andersbeyer
HØYE AMBISJONER: – Som et av de ledende festspill i Europa skal vi skape skjellsettende og nyskapende kunstprosjekter, sier Anders Beyer. (Foto: Thor Brødreskift)

Fortsetter som festspilldirektør

Del artikkelen i Sosial medier

Styret for Festspillene i Bergen har vedtatt å forlenge festspilldirektør Anders Beyers åremålsperiode med fire nye år, frem til og med 2022.

– Årets festspill var svært vellykket. Anders Beyer og hans organisasjon har levert over forventning på alle punkter i henhold til den strategiplanen som er utarbeidet og vedtatt i styret. Styret ser det som hensiktsmessig å forlenge Beyers åremål for å sikre kontinuitet og langsiktig planlegging, sier styreleder Magne Furuholmen.

Festspillene har satt stadig nye publikumsrekorder etter at Anders Beyer tiltrådte som festspilldirektør i august 2012, og kan i år notere seg for et besøk på 122.000. Det er en økning på 17 prosent fra ifjor.

– Styret og administrasjonen har høye ambisjoner på vegne av Festspillene, og vil jobbe for å befeste Festspillenes posisjon ytterligere og utvikle den videre mot å bli en ledende institusjon i Europa på sitt felt, sier Furuholmen, som ble utnevnt som styreleder i februar.

LES OGSÅ: Rufus Wainwright – Med hjertet på utsiden (konsertanmeldelse)

Beyer studerte musikk og filosofi ved Københavns universitet, og ble cand.phil. i musikkvitenskap i 1985. Han ble deretter ansatt som lektor på Københavns universitet. Ved siden av jobben som universitetslærer, var Beyer i perioden 1995-2004 musikkredaktør og kritiker i den danske avisen Information.

langlang1-harald-hoffmann
Lang Lang (foto: Harald Hoffmann)

Anders Beyer ser frem til å fortsette som arbeidet som festspilldirektør. Neste års festspill åpner 24. mai 2017 med Shakespeares sonetter i regi av Robert Wilson, og med musikk av Rufus Wainwright.

Det knytter seg også store forventninger til de internasjonalt kjente pianistene Lang Lang og Richard Goode, som gjør hver sin konsert under neste års festspill i Bergen.

Kinesiske Lang Lang har spilt for presidenter i tre verdensdeler, og fire milliarder så ham under OL-åpningen i Beijing. Han spilte på avslutningskonserten for fotball-VM i 2014, Grammy Awards med Metallica og Pharell Williams og Last Night of the Proms i London, har opptrådt med dirigent Sir Simon Rattle og på Sesame Street, og stått på magasinet Times liste over verdens mest innflytelsesrike. Som om ikke det var nok, så har Steinway oppkalt et piano etter ham.

Under Festspillene i Bergen 2017 vil Lang Lang blant annet spille verker av Liszt, Albéniz og Debussy.

Richard Goode 2 c Steve Riskind
Richard Goode (foto: Steve Riskind)

Når det gjelder Richard Goode, så er det en pianist som virkelig lever opp til etternavnet sitt.

«One has to go back to the pre-digital era to find a Beethoven cycle of comparable command and intensity» skrev The Penguin Guide om Richard Goodes tolkning av Beethovens samtlige 32 klaversonater.

Referanseverket konkluderte at samlingen var et førstevalg dersom du ønsker en moderne digital versjon.

Under Festspillene 2017 vil Goode fremføre et utvalg på fem av disse sonatene.

– Bookingene av Richard Goode og Lang Lang setter listen for ambisjonen til Festspillene. Vi skal være blant de ledende og toneangivende festivalene i Europa, sier Beyer.

Festspillene i Bergen 2017 åpner onsdag 24. mai med Shakespeares sonetter i regi av Robert Wilson og med musikk av Rufus Wainwright. Lang Lang spiller i Grieghallen torsdag 1. juni, og Richard Goode spiller i Håkonshallen torsdag 25. mai. Billetter til disse og flere andre arrangement er nå i salg.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this