veslemoeyflugeberg01 scaled
STØTTEKONSERT FOR UKRAINA: – Jeg har sett med gru på de stakkars menneskene som har blitt tvunget på flukt, sier Veslemøy Fluge Berg, som på søndag inviterer til artistgalla der alle inntektene går til Røde Kors' arbeid i Ukraina. Innfelt: Ukrainas flagg. (Arkivfoto: Magne Fonn Hafskor)

Dobbel artistgalla for Ukraina

Del artikkelen i Sosial medier

– Situasjonen i Ukraina har rørt oss dypt, sier Veslemøy Fluge Berg, som sammen med Benedicte Sjøvold har samlet en rekke lokale artister til to veldedighetskonserter for å hjelpe folk som er på flukt fra det krigsrammede landet.

André Søfteland, Sjur Hjeltnes, Rune Larsen/Anne Veddeng, Hanne Mellingen, Marxiz, Chris Lund og Mads Berven er noen av de lokale artistene som stiller opp på den første artistgallaen, som holdes i Fana kulturhus søndag kl. 17.00.

– Som sanger var det nærliggende for meg å tenke på veldedighetskonsert, sier Veslemøy Fluge Berg, som er sopran med master i sang fra Griegakademiet i Bergen.

– Som fembarnsmor kan jeg bare forestille meg hvilken grufull situasjon disse menneskene opplever.

I 2015 arrangerte hun en lignende konsert i Korskirken til inntekt for flyktninger fra Syria – da som nå i samarbeid med Benedicte Sjøvold. Hun spurte derfor om hun var interessert i å være med å arrangere en tilsvarende konsert – men denne gangen i Fana kulturhus.

– Benedicte sa ja med en gang. Krigen som nå foregår i «bakhagen» vår skremmer oss. Selv om vi vet om lidelsene som stadig foregår rundt oss i verden, preger det oss ekstra det som skjer med menneskene i Ukraina og Russland nå, sier Fluge Berg.

EGEN KONSERT I EIDSVÅG KIRKE

benedictesjoevold01 2
STÅR BAK TO STØTTEKONSERTER: – Dette blir knallbra, med mange flotte folk med store hjerter, sier Benedicte Sjøvold. (Foto: Privat)

– Jeg kunne ikke sitte stille uten å gjøre noe da jeg så grusomhetene som utspilte seg rett utenfor døren vår, sier Sjøvold, som hadde planer om å sette i gang noe selv da Veslemøy ringte og spurte om hun ville være med.

– Selvsagt ville jeg det! Veslemøy og jeg er et kjempebra team som jobber veldig godt sammen både på og utenfor scenen.

Sjøvold har skaffet de fleste artistene og holder styr på hva de trenger av utstyr, lager konsertoppsett sammen med Fluge Berg og holder kontakt med de som skal delta. I tillegg arrangerer hun en lignende konsert (uten Veslemøy) i Eidsvåg kirke torsdag 24. mars kl. 19.00.

– Veslemøy er ikke med på konserten i Eidsvåg. Der er det stort sett lokale artister fra nærområdet, forklarer hun.

– Grunnen til at jeg spurte Eidsvåg om de ville være med på dette, var at når jeg først var i gang med en konsert, så kunne jeg likså godt lage to. Da blir det mer til Ukraina. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.

– VI KAN ALLE BIDRA

– Jeg har sett med gru på de stakkars menneskene som har blitt tvunget på flukt, fortsetter Berg.

– Som fembarnsmor kan jeg bare forestille meg hvilken grufull situasjon disse menneskene opplever – mødre som må dra på strabasiøse og farlige reiser med sine redde barn, uten å vite hvor de går og hva som venter dem, samtidig som de må forlate sine menn og fedre for å kjempe i krigen.

Det første Veslemøy gjorde var å samle sammen klær til forsendelse til bilene som kjørte til Ukraina. Hun har senere meldt meg som frivillig og aktivitør – både hos Bergen kommune og ved den Ukrainske venneforeningen i Bergen, samt sendt penger til veldedige organisasjoner.

– Vi kan alle bidra på en eller annen måte. Selv er jeg imponert over jobben Røde Kors gjør, så derfor går alt vi får inn på konsertene uavkortet til deres arbeid for menneskene i og på flukt fra Ukraina.

– Dette blir knallbra, med mange flotte folk med store hjerter, sier Sjøvold,

Fana kulturhus, søndag 20. mars kl. 17.00 og Eidsvåg kirke torsdag 24. mars kl. 19.00. Billetter på ticketco eller i døren. Pengestøtte kan i tillegg gis direkte til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina.

Artister som stiller i Fana kulturhus: André Søfteland, Sjur Hjeltnes, Rune Larsen/Anne Veddeng, Hanne Mellingen, Marxiz, Chris Lund, Mads Berven, Tor Jaran Apold, Vidar Eldholm, Arvid Søreide, Peter Sæverud, Benedicte Sjøvold, Veslemøy Fluge Berg, Kristin Bergsvik Skilbrei, Rune Salomonsen, Elisabeth Vannebo, Jan Tore Ness, Stein Bakke, Paul Fawcus, Øyvind Hatland, Sigurd Ulveseth og Michael Chauvet Jørgensen.

Artister som stiller i Eidsvåg kirke: Benedicte Sjøvold med koret Benedictinerne, Tone Rose Bratland, YA Vokal ved Bjørn Bergmann, Mari Ose/Mats Hundsnes Ørnhaug, Chris Tvedt og Gjengangerne, Jon Stubberud, Terneskoret ved Ingvill Espedal, Jonas Selvik/Isak Yri/Jens Scheen og Hanne Mellingen – mens Arne Wilhelmsen (Beatstone Studio) vil sørge for god lyd. I tillegg har de invitert TV2-journalist Bent Skjærstad, som nylig kom hjem fra Ukraina.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this