Kygo 2016 Koengen

– Scream for me!

Del artikkelen i Sosial medier

Oppfordringen kommer allerede i første låt. «Scream when I say scream – SCREAM!» roper Kygos gjestevokalist Parson James. Publikums svar overdøves av kveldens første fyrverkeripakke. De skal det bli mange av, sammen med et helprofesjonelt lyd, lys/laser og røykshow. 

Etter en lang dags oppladning med mange konserter fra Kygos venner, er det muligens et slitent publikum som forventningsfullt fyller Koengen idet Kygo går på scenen.

Da er det smart å smelle i gang med Stole the Show, Kygos så langt største hit. Her stjeler han virkelig showet, ved at alle de 23.000 publikummerne er med fra første elektroniske rytmeriff.

Kygo i kjent landskap

Kygo handler egentlig ikke så mye om de store låtene. Det er mer et sound, et sound som han har perfeksjonert til fingerspissene.

«Det er sinnsykt bra å være tilbake her hos dere» sier Kygo, og gir oss den populære remixen han gjorde av Seinabo Seys Younger. Alle synger med på refrenget, tilsynelatende Kygo også, selv om det er vanskelig å vite om han bare lipsyncer. Musikalsk er dette Kygo i kjent landskap, med syntetiske panfløyter og happy-go-lucky-synthbeat.

For Kygo handler egentlig ikke så mye om de store låtene. Det er mer et sound, et sound som han har perfeksjonert til fingerspissene. Slik sett låter det meste her likt, enten det er remixer han har gjort av andres låter (på Koengen får vi blant annet Ed Sheerans I See Fire, The Weeknds Often, Kyla La Granges Cut Your Teeth og Marvin Gayes Sexual Healing), eller hans egne store tropical house-hits.

Det som fort kunne blitt et monotont lappeteppe av likelydende vellyd, brytes heldigvis opp av Kygos tidvis glimrende klaverintroer – og en lang rekke gjestevokalister. George Michael-lookalike Parson James er allerede nevnt, neste ut er amerikanske Maty Noyes. Hun er et friskt tilskudd, med energisk tilstedeværelse på scenen.

Tilbake til Midgard

På remixen av I See Fire ser det igjen ut som han synger selv, men jeg tror egentlig det er Ed Sheeran selv. Slikt er vanskelig å si, spesielt når originalen, kjent fra den andre filmen i Peter Jacksons The Hobbit-serie, er en helakustisk leirbålballade.

Kudos for valg av vokalister.

Det er ihvertfall tydelig at publikum liker det de hører; alle hender går i været på refrenget – som tar oss rett tilbake til Midgard: «Now I see fire / Inside the mountain / I see fire / Burning the trees / I see fire / Hollowing souls / I see fire / Blood in the breeze / And I hope that you remember me».

Så kommer irske James Vincent McMorrow på scenen, og gir oss I’m In Love. Han synger bra, slik midt mellom lys og mørke, med en liten klump i halsen. Kudos for valg av vokalister. James Hersey er enda bedre (i Coming Over). I tillegg til at han synger litt slik vennlig ertende, gir han oss en glødende gitarsolo.

I det ytre rom

Remixen av Marvin Gayes Sexual Healing forbigår jeg i stillhet (hvorfor, Kygo? Hvorfor? Svar: Jeg var ung og dum, og trengte pengene). Etter å ha sendt store runde ballonger over publikum, går den rett over i nok en remix, denne gangen av Kyla La Granges Cut Your Teeth – komplett med saksofonist i bar overkropp, bukseseler og MacGywer-hår,

Neste låt er Raging, med Steve Kodaline på vokal. Kanskje Kygos mest populære, ihvertfall på responsen å dømme. M83-remixen Wait følger på, uten vokalist, men med noen ah-ah-ah enten fra Kygo selv eller fra tape – mens vi ser bilder av en person i romdrakt, svevende i rommet med kuttet surstoffkabel, og med KYGO skrevet på ryggsekken.

En verdenspremiere

«Jeg har en splitter ny låt jeg vil spille for dere, laget sammen med selveste U2» annonserer så Kygo stolt fra scenen. Låten vi får verdenspremiere på heter You’re the Best Thing About Me, og har en tekst som i U2-sammenheng kun undergåes av deres Tryin’ to Throw the Arms Around the World (der Bono blant annet hevder at «a woman needs a man / like a fish needs a bicycle»). «The best things are easy to destroy» lyder det kvasifilosofiske budskapet.

Det nærmer seg nå slutten på konserten. Labrinth kommer på for å synge nydelige Fragile, akkompagnert av Kygo på klaver, og får faktisk lov å puste litt før synthriffene setter inn.

A-has arvtager

Kygo avslutter med et fyrverkeri enda mer fantastisk enn da A-ha spilte på samme sted i mai.

«Tusen tusen takk» sier Kygo etter at applausen har lagt seg, og går av scenen. Folk roper på mer, og får ønsket innfridd idet en strykekvartett rigger opp instrumentene.

Kygo kommer inn igjen på den tunge bassrytmen fra Nothing Left, gjør hjertetegn med hendene, mens strykerne legger seg på rytmen (det låter egentlig ganske syntetisk).

Helt til slutt får vi Firestone, passende nok avsluttet med et fyrverkeri enda mer fantastisk enn da A-ha spilte på samme sted i mai. Kanskje en hilsen til de han har overtatt stafettpinnen fra?

Billedserie fra konsertene

Dette spilte Kygo:

 1. Stole The Show
 2. Younger
 3. Fiction
 4. Stay
 5. Carry Me
 6. I see Fire
 7. I’m in Love
 8. Often
 9. Coming over
 10. Sexual Healing
 11. Cut Your Teeth
 12. Raging
 13. Wait
 14. Happy Birthday
 15. Oasis
 16. The Best Thing
 17. Fragile
 18. Nothing Left
 19. Firestone

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this