Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
LITE MILJØVENNLIG: Har du vært på badestranden i fint vær og sett alle engangsgrillene som hoper seg opp ved siden av bosspannet? Når vi i tillegg vet at den er brannfarlig i det tørre været, ja da tenker jeg det er på tide å få bort hele engangsgrillen. (Foto: Creative Commons)

Bort med engangsgrillen!

Aldri før har vi vel opplevd lignende varme her i Bergen – i hvert fall ikke i min levetid. At det skulle bli forbud mot bålbrenning og tenning av engangsgriller var derfor ikke noen overraskelse. Men er det ikke på tide at vi forbyr hele engangsgrillen?

Av Mette Nygård Havre

Har du vært på badestranden i fint vær og sett alle engangsgrillene som hoper seg opp ved siden av bosspannet? Det er ikke noe vakkert syn. Når vi i tillegg vet at den er brannfarlig i det tørre været, ja da tenker jeg det er på tide å få bort hele engangsgrillen. Makan til lite miljøvennlig produkt skal du lete lenge etter.

Akkurat nå er det forbud mot å bruke den. Du har ikke noe valg. Men jeg håper du bruker denne perioden til å se at livet uten engangsgrill er helt supert!

BT-kommentator Morten Myksvoll gikk så langt at han oppfordret til forbud mot hele engangsgrillen. «Eingongsgrillar er dyre, dårlege og farlege» skriver Myksvoll. Jeg er helt enig. Nå har EU-kommisjonen foreslått et forbud mot plastsugerør, q-tips, engangsbestikk – og tallerkener i plast. La oss ikke stoppe der, men se på de andre tingene vi omgir oss med som verken er nødvendige eller gode for miljøet.

Facebook.com/Spisoppmaten la jeg ut link til Myksvoll sin kommentar. Det gikk ikke lang tid før ulike meninger ble ytret under. Nesten alle som la igjen en kommentar sa at de er enige om at engangsgrillen er en uting.

«Lettvint og greit, men noke forbaska dritt» skriver Liv Jorunn. «Skulle vært forbudt for lenge siden» skriver Helge. «Engangsgriller er symptomatisk for den fatale «couldn’t care less»-holdningen. Når det sunne folkevettet renner ut, må det dessverre forbud og harde virkemidler til» skriver Pål.

En person skrev at det er jo ikke alltid så lettvint heller. Man sitter der med en grill som ikke funker og barna er sulten… Ja, hvem har ikke opplevd det? Derfor har jeg noen gode forslag som vil gjøre at vi aldri vil savne engangsgrillen.

Finn frem termosen i skapet. Jeg vet at det høres rart ut når gradestokken i Bergen sentrum har bikket 30 grader. Men termosen kan brukes til mer enn varm drikke. Du kan fylle den med varmt vann og hive noen pølser nedi. På en, to, tre har du fått din egen pølsetermos. Dermed slipper du å vente på at engangsgrillen skal bli varm.

Når det rumler i magen, så åpner du termosen, tar ut en varm pølse og legger den i brød eller lompe. Litt hakket løk har du med deg i en boks og ketchupen står klar i flasken. Så enkelt og det etterlater svært lite avfall.

Hvis du mener at pølsetermos ikke er godt nok så kan du investere i en bærbar grill! Som min venn Vidar skriver på Facebook: «Praktiske piknikgriller kan du kjøpe på både Biltema, Clas Ohlson, Europris, Coop og flere andre steder. Folk må venne seg til å kunne bære ting hjem igjen, og ikke bare kaste det der de er».

Hver og en av oss kaster i snitt over 430 kg avfall i året. Denne sommeren kan du begynne å redusere ditt avfall med å bestemme deg for ikke å bruke engangsgrill. Akkurat nå er det forbud mot å bruke den. Du har ikke noe valg. Men jeg håper du bruker denne perioden til å se at livet uten engangsgrill er helt supert!

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this