newton01
GATEKUNST OG DEN MEDIESKAPTE VIRKELIGHETEN: Newton lager et verk direkte på veggen hos Media City Bergen. (Foto: Kube Bergen)

Ørneblikk på medias verdensbilde

Del artikkelen i Sosial medier

I morgen arrangerer Kube Bergen årets største urbankunst-event i Media City Bergen.

– Question Everything er et samfunnsaktuelt kunstevent som retter fokus mot skillet mellom det medieskapte verdensbildet og virkeligheten, forklarer Petter Nord ved Kube Bergen.

– Vi håper på bred deltakelse fra journalister, politikere og professorer, slik at dette kan bli mye mer enn bare en utstilling.

Utstillingen er også starten på en landsdekkende turné for å videreføre debatten om troverdigheten i det norske nyhetsbildet som Ola Nordmann serveres i dagens samfunn. Temaet vil dekkes på ulike måter fra ulike kunsteriske og journalistiske perspektiver.

Utenriksjournalist i TV2, Bent Skjærstad, vil fortelle om urbane kunsttrender i krigspregede land, og dele sine erfaringer som krigskorrespondent. Under utstillingen vil Bent også stille ut noen av sine egne bilder. På agendaen står også avduking av en rekke kunstverk fra kjente gatekunst-navn, og byens mest etterspurte gatekunstner AFK stiller med hele 15 splitter nye verk for anledningen.

Det vil ellers bli laget kunst live, rett på vegg som en påminner til journalistene som jobber ved Media City Bergen, samt at det blir lagt opp til en egen paneldebatt for å diskutere sannferdigheten i mediebildet.

– Vi håper på bred deltakelse fra journalister, politikere og professorer, slik at dette kan bli mye mer enn bare en utstilling, sier Nord.

Question Everything, utstilling/event i Media City Bergen, torsdag 22. februar kl. 16.00

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this