blomsterdekor4
EN GRØNNERE JUL: Karianne Bøyum Fykse tror at oransje-trenden kommer til å vare frem til jul, og så kommer julen til å være litt mer grønn enn den har vært før. – Vi skal selvfølgelig også ha rødt, sølv og hvitt og alt som er tradisjonelt, slik at vi har noe for alle, forsikrer hun.

INNHOLDSANNONSE

En blomsteroase midt i byørkenen

Del artikkelen i Sosial medier

– Vi prøver å skape en oase i butikken, et blomsterhav hvor folk kan komme inn og få lyst til å ha mange planter og blomster hjemme, sier Karianne Bøyum Fykse ved Blomsterdekor.

logo blomsterdekor01
Bestille blomster: [email protected]  Nettbutikk: blomsterdekortaarnplass.no 

Da det ble kjent at Finn Schjøll Blomster snart ville melde oppbud, kjøpte tidligere deleier i den lille fargerike blomsterbutikken på Tårnplass, Ove Hetlevik, den ut av konsernet. Nå har den populære butikken fått tilbake sitt opprinnelige navn, og heter igjen Blomsterdekor.

Nestleder og blomster-dekoratør Karianne Bøyum Fykse ser positivt på at blomsterbutikken ikke lenger er en del av noen andres konsept. Tross et navn hentet fra fortiden, ser bedriften nå kun fremover. – Nå kan vi dyrke litt mer det å bli oss, for vi skal ikke ligne på noen andre, smiler Fykse.

TRADISJONER OG TRENDER

Blomsterdekor ønsker å være et levende skattkammer til glede for en hver smak og anledning. Mens noen kunder liker følelsen av tradisjon i de blomster og pyntegjenstander de omgir seg med, ønsker andre å utsmykke sine hjem og liv med de siste trender.

Butikkleder og blomsterdekoratør Stine Mariell Mundheim forteller at mye av butikkens særegenhet kommer av å hele tiden la seg inspirere av nye trender, innen alt fra brudebuketter og sorgbinderi, til blomster og planter til arbeid og til fest.

blomsterdekor3
HØSTENS TRENDFARGER: Butikkleder Stine Mariell Mundheim står for denne vakre buketten, der høstens trendfarger rosa og oransje er med.

– Vi prøver så godt vi kan å bestille inn de siste trendene til ny sesong. De store fjærene vi har går på trend, og nå er det litt greiner og fjær, gress og strå, og store blader det går i, sier Mundheim.
Men litt tid kan det ta før en ny trend blomstrer i vår by.

– Å sette en knalloransje bukett på bordet for å sprite opp litt er det veldig mange som gjør nå.

– Norge henger alltid litt bak de nye trendene vi ser i utlandet, så det å ikke være altfor langt frempå er veldig viktig her, for ellers vil ikke kundene ha det. Men de vil ha det til slutt, fordi de har lyst til å være spesiell, bare ikke for spesiell, blunker nestleder Fykse.

ORANSJE ER HØSTENS FARGE

I høst er det særlig én farge som har gjort seg gjeldende blant blomsterdekorasjoner i de bergenske hjem.
– I dag har gjerne folk litt lite farger hjemme, det er mye grå-, blå- og og grønntoner det går i nå. Så å sette en knalloransje bukett på bordet for å sprite opp litt er det veldig mange som gjør.

Hun tror at oransje-trenden kommer til å vare frem til jul, og så kommer julen til å være litt mer grønn enn den har vært før, med grønt og gull, også til julepynt.
– Men vi skal selvfølgelig også ha rødt, sølv og hvitt og alt som er tradisjonelt, slik at vi har noe for alle, forsikrer Fykse.
– Kunsten å blande alle stilene i denne lille butikken skal vi nok få til, ler hun.

UNIKE BUKETTER OG DEKORASJONER

blomsterdekor2
BUGNER AV ERFARING: Øyvind Hansen har vært blomsterdekoratør hos Blomsterdekor siden 1994, og deler mer enn gjerne sine ideer og kunnskaper med dem som kommer innom butikken.

Rik erfaring med gamle og nye juletrender har også Øyvind Hansen, som 1. november feirer sitt 24. år som blomsterdekoratør hos Blomsterdekor.
– Når jeg ikke er mer, så kommer jeg til å spøke her i julen, humrer han.
– Ja, da kan du jo spøke litt ute i gaten også, så folk ramler inn her, ler Fykse

Varm stemning og arbeidsglede har alt å si for dem som deler de få men svært innholdsrike kvadratmetrene på hjørnet av Tårnplass.
– Vi er en liten butikk med tre fast ansatte faglærte blomsterdekoratører og en lærling, og det er ikke vanlig i en sånn liten butikk.

– Vi er faglig veldig sterke, holder oss oppdaterte og deltar i konkurranser, og kan dermed skape buketter og dekorasjoner som er unike for hver kunde, sier Fykse.

Butikkleder Stine Mariell Mundheim er enig i at butikken strekker seg det lille ekstra for at kunden skal bli glad.
– Vi spør kundene hva de vil ha, og spesialdesigner basert på det de ønsker. Vi har gjerne møter med dem som ønsker det, og skaper hvert design ut i fra det som passer kundens ønsker og lokaler, sier hun.

STELLER KONTORPLANTENE DINE

Mange bedrifter ønsker å sette litt farge og trivsel både på hverdagen og ved spesielle anlendinger.
– Vi dekorerer hos hoteller og bedrifter slik at ting matcher og det blir en fin helhet, og til de som har store inneplanter tilbyr vi i tillegg regelmessig stell av disse.
Øyvind reiser hver måned ut til rundt 25 bedrifter for å vanne, gjødsle, stelle, støtte opp og beskjære store inneplanter. Butikken tilbyr også selvvanningssystem.
– Dere kan jo alt?
– Ja, vi er ikke redd for en utfordring! Vi lager alt, til alle anledninger.

Den 21. oktober var Blomsterdekor med på bryllupsmessen på Scandic Flesland.
– Vi kan vise til gode samarbeidspartnere for den som ønsker et gjennomgående tema i forhold til blomster, dekorasjoner, sted og catering på bryllupsdagen, understreker Fykse.
– Og så prøver vi å skape en oase i butikken, et blomsterhav hvor folk kan komme inn og få masse inspirasjon og få lyst til å ha masse blomster og planter hjemme, forteller Fykse.

– Har dere det like eventyrlig hjemme hos dere selv som dere har det i butikken, med to friske blomsterleveringer i uken og så mye fristende å ha med hjem?
Eh, nei, vi har en del planter, men det er sånne som klarer seg selv, ler de.
Det blir litt sånn, når vi har så mange å passe på her. Vi prøver å skape glede med blomster for alle som kommer inn!

blomsterdekor1
ET FRODIG SKATTKAMMER: I en liten blomsterbutikk på Tårnplass skjuler det seg fargerike blomsterskatter og spennende pyntegjenstander til en hver smak. På bildet: lærling Tord Parraga, Karianne Bøyum Fykse, Stine Mariell Mundheim, og (til høyre) blomsterdekoratør Øyvind Hansen.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this