Bilmesse sak
TIENDE ÅRET: Sotra Sportsklubb inviterer til bilmesse for tiende året på rad. Interessen er stadig økende, og i år tror daglig leder Dan Christensen på 14.000 besøkende. (Foto: Ove Landro)

Bilmessen feirer ti år

Del artikkelen i Sosial medier

Norges største bilmesse vokser seg stadig større, og går det som arrangøren håper og tror vil 14.000 mennesker besøke messen på Sotra den første helgen i november. Det vil i så fall være en dobling på fire år.

Mye har skjedd siden den spede begynnelsen i 2009 i et telt på 1500 kvadratmeter og med 35 biler. Bilmessen økte fra 7000 til 10.000 publikummere fra 2015 til 2016, og i fjor kom 13.000 skuelystne til messen på Sotra. Samtidig har Sotra Sportsklubb bygget ut, og i 2014 sto klubbens nye fotballhall ferdig. Kvadratmeterplassen økte fra 1500 til 8000, og antall biler økte til 350. Nå står også en ny turnhall ferdig, noe som gjør at arrangøren kan utvide tilbudet ytterligere.

– Flere bilforhandlere holder på nyhetene sine til messen, og kommer hit for å presentere det aller siste.

– Vi ser at antall besøkende stabiliserer seg på rundt 13.000. Samtidig ønsker vi en økning også i år, og håper på 14.000 publikummere. Messen går over tre dager, og så lenge ikke alle besøkende kommer på én dag, så har vi rikelig med plass, forsikrer daglig leder i Sotra Sportsklubb, Dan Christensen.

IKKE BARE SE-MESSE

Klubben arrangerer også båtmesse i februar. Det er én stor forskjell på de to messene.

– På bilmessen kan du få kjøre demobilene, og midt på lørdagen og søndagen blir det ekstra press på akkurat den biten. Det stiller ekstra krav til logistikk og areal. Vi har over hundre demobiler, og vi mener det er det unike hos oss; det er ikke bare en «se-messe», men en messe hvor du kan få sette deg bak rattet og ta deg en prøvetur. Vi har tyve forskjellige demobiler, og det skal godt gjøres å prøve alle.

[PostBlock id=464]

Mange av dem som besøker messen kjører fremdeles bensindrevet bil, og står overfor et valg som ikke bare handler om kjøreegenskaper og komfort.

– Ja, og spesielt i disse dager når du har så mange forskjellige drivlinjer. Du har el-bil, du har hybrid, bensin og diesel, og mange lurer på hva de skal velge. Folk har forskjellige behov til sitt bruk, og jeg benytter sjansen selv til å spørre ekspertene på messen, smiler Christensen.

VETERANBIL-UTSTILLING

Nå står altså en ny turnhall ferdig et steinkast fra Sartor Senter, og det benytter arrangøren seg av.

– Det handler om at vi hvert år presenterer det siste nye på bilmarkedet.

– Der vil blant annet barneparken være, slik at folk har mulighet til å få barnepass mens de selv tar bilene nærmere i øyesyn. I år skal vi ha en veteranbil-utstilling også hvor folk kan komme og se på biler av den eldre sorten.

– Dessuten er det et stort miljø her på Sotra som driver med oppussing av folkevognbusser, og flere av dem blir å se på veteranbil-utstillingen.

Ellers holder arrangøren seg til den samme malen som har fungert siden oppstarten for ti år siden.

– Det handler om at vi hvert år presenterer det siste nye på bilmarkedet. Fremdeles er det slik at flere bilforhandlere holder på nyhetene sine til messen, og kommer hit for å presentere det aller siste.

[PostBlock id=462]

Dette er også litt av hemmeligheten bak messens suksess skal vi tro flere av bilforhandlerne som Bergensmagasinet har vært i kontakt med.

Mens man tidligere dro rundt i de forskjellige butikkene flere ganger før man gikk til innkjøp av en bil, kan man nå finne alle nyhetene under samme tak, i tillegg til at man har lest seg opp på bilforhandlernes nettsider.

Slik sparer forbrukerne også tid i en travel hverdag.

KJENNE PÅ FØLELSEN

– For bilforhandlerne er det kanskje aller viktigst å få vist frem bredden og å knytte kontakter.

– Bil er en stor investering, og folk ønsker å sette seg inn i bilen og kjenne litt på følelsen den gir før man tar et valg. Noen foretar et kjøp på messen, mens andre tar med seg opplevelsen i sin videre vurdering før de bestemmer seg. For bilforhandlerne er det kanskje aller viktigst å få vist frem bredden og å knytte kontakter.

Sotra Sportsklubb arrangerer fire messer hvert år, og det totale overskuddet er på rundt to millioner kroner. Pengene skytes tilbake til idretten og går til drift og vedlikehold av de ulike arenaene.

– Uten messene hadde vi ikke hatt disse idrettsanleggene som vi har i dag, sier Christensen.

Bilmessen på Sotra arrangeres 1.-3. november i Sotra Arena. 

[PostBlock id=461]

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this