baatsak askeladden1 scaled
PRISVINNER: «En perfekt kombinasjonsbåt for familieturer, vannsport og transportoppdrag i skjærgården» skriver Boot-juryen om Askeladden C78 Cruiser. (Foto: Askeladden)

Europas beste motorbåt

Del artikkelen i Sosial medier

PÅ SJØEN: Askeladden ble i slutten av januar tildelt hedersprisen «Årets Motorbåt» for modellen C 78 Cruiser. Dette skjedde under den tyske gigantmessen Boot 2023.

Den vestlandske båtmessen på Straume er nå tilbake etter tre år. Messen holdes i Sotra Arena 9.-12. februar, og arrangørene lover et femtitalls utstillere i idrettshallene 9.-12. februar, og som tidligere er det gratis adgang.

Hele den europeiske båtbransjen var samlet i konferansesalen da Askeladdens ledere tok imot prisen for «European Powerboat of the Year».

Som et apropos til denne presenterer Bergensmagasinet en rapport fra Boot-messen i Tyskland. Ledere fra hele den europeiske båtbransjen var her samlet i konferansesalen på messeområdet da Askeladdens styreleder Henrik Askvik og daglig leder Jonathan Dyrstad tok imot den prestisjefylte prisen for European Powerboat of the Year i klassen under åtte meter.

De to nordmennene fikk prisen sammen med produktutviklerkollegene i Parker Boats, og prisen gikk da også til søstermodellen Parker 780 Escape.

I sin begrunnelse skriver juryen at vinnerbåten er «en perfekt kombinasjonsbåt for familieturer, vannsport og transportoppdrag i skjærgården. Båten er god å kjøre og godt bygget. Med en motor på inntil 350 hestekrefter er den sikker og rask, og med kalesje over cockpit og en lugar under fordekket er det plass til å både bo og sove».

Konkurs og gjenoppstandelse 

baatsak askeladden Henrik Askvik5 scaled e1675429656562
BYGGES I POLEN: Henrik Askvik sammen med andre interessenter klarte å gjenopplive det velkjente båtmerket, men produksjonen måtte flyttes til utlandet. (Foto: Askeladden)

Bakgrunnen for samarbeidet er at «gamle» Askeladden, Henrik J. Askviks Sønner AS, gikk konkurs i kjølvannet av finanskrisen i 2008.

Firmaet hadde da satset mye på å etablere en hypermoderne fabrikk i Os, men som så mange andre norske båtbyggere ble bråstoppen etter finanskrisen brutal.

Over 160 ansatte mistet jobben da den tradisjonelle båtbyggeren måtte gi seg etter nesten 100 års virksomhet.

Året etter klarte Henrik Askvik sammen med andre interessenter å gjenopplive det velkjente båtmerket. Hovedkontoret skulle fortsatt være på Os, men produksjonen måtte flyttes til utlandet.

Dette er samme strategi som mange andre, klassiske norske merker har valgt. I dag er det kun en håndfull båtbyggere igjen i Norge, blant de viktigste kan nevnes Saga, Viknes, Ibiza og Øyen.

De nye Askeladden-modellene viste seg fra starten av som gode båter for norske forhold, særlig har de lukkede styrhusbåtene inntatt utallige båthavner langs kysten.

Den høythengende prisen for årets motorbåt er enda et godt salgsargument for en leverandør som i flere år har hatt meget gode tider.

Populær klasse

På litt avstand ser C 78 Cruiser ut som en slags daycruiser. Dette var en typisk amerikansk båtklasse som aldri ble en storselger i mesteparten av Norge. Vårt uforutsigbare vær passet ikke så godt sammen med åpne båter, og store, tørste totakts bensinmotorer gjorde turene temmelig dyre. Nordmenn ville heller ha diesel, lukkede snekker eller cabincruisere.

Klassiske daycruisere finnes fortsatt, og med moderne motorer er driftskostnadene mye lavere. Men det er de litt større utgavene – de såkalte weekendcruiserne – som virkelig har slått gjennom i Norge.

Med smarte kalesjeløsninger er ikke været noe stort problem, mens god fart og bra boforhold gjør disse til fine, kompakte og ikke minst trygge båter med god rekkevidde. Perfekte turbåter for en vakker en sommerhelg.

baatsak askeladden3 scaled
FUGLEPERSPEKTIV: God fart og bra boforhold gjør Askeladden C78 Cruiser til en fin, kompakt og ikke minst trygg båt med god rekkevidde. En perfekt turbåt for en vakker en sommerhelg.

«En komplett weekendbåt»

Så også for C78 Cruiser, som erstatter modellen C76 Center Cabin i Askeladden-katalogen. Båtmagasinets redaktør, Atle Knutsen, testet båten på hjemmebane ved Askvik i fjor, og oppsummerte den som «en komplett weekendbåt for et voksent par».

Dette er en båt som oppleves som responsvillig og sporty, samtidig som den er robust og svært trygg – og med et imponerende grep i vannet.

I motsetning til pensjonerte C76 Cruiser har den et romslig, separat toalettrom som standard på styrbord side under dekk. Båtmagasinets redaktør understreket at dette er en båt som oppleves som responsvillig og sporty, samtidig som den er robust og svært trygg – og med et imponerende grep i vannet.

I likhet med de andre av dagens Askeladden-modeller bygges C 78 Cruiser i Polen. Utvikling og design skjer i samarbeid mellom Askeladden og britiske Parker Boats’ polske datterselskap.

I denne ordningen har Askeladden enerett på salg og markedsføring i de nordiske landene, mens søstermodellene selges av varemerket Parker på kontinentet og i Storbritannia.

Ikke bare de store kontinentale båtmessene har slitt tungt med å få gjennomført arrangementer som følge av pandemien, det gjelder også den vestlandske båtmessen på Straume, som nå er tilbake etter tre år.

Arrangørene lover som nevnt et femtitalls utstillere i idrettshallene 9.-12. februar, så her kan det bli mye spennende å studere både for de som drømmer om en enkel båt til landsstedet og de som planlegger å invitere familie og venner med på en maritim sommerferie.

Blant båtene blir det også mulig å ta en kikk på prisvinnende Askeladden C78 Cruiser. Som tidligere er det gratis adgang.

Båtmessen 2023 i Sotra Arena (Idrettsvegen 50, Straume Idrettspark, 5353 Straume), 9.-12. februar. Besøkende som kommer med bil oppfordres til  å benytte seg av Kystbygarasjen (to timer gratis parkering), Ekspressparkering ved Sartorparken (én time gratis) eller ved Obs og Kystbygarasjen (to timer gratis).

boot 2023
Mer informasjon: boot.com

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this