byhagen1
BYHAGEN I LONAPARKEN: Byhagen er bygget i to trinn, og består av til sammen 111 leiligheter. Strand har vært hovedentreprenør og Link Arkitektur i Bergen har tegnet leilighetsprosjektet, som er en  del av Lonaparken i Åsane. (Foto: Bonava Norge)

Byhagen kåret til årets leilighetsprosjekt

Del artikkelen i Sosial medier

– Vi er stolte og takknemlige for tildelingen, sier regionsjef Andreas Hovden i Bonava Norge, som har utviklet og bygget leilighetsprosjektet Byhagen.

Boligprodusentenes Forening har kåret Bonavas leilighetsprosjekt Byhagen i Åsane til Årets leilighetsprosjekt i Norge. Dette er første gang denne prisen har tilfalt et boligprosjekt i Bergen.

– Vi har vektlagt variasjon i leilighetstyper for å treffe ulike behov; enten det er en praktisk, litt mindre leilighet eller en av de store toppleilighetene.

Bonava er blant de største boligbyggerne i Bergen. Foruten prosjekter i Åsane, på Sandsli og Skjold satser de stort i Mindemyren; den nye bydelen i Bergen sør. Bergensmeieriet skal ut av byen, og her skal Bonava bygge nærmere 700 boliger, samt en del næringslokaler. De planlegger også bygging av rundt 100 leiligheter i Biskopshavn.

MÅ FREMSTÅ SOM ET FORBILDE

De to andre nominerte leilighetsprosjektene var Selvaag Bolig med Heimdal Stasjonsby i Trondheim og Nordbohus Nb Sogn Eiendom med Luster-prosjektet Hanaskjeren.

Hovedkriteriene for den faglige vurderingen er at prosjektet må fremstå som et forbilde med hensyn til standardisering, byggekostnader, energi og klima, særpreg og nyskaping og bokvalitet – herunder byggeskikk og arkitektur, planløsning og brukbarhet, samt inneklima.

I begrunnelsen for tildelingen fremhever juryen at det er valgt samme planløsning for de fleste etasjene, og at det har vært jobbet effektivt med bruk av produksjonssystemet Lean med en byggetid på 15 måneder. 

byhagen2
HØYTHENGENDE PRIS: Byhagen er kåret til Årets leilighetsprosjekt. Prisen ble delt ut på på en konferanse i Boligprodusentenes Forening. Fra venstre: Grethe Haugland (Link Arkitektur), regionsjef Andreas Hovden i Bonava Norge, Kari Kløve (Link Arkitektur), direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening og utviklingssjef Jørgen Madsen i Bonava Norge. (Foto: Jens Sjøgren / Boligprodusentenes Forening).

Byhagen i Åsane er bygget i to trinn, og består av til sammen 111 leiligheter. Strand har vært hovedentreprenør og Link Arkitektur i Bergen har tegnet leilighetsprosjektet, som er en  del av Lonaparken i Åsane. Her er det opparbeidede park- og uteområder med gangstier, tun, vann og laksetrapper. Området er bilfritt, og Byhagen har derfor et eget underjordisk parkeringsanlegg.

LEILIGHETER FOR ULIKE BEHOV

Du kan velge mellom leiligheter fra 37 til 128 kvadratmeter, alle med egen balkong eller terrasse. I tillegg er det en felles takterrasse på 120 kvadratmeter.

– I dette urbane prosjektet i har vi vektlagt variasjon i leilighetstyper for å treffe ulike behov; enten det er en praktisk, litt mindre leilighet eller en av de store toppleilighetene, forteller Andreas Hovden.

– Byhagen er et boligprosjekt med leiligheter i ulike størrelser, noe som skaper forventninger om et godt og sammensatt nabolag, sier arkitekt Kari Kløve ved Link Arkitektur.

Prosjektet ligger i forlengelsen av torgaksen fra Horisont, der de to bygningene omkranser en felles opparbeidet hage tilrettelagt med benker og lekearealer.

Biltrafikken henvises til nedkjøring i egen parkeringskjeller fra Myrdalsveien, med heis opp til leilighetene, mens inngangspartiene til boenhetene er knyttet sammen med interne gangveier og «smau».

SLIPPER LYSET INN

– Det skal være kjekt å komme hjem, og det skal være kjekt å vise frem sin bolig fra hovedinngang og frem til egen ytterdør.

– Trappehusene har rause glassfelt, der lyset vil sildre ut på fellesarealene, forteller Kløve.

– Det skal være kjekt å komme hjem, og det skal være kjekt å vise frem sin bolig fra hovedinngang og frem til egen ytterdør.

Byggehøydene er fra 6–7 etasjer med en solrik takterrasse med pergola. Fasadene er i lyse farger med vertikale profiler. Alle leilighetene får store private sørvestvendte balkonger.

Disse ligger dels under overdekket areal og dels under åpen himmel. Dette danner en skråflate i front som slipper solen og lyset lenger inn i leilighetene.

Nederste delen av balkongrekkverket er designet med tett felt for skjerming av innsyn.

– Arkitektonisk er balkongene et viktig element på en ellers ren og stilistisk fasade, sier Kløve.

– Vi i Link Arkitektur har tro på at Byhagen, med en ren arkitektur, flott opparbeidet hage og fokus på godt miljø, vil være et godt sted å bo.

Mer informasjon: bonava.no og linkarkitektur.com

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this