Material Consequences8
ÅPENT FOR TOLKNING: Heidi Bjørgan stiller blant annet ut dette kunstverket, som har fått tittelen Object 4239.

Viktig kultursamarbeid

Del artikkelen i Sosial medier

Kunstgarasjen åpner i dag Material Consequences, som er tittelen på en spennende gjesteutstilling fra Kina.

Kinesiske myndigheter støtter utstillingen ved å betale reise for kunstnere og kurator fra Kina. I tillegg sender de to journalister for å dekke åpningen av utstillingen.

– For Kina er dette et viktig kultursamarbeid som de velger å markere støtte til, sier daglig leder ved Kunstgarasjen, Heidi Jaeger.

– For Kina er dette et viktig kultursamarbeid som de velger å markere støtte til.

Material Consequences ble vist på Wu Changshuo Museum i Changhai i 2017, og skal videre til Danmark etter Bergen. Bergen er eneste sted utstillingen vises i Norge. Det er mulig å kjøpe kunstverk fra utstillingen.

Kunstgarasjen har fått støtte fra Janus Fabrikker til denne utstillingen, som er kuratert av den anerkjente kinesiske kuratoren Zhang Ting i samarbeid med norske Bjørn Inge Follevaag.

Kunstnerne som deltar er Chen Xiaodan fra Kina, Krestine Harboe fra Danmark, Linda Sormin fra Canada og Heidi Bjørgan fra Norge. I tillegg deltar to av Kunstgarasjens kunstnere, Astrid Sleire og Trine Hovden inn i utstillingen.

  • Chen Xiaodan deltok på KODEs utstilling Beyond G(l)aze i 2015, og har stilt ut blant annet i ARoS Kunstmuseum i Århus og Osage i Hong Kong.
  • Krestine Harboe er en av Danmarks mest interessante unge kunstnere, og har blant annet hatt utstilling i ARoS Kunstmuseum i Århus og i Wu Chiangshuo Museum i Shanghai.
  • Linda Sormin er professor i keramisk kunst ved New York State College of Ceramics, og er innkjøpt av en rekke offentlige og private institusjoner. Hun har stilt ut ved gallerier og museer i en rekke land, både i Asia, Europa og Amerika.
  • Heidi Bjørgan er innkjøpt av Victoria & Albert Museum i London, i tillegg til museer i Norge og flere andre land, samt store private og offentlige samlinger i Europa, USA og Asia. Bjørgan var også representert i Beyond G(l)aze på KODE.

Utstillingsåpning i Kunstgarasjen, fredag 21. september kl. 19.00. Parallelt med utstillingen vises nye skulpturer av tyske Reinard Haverkamp. Mandag 24. september kl 19 inviterer Prøverommet til forestilling på Kunstgarasjen, der vi får oppleve dans langs og i samspill med de organiske og elegante skulpturene til Haverkamp.

Chen Xiaodan Bloom 2006 detalj fotokrd kunstner
ANERKJENT KUNSTNER: Chen Xiaodan deltok på KODEs utstilling Beyond G(l)aze i 2015, og har stilt ut blant annet i ARoS Kunstmuseum i Århus og Osage i Hong Kong.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this