blatchford01
GRUNDIG UNDERSØKELSE: Årsaken til smerte kan ligge i foten, men plagene kan også oppstå andre steder. Hos Blatchford gjøres det grundige undersøkelser av foten for å finne problemet.

INNHOLDSANNONSE

Vonde føtter?

Del artikkelen i Sosial medier

Blatchford og Ortoklinikken på Fjøsanger har kompetanse til å vurdere og gi profesjonell behandling av alle typer fotplager.

– Hos oss tilbyr vi full pakke. Det vil si vurdering, utredning og behandling i form av hjelpemidler, injeksjoner og eventuell kirurgi, sier Ari Bertz, spesialist i ortopedisk kirurgi med spesialisering innen fot, ankel- og leggplager.

blatchford LOGO
blatchford.no

Som en av få kirurger i landet som har spesialisert seg på føtter, er han alltid oppdatert på det siste innen forskning og håndtering av fot- og ankellidelser.

– Det er viktig at vi finner problemet først, slik at vi kan gi riktig behandling. Kirurgi er alltid siste utvei, sier han.

Han får støtte av sin kollega Morten Fossnes, som jobber som ortopediingeniør.

– Det å fange opp en problemstilling tidlig vil gjøre at man unngår plager i føttene i fremtiden, sier han.

SKO OG SÅLER

blatchford02
EN AV NORGES FREMSTE I SITT FELT: Ari Bertz er en av få i Norge som har spesialisert seg på føtter innen ortopedisk kirurgi. Han eier og driver blant annet Ortoklinikken.

Begge får inn mange pasienter som ikke nødvendigvis har direkte plager i føttene, men der problemet kan kureres ved riktig type såler, innlegg eller sko.

De enkle løsningene kan gi store positive virkninger både for føtter, bein og rygg. Det å gi veiledning når det gjelder riktig fottøy er spesielt viktig.

– En sko skal ha god stabilitet, og ikke bare støtdemping. Mykhet er ikke alltid en fordel når det gjelder sko, fortsetter ingeniøren.

Blatchford har eget skoutsalg der mange av skoene er spesialsko laget for stabilitet, støtte og bredde. Hvis pasienten trenger såler, scannes føttene inne hos ortopediingeniøren.

Deretter gjøres det en digitalmodulering av sålene før de finjusteres. Fra konsultasjon til ferdig såle tar det ca en uke. Blatchford lager også såler på andre måter hvis det er nødvendig.

Plager i føttene kan skyldes ulike problemer, og en vurdering av føttene kan i mange tilfeller være lurt.
– Det kan skyldes feilstilling i foten, skjeve tær, ankelskader, slitasje eller beinhinnebetennelse, sier Ari Bertz.

Morten Fossnes supplerer med årsaker som ulik beinlengde, instabilitet og diabetes med gjentagende sårproblematikk.

FAGLIG KOMPETANSE PÅ ETT STED

Blatchford får inn både private kunder og pasienter som får ortopediske hjelpemidler dekket av det offentlige.

– Noen har ikke behov for ytterligere oppfølging etter konsultasjon, mens andre trenger hjelpemidler. I noen tilfeller kan diagnoser og tilstander gjøre at hjelpemidlene blir dekket av NAV. Der ligger det en spesialistvurdering til grunn. Hvis ingenting annet har effekt, kan pasienten bli henvist videre til operasjon, sier Fossnes.

– Det at vi har både ortopediingeniører, fysioterapeuter og kirurger tilstede på huset gjør at det er kort vei, både fysisk og tidsmessig, mellom oss. På den måten blir samarbeidet godt og vi får erfaring fra hverandre, sier Fossnes.

Blatchford og Ortoklinikkens hovedoppgave er å bedre hverdagen til kunden slik at fremtiden ikke blir like vond for føttene.

– Hos oss får pasienten en faglig helhetsvurdering som bygger på god dialog og god oppfølging, fastslår Ari Bertz.

blatchford FAKTA
Hjemmeside: blatchford.no // Send oss en epost

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this