Jeanette Heggland 01
NY KINOSJEF: Jeanette Heggland går fra å styre kjøpesenteret Horisont til å bli sjef for Bergen Kino. Hun begynner i jobben i morgen, 1. mai. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Fra kommers til kultur

Del artikkelen i Sosial medier

Jeanette Heggland har vært senterleder på kjøpesenteret Horisont siden det åpnet for fem år siden. Nå blir hun sjef for Bergen Kino.

– Jeg ble kontaktet i desember og spurt om jeg var interessert i jobben. Deretter tygget jeg litt på det og brukte romjulen til å bestemme meg for å søke, forteller hun.

– Bergen Kino er jo den mest besøkte kulturinstitusjonen i bergensregionen.

Jeanette Heggland betegner seg selv som en gjennomsnittlig kinogjenger, men er likevel klar til å få bergenspublikummet til å gå enda mer på kino når hun overtar styringen av Bergen Kino i morgen, 1. mai.

– Sammen med medarbeidere og eiere skal vi fortsette å utvikle Bergen Kino gjennom å levere gode kinoopplevelser innen lyd, bilde og komfort, sier Heggland.

Hun har noen ideer hun gjerne vil utvikle sammen med de ansatte. Nordmenn bruker over gjennomsnittet av inntekten sin på kulturopplevelser, og der kan kino ta en enda større andel, mener den kommende kinosjefen.

– Jeg tenker at vi må satse enda mer på magien ved film, og levere tjenester av høy kvalitet og bredde. Menneskene og det de skal oppleve er det jeg er opptatt av. Jeg vil også legge til rette for at ulike grupper kan dele kinoopplevelsen sammen.

Frykter ikke konkurranse

– Frykter du konkurranse fra Lagunen Kino, som åpner til høsten, eller Sartor Kino på Sotra?

– Jeg mener at konkurranse er sunt, noe som skjerper en. Bergen Kino har hatt mer eller mindre monopol, men med kino på Sartor og på Lagunen er konkurransesituasjonen endret.

Noe av drivkraften for å søke jobben ligger i ønsket om å utvikle medarbeiderne til å jobbe godt i team og å skape gode kundeopplevelser.

– Det er et fokus jeg tar med meg fra Horisont.

Samtidig gleder hun seg til å være med og utvikle Bergen sentrum.

– Totalpakken Bergen sentrum er kjempespennende. Bergen Kino har nesten en million besøkende i året. Institusjonen har vært tydelig i bybildet i nesten hundre år. Vi må fortsette å være aktive i sentrum.

Heggland irriterer seg over at hun i mange tilfeller har blitt sittende hjemme i sofaen og sett en film på Netflix, i stedet for å ha gått på kino.

– Jeg skal definitivt gå mer på kino. Filmopplevelsen er best der, slår hun fast.

Kino på sykehuset

Når hun nå tar over jobben som kinosjef, ønsker hun også å videreføre samarbeidet med andre kulturinstitusjoner i byen, og gjøre det enklere for folk å bruke sentrum.

– Bergen Kino er jo den mest besøkte kulturinstitusjonen i bergensregionen, eid av Bergen kommune og Odeon Kino. Det å jobbe med begge aktører er spennende.

Hun har mange titler og arrangementer hun vil ha på plakaten, men skal bruke den første tiden til å bli kjent med  kinobransjen generelt og Bergen Kino spesielt.

– Sammen med medarbeiderne skal vi jobbe frem rett strategi, slik at vi får publikum til å velge kino fremfor sofaen.

Hun trekker spesielt frem samarbeidet med Bergen internasjonale filmfestival (BIFF), og vil fortsette å slippe til smalere filmer.

– Dessuten må jeg få skryte av at vi i april åpnet landets eneste kino på sykehus. Den ligger på Energisenteret for barn og unge ved Barne- og ungdomssykehuset på Haukeland, sier hun.

– Jeg synes også det er veldig stas at Bergen Kino, som en av tre aktører, skal vise Rocketman, filmen om Elton John, allerede 20. mai, med livesending direkte fra premieren i London.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this