nattevandring foto Pernille Sommer5
NATTEVANDRING FOR BÆREKRAFT: Fremst i rekken gikk Erna Solberg, flankert av Lisbet K. Nærø (til venstre) og Marit Warncke. (Foto: Pernille Sommer)

3000 dannet lyslenke for bærekraft

Del artikkelen i Sosial medier

Med Erna Solberg fremst i rekken gikk tusenvis av bergensere i går sammen på nattevandring for å lære mer om de globale bærekraftsmålene – og for å minne hele Bergen på at vi fremdeles har en jobb å gjøre.

Med lykt rundt halsen talte statsminister Erna Solberg ned til startskuddet foran tusenvis av bergensere som stod klare til å gjennomføre nattevandringen, som gikk fra Fløibanens nedre stasjon opp til Skansen brannstasjon og ned igjen til gratiskonsert på Vågsallmenningen. 

Deltakerne lyste opp veien for hverandre som symbol på samarbeidet som må til for å nå bærekraftsmålene.

Nattevandring for FNs bærekraftsmål arrangeres for å opplyse flere om målene og hvor viktige de er for vår framtid. Ved hjelp av hodelykter lyste deltakerne opp veien for hverandre som et symbol på samarbeidet som må til for å nå FNs 17 bærekraftsmål.

Hakkebakkeskogen på Skansen

Over 40 organisasjoner hadde gått sammen for å sette fokus på bærekraftsmålene, og langs løypen stod representanter og formidlet kunnskap om de målene som er spesielt knyttet til sine virksomheter.

Ved Skansen brannstasjon sang barn fra Haukeland skolekor, og fire av Fyllingsdalen Teaters unge skuespillertalenter hadde for anledningen satt opp deler av Hakkebakkeskogen, til glede for både store og små.

nattevandring foto vidar Langeland6 Oddvin Fosen
KLIMAKAMP I HAKKEBAKKESKOGEN: Ved Skansen brannstasjon hadde fire av Fyllingsdalen Teaters unge skuespillertalenter satt opp deler av Hakkebakkeskogen. Her ser vi Oddvin Fosen i rollen som Bakermester Harepus. (Foto: Vidar Langeland)

– Vi arrangerer nattevandring sammen med Bergen Næringsråd, Bergen kommune og over 40 organisasjoner for å sette fokus på FNs bærekraftsmål, sier initiativtaker og arrangør Lisbet Nærø fra Fana Sparebank, som er svært fornøyd med arrangementet.

– Vi er overveldet over engasjementet, og synes det er fantastisk at så mange deltar og sammen lager lyslenke for å minne både store og små på at vi fremdeles har en jobb å gjøre. Hvis alle bare bidrar litt, kan vi nå målene sammen.

Erna delte ut Folkets pris

Det var første gang Folkets pris for FNs bærekraftsmål ble delt ut. Prisen på 100.000 kroner løfter frem en enkeltperson eller frivillig organisasjon som fortjener anerkjennelse for sitt aktive arbeid mot ett eller flere bærekraftsmål.

nattevandring foto Pernille Sommer22 folkets pris
FIKK FOLKETS PRIS: Statsminister Erna Solberg delte ut Folkets pris for FNs bærekraftsmål, som gikk til Bergen Røde Kors Ungdom for deres arbeid med unge i sårbare livssituasjoner. (Foto: Vidar Langeland)

Statsminister Erna Solberg delte ut prisen, som gikk til Bergen Røde Kors Ungdom for deres arbeid med unge i sårbare livssituasjoner.

– Det å vinne folkets pris betyr veldig mye for oss i Bergen Røde Kors Ungdom, sier nestleder Lea Sørstø Simonsen.

– Våre frivillige skaper trygge, åpne sosiale møteplasser, fokuserer på ung helse og jobber med temaer som unge bryr seg om. Det betyr så mye for oss, fordi frivillige i alderen 15-30 bruker omtrent all sin fritid for andre. Vi er av, for og med ungdom og vi viser dette hver eneste dag.

[PostBlock id=474]

[PostBlock id=473]

[PostBlock id=475]

[PostBlock id=193]

[PostBlock id=195]

[PostBlock id=188]

[PostBlock id=189]

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this