Kygo på Noestet2
STORT FREMMØTE: Det var stor interesse for avdukingen av Kygo både blant publikum og presse. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Inviterer verdensstjernene hjem

Del artikkelen i Sosial medier

– Jeg kunne gjerne tenke meg å jobbe mer med stjerner som Coldplay eller Ed Sheeran, sier Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll.

Kyrre Gørvell-Dahll har nylig kjøpt det dyreste huset solgt i Bergen noen sinne. Den ærverdige villaen på Hop, tegnet av arkitekt Ole Landmark i 1918, ble solgt for svimlende 41 millioner kroner. Det er fortsatt litt å gjøre før Kygo kan flytte inn, men han kan røpe at drømmen er å bruke boligen både privat og til musikkvirksomhet.

– Jeg håper at noen av de store stjernene nå kan la seg friste til å komme til Bergen, sier Kygo, som vi traff forrige fredag; kort før han fikk lagt ned egen stjerne på Bergen Walk of Fame.

– Det beste er å spille konserter på hjemmebane med venneflokken og familie samlet.

Det trenger ikke være uoppnåelig. Kygo er et av de hotteste internasjonale navnene innen EDM-sjangeren (elektronisk dansemusikk), og er den artisten i verden som raskest har nådd en milliard avspillinger på Spotify. Konsertene hans er utsolgt over hele kloden.

Kygo starter nå plateselskapet Palm Tree Records sammen med manager Myles Shear og Sony. Dermed ligger alt til rette for at store internasjonale stjerner kan finne veien til Hop for å skape ny musikk sammen med Kygo.

Egen stein på «Walk of Fame» 

Roger Iversen i Nøsteboden har lenge prøvd å finne en dag for at Kygo kunne være til stede når steinen hans på Bergens egen «Walk of Fame» skulle bli avduket. Datoen ble fredag 5. oktober, og flere hundre mennesker møtte opp – deriblant flere celebre gjester som Sindre Finnes, ektemannen til Erna Solberg.

Kygo på Noestet1
STJERNE: Så var dagen kommet: Kygo fikk sin egen stjerne på Bergen Walk of Fame ved Nøsteboden. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Bergen Walk of Fame er et samarbeid mellom Nøsteboden og Bergensavisen. Sistnevnte sa noen velvalgt ord til Kygo under seremonien på Nøstet:

– Gjennom tidene er du den 25. mest spilte artisten på Spotify. Du er kanskje den i Europa som forstår distribusjonsformen for musikk best. Det har lagt grunnlaget for noe som har blitt veldig stort verden over.

Også Kulturskolen i Bergen var tilstede på avdukingen.

– Vi er veldig stolte av at du har vært elev hos oss. Du går nye veier og fronter alltid kulturskolen, sa kulturskolerektor Mardon Åvitsland.

Kygo har gitt penger til kulturskolen som de har brukt på fire nye pianoer. Et eget Kygo-stipend er også blitt opprettet. Dette er Kygo sin måte å gi noe tilbake til skolen som lærte ham å spille piano

Kommer med ny låt

Kygo har akkurat turnert verden rundt med albumet Kids in Love. Nå kan han røpe at det snart kommer en ny låt.

– Den er ute innen to uker, forteller musikeren.

Etter høstferien skal han nok en gang ut på ny turné, denne gang til Asia.

– Det er intenst i perioder. Jeg prøver å dra innom så mange steder jeg kan på en turné, slik at jeg kan være hjemme i lengre perioder. I november og desember er planen å være i Bergen, røper verdensstjernen.

Kygo på Noestet3
PRESSENS FAVORITTARTIST: Bergenspressen stilte fulltallig da verdensstjernen var i hjembyen. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Kygo kunne bodd i storbyer som London eller Los Angeles, men har valgt å bosette seg i Bergen. Selv om han er født i Singapore og har hatt deler av oppveksten i Brasil, er det Bergen og Fana som ligger hans hjerte nærmest.

– Det er her jeg har vokst opp og her jeg vil bo resten av mitt liv, sier han.

Noe spesielt med Bergen

Kygo ble oppdaget da Chris Martin fra bandet Coldplay tok kontakt i 2014 og spurte om han kunne gjøre en remix for dem. Siden har Kygo hatt en kometkarriere. Kjendisstatusen har likevel ikke gått ham til hodet, og selv om han har hatt mektige konsertopplevelser med publikum verden over, så er Bergen fortsatt favoritten.

– Jeg liker meg best i Bergen. Det beste er å spille konserter på hjemmebane med venneflokken og familie samlet.

Når han nå har kjøpt seg hus langs Nordåsvannet, der også Edvard Grieg skapte sin musikk og Bjørnstjerne Bjørnson skrev teksten til «Ja, vi elsker dette landet», ligger det i kortene at han skal bane vei for bergensmusikken internasjonalt.

– Jeg vil fortsette å eksperimentere med musikk i mange år fremover. For meg handler det om å gå utenfor komfortsonen og se hva som funker, avslutter Kygo.

Kygo på Noestet4
TO TALENTER: Oddvar Torsheim, som mange husker for en legendarisk opptreden på Norske talenter, var også kommet for å hedre Kygo på Nøsteboden. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this