Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
VIKTIG INNTEKT: Sotra Sportsklubb henter inn over fire millioner kroner i året på fire messer. – Alle idrettslag må finne sin inntektsbringende aktivitet; vi har funnet vår. Disse pengene brukes på idretten, sier daglig leder Dan Christensen. (Foto: Ove Landro)

Båtmessen vokser igjen

Denne helgen fyller Sotra Sportsklubb tre haller på til sammen 12.000 kvadratmeter med båter. Bare båtmessen på Lillestrøm er større, men Dan Christensen og Dra til sjøs puster østlendingene i nakken.

Dra til sjøs arrangeres denne helgen for tredje gang, og båtmessen på Sotra har allerede blitt en betydelig aktør og møteplass i båtbransjen. Selv om messen på Lillestrøm er større i kvadratmeter, har messen på Sotra overtatt posisjonen når det gjelder store båter.

– Noen av forhandlerne som kommer til oss, finnes det bare én av i hele landet.

– Selv om det er flest utstillere fra nærkommunene, kommer det aktører fra hele landet. Vi ser gjerne at flere av de store utstillerne lanserer en nyhet på messen i Düsseldorf uken før, for så å ha norgespremiere hos oss, forteller Dan Christensen.

MÅTTE UTVIDE

– Vi ser også at fagpressen kommer for å rapportere fra messen, så vi har tatt en posisjon, sier messesjefen, som kan fortelle om 78 utstillere, hvor litt over 30 av dem er rene båtutstillere.

Fordi mange utstillere har med seg flere og større båter, så messen seg nødt til å utvide, fra 10.000 til 12.000 kvadratmeter. Tre haller er nå i bruk på Straume, og når 200 båter skal inn i hallene må Christensen og hans medhjelpere i sving en uke før messen åpner for å få alt på plass.

– Ikke bare skal båtene stå på ett bestemt sted i forhold til tegningen, men rent logistikkmessig må de største båtene inn først, så det er mange hensyn å ta for at dette skal gå så knirkefritt som mulig. Etterpå skal det bygges ramper, trapper og tilkomster slik at båtene er så tilgjengelig som mulig for de besøkende.

– Nå bruker vi nesten alt vi har av areal, og det er første gang vi gjør det. Vi er først og fremst en idrettsklubb og det er begrenset hvor mange dager i løpet av et år vi kan legge beslag på arenaene til messer.

– Nå bruker vi nesten alt vi har av areal, og det er første gang vi gjør det. Vi er først og fremst en idrettsklubb og det er begrenset hvor mange dager i løpet av et år vi kan legge beslag på arenaene til messer. Samtidig vet jo lagene at vi gjør dette for å drifte klubben; uten messene hadde vi ikke hatt disse hallene, understreker Christensen, som forteller at de forskjellige lagene i klubben er kreative og flinke til å trene alternativt den uken de ikke har tilgang til hallene.

HUNDRE FRIVILLIGE

Båtmessen er den mest krevende for Sotra Sportsklubb av alle de fire messene klubben har hvert år.

– Det er mye som skal klaffe; noen båter kommer over fjellet på lastebiler, mens andre kommer sjøveien, og vi har nærmere hundre frivillige i sving.

Klubben henter inn over fire millioner kroner i året på messene.

– Alle idrettslag må finne sin inntektsbringende aktivitet; vi har funnet vår. Disse pengene brukes på idretten, sier Christensen.

– Har du båt selv?

– Ja, men den er dessverre ikke i bruk om dagen. Det var et forrykende vær under den første båtmessen, og på grunn av en feil på lenseventilen ble båten fylt med vann. Jeg har ikke hatt tid til å få den reparert ennå. Men jeg bor ved sjøen og er glad i å fiske, så interessen for livet på sjøen er absolutt tilstede, sier mannen som bor på Brattholmen.

HEMMELIGHETEN

Han tror noe av hemmeligheten til messesuksessen er at folk foretrekker at alt er samlet på ett område.

– Dette ser vi med bilmessen også, men det blir kanskje enda tydeligere for båtmessen. Skal du oppsøke forhandlerne der de har sine lokaler, må du kjøre over et ganske stort geografisk område. Noen av forhandlerne som kommer til oss, finnes det bare én av i hele landet.

Dermed kommer det besøkende både fra Nord-Norge og Østlandet. Her får det båt-interesserte publikummet anledning til å se alt på «ett brett» i tillegg at det kan spasere rundt i en varm hall og kikke på båter midtvinters, sier lederen for sportsklubben.

– Dere hadde oppunder 13.000 besøkende i fjor – hva er årets mål?

– 14.000, sier Christensen, som oppfordrer folk til å bruke kystbygarasjen og shuttlebussene, som går helt til inngangsdøren.

Dra til sjøs arrangeres på Straume, like ved Sartor Senter, og varer fra 31. januar til 3. februar.

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this