Azar trening 2019
GOD STEMNING PÅ STADION: Latteren sitter løst på Brann-treningene. (Foto: Janne Håland/Brann.no)

Dette tror ekspertene om Brann

Del artikkelen i Sosial medier

Eliteserien starter i morgen, og Bergensmagasinet har i den forbindelse spurt en rekke fotballeksperter om hva de tenker om Branns sjanser i år.

De vi har spurt, er Eurosport-reporter Kristian Oma (Monday Production), Joacim Jonsson (fotballekspert for Eurosport), Trond Gausemel (Hordalandsfotball.no), Tor Ole Skullerud (fotballekspert Eurosport), Mons Ivar Mjelde (tidligere Brann-trener, ekspertkommentator for BA), og Discovery Networks-kommentator-Kenneth Fredheim (TVNorge, Max og Eurosport).

Spørsmålene de har fått er enkelt og greit:

 1. Har Brann blitt bedre siden i fjor?
 2. Scorer Bamba to-sifret?
 3. Hvor havner Brann på tabellen?

Her er svarene:

Branneksperter Oma
Kristian Oma (foto: Ingerid Medhus/Eurosport)

Kristian Oma (Monday Production), reporter for Eurosport:

 1. Troppen virker i hvert fall å være sterkere. Det er stor konkurranse om alle plassene, og fansens håp må jo da være at Brann står sterkere gjennom hele sesongen. Og ikke får de samme ustabile periodene som har ødelagt gull-sjansene de siste to sesongene.
 2. Meget usikker. Toppnivået vi så i Kristiansund har vi vel ennå ikke fått helt øye på etter klubb-byttet. Men selv om det sikkert kommer en god del mål fra midtbanen og kantene – må Brann ha en spiss som leverer mer enn 10 mål i 2019.
 3. De havner blant topp tre. Men mye skal gå veien om Hansa skal starte gulløl-produksjonen i 2019.
Branneksperter Jonsson
Joacim Jonsson (foto: Ingerid Medhus/Eurosport)

Joacim Jonsson, fotballekspert for Eurosport:

 1. Brann ser mer solide ut denne sesongen. Troppen er bredere enn i fjor og de har fått inn spillertyper sentralt på midtbanen som komplementerer de som allerede er der.
 2. Skal Brann ha mulighet å utfordre om gullet, må Bamba score 15-20 mål. Det tror jeg dessverre ikke at han gjør. Tipper han ligger på melllom 7-10 mål, hvis han er frisk og spiller hele sesongen. Spissplassen er lagets svake punkt.
 3. Tipper at de tar bronse. Laget er for svakt på spissplassen til å kunne utfordre Mode og RBK.
Branneksperter Trond Gausemel
Trond Gausemel (foto: Ove Landro)

Trond Gausemel, Hordalandsfotball.no:

 1. Både og. De har løftet seg litt defensivt, men har litt igjen offensivt syns jeg. Litt unøyaktig i avslutningene og feile valg blir gjort. Spennende med utskiftninger og rokeringer.
 2. Nei, jeg tror ikke Bamba scorer to-sifret, men blir positivt overrasket hvis jeg tar feil.
 3. Også i år skal nok Brann jobbe godt i toppen lenge, men jeg er redd det ikke holder til det etterlengtede gullet bergenserne venter på.  Jeg tipper de ender på tredje eller fjerdeplass.
Brann eksperter Tor Ole Skullerud
Tor Ole Skullerud (foto: Ingerid Medhus/Eurosport)

Tor Ole Skullerud, fotballekspert Eurosport:

 1. Jeg tror Brann har gode forutsetninger for å bli bedre. De jobber videre med samme ideer, LAN har stadig utviklet laget siden han overtok og nye spillere er kommet inn. De skal kjempe på tre fronter i år, og stallen virker sterkere enn i fjor. Jeg er spent på keeperplassen og på hvem av de nye der som slår til. Jeg har forventninger til Eirik Holmen Johansen, som har vært et stort talent i mange år og som har alle forutsetninger til å bli en god keeper for Brann. For meg ligger det en spenning knyttet til om startelleveren er styrket, og om de lykkes med å rullere på mange spillere som alle er i Brann for å spille hver kamp.
 2. Jeg er spent på Bamba og om han finner ut av spillestil og takler forventningene til ham. Han fremstår ikke først og fremst som en relasjonell spiller, han spiller mer på instinkt og virker avhengig av å få litt frie tøyler. Spørsmålet er om det passer Brann, det blir en viktig sak å finne ut av både for Bamba selv og de som jobber med ham. Skal Brann utfordre RBK og Molde så tror jeg de er avhengig av å «få til» Bamba, men jeg er ikke overbevist om at det blir full klaff.
 3. Jeg tipper Brann på 3. plass.
Branneksperter Mons Ivar Mjelde
Mons Ivar Mjelde (foto: Ove Landro)

Mons Ivar Mjelde, tidl. Brann-trener, ekspertkommentator for BA:

 1. Brann er solid rustet, ikke mange stjerner, men mange solide, hardtarbeidende eliteseriespillere. Brann har hatt det spillemessige overtaket i alle kamper bortsett fra sist kamp mot Bodø/Glimt. Problemet er å skape mer sjanser, og score nok mål. Solid mannskap, men mangler en klassespiss, som for eksempel Thorstein Helstad var.
 2. Tror ikke Bamba eller noen andre spisser i Brann scorer to-sifret.
 3. Brann blir topp 5.
Brann eksperter Fredheim 1
Kenneth Fredheim (foto: Ingerid Medhus/Eurosport)

Kenneth Fredheim, kommentator Discovery Networks:

 1. Ja, det tror jeg. Lars Arne Nilsen er tydelig på hva han vil og hvordan Brann skal spille, og meget opptatt av utvikling. Brann er flinke til å hente spillere (Løkberg, Strand) som passer inn i tankegangen og spillestilen. Jeg mener spillerstallen er bedre enn i fjor, men samtidig er jeg usikker på om selve startoppstillingen er styrket. Uansett er de bedre rustet til å tåle skader og stå det lange løpet som er helt avgjørende for å kjempe i toppen, og samtidig konkurrere i Europa.
 2. Ja, det bør og må han, hvis Brann skal kjempe om seieren i Eliteserien. Overbeviste ikke i fjor høst, etter overgangen fra Kristiansund, og må slå til nå. Var muligens noe preget av høy overgangssum og forventninger. Nå bør han ha funnet seg til rette og levere målene som forventes.
 3. Vi i Eurosport har tippet Brann på tredjeplass. Men personlig tror jeg de kan kjempe om serietittelen, hvis de finner rytmen, stabiliteten og nøkkelspillere som Wormgoor, Haugen og Bamba spiller på sitt høyeste nivå.

[PostBlock id=302]

[PostBlock id=301]

[PostBlock id=304]

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this