Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
RASK FORGRENING: Konseptet Bergen Brand startet med en toalettmappe av høy kvalitet, og forgrenet seg raskt til å inkludere håndvesker, clutcher, lommebøker og PC-mapper. I sommer åpnet gründer Renate Stormark sin egen veskefabrikk i Tyrkia.

Veske med bekkalokk

Renate Stormark fikk en ide da hun stirret ned på et bekkalokk på Bryggen. Nå satser hun alt på Bergen Brand.

Da veskegründer Renate Stormark var medeier av et parfymeri på Vestkanten Storsenter, opplevde hun at mange kunder ønsket seg toalettvesker av høyere kvalitet. På senåret 2014 avsluttet hun den tyve år lange parfymeri-karrieren, og satset alt på å etablere sin egen merkevare, Bergen Brand.

– Jeg tenkte at jeg begynner jo å bli voksen, så nå er tiden for å satse.

Knappe to år senere er sortimentet utvidet fra toalettvesker til et bredt utvalg av håndvesker, clutcher, lommebøker og PC-vesker.

– Jeg merket at det ble tøffere og tøffere å drive eget parfymeri mot de store parfymerikjedene, og tenkte at jeg begynner jo å bli voksen, så nå er tiden for å satse, sier Renate.

bergen-brand-2
BERGENSK LOGO: Bergen Brand sin logo er inspirert av et bekkalokk fra Bryggen. Flere av de håndmalte lærproduktene har også et motiv fra fasaden på et bryggehus.

Inspirert av bekkalokk

Inspirasjonen til den spesielle logoen fant Renate en kveld hun var ute på en bedre middag på Bryggen.

– Jeg stod utenfor Madam Felle og ventet på min mann, og så ned ved siden av meg. Der så jeg et typisk bergensk bekkalokk, og tenkte at dette må jo bli logoen, ler Renate. 

Inspirasjonen til den spesielle logoen fant Renate en kveld hun var ute på en bedre middag på Bryggen.

Flere av veskene utsmykkes med logoen på utsiden og med anheng av en bryggefasade på glidelåsen, men ikke alle.

– For noen er det viktig at merket på det de går med er synlig, mens andre foretrekker mer anonyme ting. Stedene vi opplever at logoen er viktigst, er spesielt der hvor mange turister er innom, sier Renate.

Bergen Brand er tilgjengelig i mange ulike typer butikker. Fra butikken på toppen av Fløibanen har Renate fått vite at det særlig er italienere som er interessert i veskene hennes.

– Italienerne er jo kjent for å ha høye krav til mote og kvalitet på lærproduktene sine, så dette ser jeg på som en fjær i hatten, smiler Renate.

Åpnet egen fabrikk

I sommer åpnet Renate sin egen frabrikk i Alanya i Tyrkia, hvor familien også har leilighet. Fabrikken driftes av hennes tyrkiske agent og produksjonsansvarlige, Turan Özden.

– Vi opplevde dessverre å bli rundlurt av en fabrikk der nede som aldri leverte en stor bestilling til oss, så da tenkte vi at det var best å åpne vår egen fabrikk, sier Renate. 

De gangene Renate ikke selv er på plass i Tyrkia for å jobbe med nye produkter, kan det med ulike språk i forskjellige land skape litt problemer med kommunikasjonen.

– Vanligvis lager jeg en grov skisse og forklarer videre hva jeg ønsker, mens Turan, som er flinkere til å tegne enn meg, perfeksjonerer skissen. En gang diskuterte vi et nytt design over telefon, og det ferdige produktet ble helt galt, ler Renate.

Brukes av supermodell

Via Bergen Brand sin promotør, Børge B. Johannesen ved Widsith Entertainment, har merket allerede gjort en liten debut i moteverden. Blant kjente som har brukt hennes produkter, er den svenske supermodellen Marcus Schenkenberg.

– Når Tiger of Sweden kan gjøre det godt i Oslo, så kan Bergen Brand det også.

– Børge kjenner Marcus, men Marcus har ikke fått betalt for å bruke vesken, han bruker den fordi han så den og han likte den. Det er for meg en mye kjekkere tilbakemelding enn hvis jeg for eksempel måtte betale en blogger for å promotere en veske, sier Renate.

I dag selges Bergen Brand sine produkter i en rekke utvalgte butikker over hele landet, så vel som i nettbutikk, og Renates sønn, Stefan Stormark Taule, er markedsansvarlig.

Hvorvidt hovedstaden ville sette pris på et så utpreget bergensk design og merkenavn, var Renate derimot litt usikker på i starten.

– Men så tenkte jeg at når Tiger of Sweden kan gjøre det godt i Oslo, så kan Bergen Brand det også.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this