tv2saken roenning scaled
BERGENSERE I VERDENSKLASSE: – Det klareste beviset på at man var fremoverlent og offensiv, er det unike miljøet som finnes på Media City Bergen. Dette er et europeisk kraftsenter for medieteknologi, og leverer løsninger rundt hele verden, sier Trygve Rønningen. (Foto: Eivind Senneset/TV 2)

En motvekt til det Oslo-tunge

Del artikkelen i Sosial medier

TV I 30 ÅR: – TV 2s tilstedeværelse i Bergen har gitt store ringvirkninger både for byen og mediebransjen. Ikke bare var det en motvekt mot det Oslo-tunge og offisiøse, men man utfordret hele måten å tenke TV-produksjon på, sier kanaldirektør Trygve Rønningen.

Trygve Rønningen var med som prosjektleder og programleder for den daglige sendingen «God ettermiddag Norge», og er en av dem som har hatt flest roller i periodene han har jobbet i kanalen – i tidlige tider også som underholdningssjef og deretter program og planleggingssjef.

LES OGSÅ: Virkeligheten vest for Sinsenkrysset

Han tok en pause fra TV 2 ved årtusenskiftet, med mangfoldige medieoppdrag som programleder og leder andre steder – frem til han igjen gikk inn i sjefsstilling i TV 2 for fem år siden.

FREMOVERLENT OG OFFENSIV

– TV 2s tilstedeværelse i Bergen har gitt store ringvirkninger både for byen og mediebransjen. Ikke bare var det en motvekt mot det Oslo-tunge og offisiøse, men man utfordret hele måten å tenke TV-produksjon på, sier han.

– Skal vi som allmennkringkaster fremdeles være relevant med vårt oppdrag, må vi følge med og være til stede der seerne er, og engasjere på andre måter enn tidligere.

– Det klareste beviset på at man var fremoverlent og offensiv, er det unike miljøet som finnes på Media City Bergen. Dette er et europeisk kraftsenter for medieteknologi, og leverer løsninger rundt hele verden. TV 2 har fått mye igjen for å ha vært en sentral bidragsyter, og ikke minst være en del av, et slikt miljø.

For TV 2 er det en enorm styrke å ha et sterkt redaksjonelt og teknologisk miljø i Bergen. Kanalen skal speile landet gjennom nyheter, sport og underholdning, noe som er enklere når de er til stede på flere steder enn Oslo. Rønningen understreker at TV 2 av samme grunn har journalister og reportere på lokalkontorer i flere byer i landet.

I de siste årene har publikums tv-vaner endret seg, med mer strømme-tv og flytende grenser mot «tv on demand»/klikk-tv. TV 2 møter dette med å ha fokus på å dyrke de gode historiene, og skape engasjement hos folk med sport, underholdning og nyheter.

– Folk ser tv på ulike plattformer, og vi jobber hele tiden med å tilpasse og fornye oss. De fleste flaggskipene er fortsatt å finne lineært, men mange nye programmer har et liv på TV 2 Play alene, forklarer Rønningen.

– Men dette er plattformer som spiller hverandre gode. Blir et program stort på lineær-TV, blir det også stort på TV 2 Play. Kompani Lauritzen er et eksempel på et konsept som lykkes og leverer på alle flater, og ble raskt vår største suksess. Derfor beholder, fornyer og tilpasser vi kjente og kjære konsepter til dagens medielandskap, samtidig som vi hele tiden er på jakt etter nye favoritter.

SATSER PÅ NORSKE PRODUKSJONER

Medievanene våre endrer seg raskt og plattformene blir stadig flere. Der hvor mange fremdeles foretrekker lineær-tv, har de fleste unge forsvunnet ut på TikTok og Snapchat.

– Skal vi som allmennkringkaster fremdeles være relevant med vårt oppdrag, må vi følge med og være til stede der seerne er, og engasjere på andre måter enn tidligere. Det er en utfordring alle mediehus står ovenfor, erkjenner han.

– Hva vil du trekke frem som TV 2s største historiske bidrag til mediemangfoldet i Norge?
– Det er vanskelig å trekke frem enkelte bidrag. Hele ideen var at TV 2 skulle være en motvekt til NRK, og komplimentere nyhetsdekningen i Norge. Det har åpenbart vært viktig, svarer han.

– I tillegg har TV 2 hele tiden satset på nyskapende norske programmer. Gjennom å være en helt sentral aktør for å bygge en sterk norsk produksjonsbransje, har vi levert serier som «De syv søstre», «Hotel Cæsar» og «Mot i brøstet». Og med «Skal vi danse», «Kompani Lauritzen» og nå «Forræder» fortsetter vi med det: programmer som blir felles referanser for hele det norske publikum. 

– Har noen østfra som har blitt stasjonert her klaget på bergensværet?
– Jeg tror vel også at bergenserne noen ganger skulle ønske seg et par soldager ekstra.

– Til slutt; vil også TV 2s 50-årsjubileum bli feiret her i Bergen?
– Ja, det håper jeg jo!

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this