Erling Finsrud1
SPORT ER REDNINGEN: – Lineær tv opplever nedgang, men ikke direktesendt fotball og sport, sier Erling Finsrud, innholdssjef i Discovery Networks. (Foto: Ingerid Medhus)

Brann er hete på tv

Del artikkelen i Sosial medier

– Det er ikke bare i Bergen det koker; vi opplever at interessen for norsk fotball øker over hele landet, og at eliteserien er på vei opp etter å ha lagt litt nede i 2017, sier innholdssjef hos Discovery Networks, Erling Finsrud.

Han mener det er flere lag som kan være med og kjempe om den gjeveste tittelen i år.

– Rosenborg og Brann er de største klubbene og som følges med størst interesse, og det må vi forholde oss til.

– Jeg vet at forventningene til at Brann skal ta gull er store i Bergen, men Molde er vel egentlig en større favoritt. Samtidig er mange nysgjerrig på hvordan det går med Rosenborg denne sesongen, og vi vet at det er optimisme i Vålerenga, sier Finsrud.

– Det er også morsomt at Viking er tilbake i norsk toppfotball, for nå er alle de store byene representert, og det skaper også større entusiasme,

SPORT REDDER FJERNSYNET

Han peker på at tv-bransjen er i endring, og andelen mennesker som ser på såkalt lineær tv går ned. I 2018 var det 15 prosent nedgang i antall mennesker som ser vanlig tv.

– Men direktesendt sport, og fotball spesielt, opplever ikke nedgang. Direkte sport er med på å redde lineær tv, sier Finsrud.

Samtidig som kanalen er avhengig av å få abonnenter til sine digitale sendinger, er det ingen tvil om at det er på lineær tv det er mest penger å hente.

– Rosenborg og Brann er de største klubbene og som følges med størst interesse, og det må vi forholde oss til. Vi skal lage tv, og kan ikke drive et sosialdemokrati. Det betyr at det blir færre kamper på åpne kanaler med for eksempel Strømsgodset og Odd. Til og med Vålerenga er ikke sterke nok dersom de har en dårlig sesong. Brann er garantister for gode seertall på vanlig tv, opplyser Finsrud.

BRANN-PROFILER

Han mener Brann har vel så mange profiler som Rosenborg.

– Så blir det vår jobb å bygge enda flere lokale profiler som forhåpentligvis kan bli nasjonale profiler. Og når eliteserien blir litt stas, så kommer det også flere folk på Stadion, mener Finsrud.

Discovery (TVNorge, Max og Eurosport) har foreløpig bare planlagt løpet frem til sommeren, og den planen viser at de aller fleste Brann-oppgjørene vises på en åpen tv-kanal.

[PostBlock id=302]

[PostBlock id=301]

[PostBlock id=303]

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this