalen vår på parkeringsplassen har utviklet seg både til et godt vennskap og et spennende låtskriversamarbeid.

Halvparten av låtene på 11 Songs ble skrevet i løpet av de intense tre ukene, fra synthpoplåtene «All My Life» og «Love’s Last Chance» til sommerlige «Talk About Nothing», som altså slippes på singel og video i dag.

Skriver for andre

Tron Jensen har også skrevet låter sammen med Fredrik Strand Halland fra Bergen. Han reiste til L.A. for å studere da han var 16 år, og har siden bodd der. De siste fire årene har han vært på veien som gitarist for Colbie Caillat og Gavin DeGraw. Han er medkomponist og gitarist på Justin Bieber-singelen «Roller Coaster» – og på Tron Jensens «Saturday Night» (sammen med Jensen og Dowling).

– «Saturday Night» er presentert for diverse tv-show. Både Dowling og flere andre i miljøet har veldig stor tro på den, sier Jensen, som nå ønsker å gå i en retning der han i økende grad skriver sanger for andre.

Kurt Nilsen har allerede spilt inn Jensens låt «I’m Hit» til sitt kommende album.

Følger drømmene

– Veldig mange sier at det er dårlige tider for musikere. Det bryr jeg meg ikke om. Parolen min er at musikk er kommet for å bli, sier han.
– Jeg følger drømmene. Det er ikke et valg, men noe som presser seg på, enten jeg er her eller der, men det fine med L.A. er at det er utrolig lett å komme i en fin jobbegroove der.

– Hvordan har dette utviklet deg som låtskriver, eller som musiker?

– Jeg jobber med utrolig dyktige folk, så det blir nesten som en skole. Dowling har studert med Frank Sinatras låtskrivere.

– Hva har du lært?

– Hvor viktig det er å forankre teksten i en god historie. Teksten er veldig viktig. Jeg har lært mye om språk, om uttrykk, om workflow. Det er slik med alle ting når man går inn i en større verden enn man tror.

Sanger som lever

– Hva kjennetegner en god poplåt?

– Jeg ønsker å skrive låter som virkelig betyr noe for folk, som lever.

– Nummer én er at den må trigge noen følelser. Den kan være glad, melankolsk, betroende, eller gi deg lyst til å danse. For min egen del vil jeg at den også skal trigge på et litt dypere plan. Jeg ønsker å skrive låter som virkelig betyr noe for folk, som lever.

– «Hente stjerner» er vel en slik låt?

– Mange sier at de er blitt beveget av den, at den treffer dem, og føler at den er skrevet til dem.

Drømmer sanger

– Skriver du annerledes nå enn før?

– Jeg er kanskje blitt mer intuitiv, på den måten at jeg skriver mer på stemninger. Noen ganger kan jeg drømme en hel melodi eller en sang. «I’m Hit» kom til meg slik, nesten helt ferdig. Jeg fullførte den sammen med Kurt Nilsen og Eirik Grønner.

– Hvordan sikrer du deg mot å glemme en slik sang når du våkner?

– Hehe. Jeg mumler de inn på mobilen, gjerne i en tilstand der jeg vet at jeg drømmer, men ennå ikke er våknet. Dersom jeg våkner fort, glemmer jeg låten.

Tron Jensen spiller på Bergensmagasinets lanseringsfest på Matbørsen, fredag 13. mai. Singelen til sommerlåten «Talk About Nothing» slippes i dag, med videopremiere på Bergensmagasinets nettside.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this