Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
SKAL DANSE: – Jeg har danset siden jeg begynte å gå på lokalet i Melbu som 15-åring. Jeg elsker dette, sier Trude Drevland og håper hun får være med lenge i «Skal vi danse».

– Det hadde vært deilig med litt glede i livet

– Jeg tenkte at det var en herlig mulighet til å lære av en profesjonell danser, og at det hadde vært deilig med litt glede i livet, sier Trude Drevland. Skal vi danse har premiere på TV2 lørdag 2. september.

Drevland har ikke meldt seg på TV2-programmet for å ryke ut i første avstemning, og er innstilt på å gi alt.
– Jeg tenkte at det var en herlig mulighet til å lære av en profesjonell danser, og at det hadde vært deilig med litt glede i livet, sier Drevland.

LENGST MULIG

– Nå håper jeg bare bergenserne stemmer meg videre.

Hun trener beinhardt.
– Vi trener syv dager i uken, og minimum tre timer hver dag. Det er skikkelig tøft, men det går fremover for hver dag. Nå håper jeg bare bergenserne stemmer meg videre. Jeg vil være med lengst mulig.

– Har du noen favoritter blant konkurrentene?

– Favoritter er det folket som skal plukke ut! Men jeg elsker dette og vil være med lenge. Men jeg må jo si at jeg er blitt så glad i alle deltakerne og dansere at jeg synes de alle bør være med hele veien! smiler Drevland.

Det vil også Jørgen Nilsen fra Åsane. Norgesmesteren i dansing har fått ansvaret med å trene og løfte frem Helene Olafsen, Oslo-jenten som har VM-bronse i Snowboardcross og som dokumenterte god form da hun var nær ved å vinne Mesternes Mester på NRK som første kvinne i vår.

EN DANS PÅ PUBER

TIL TOPPS?: Jørgen Nilsen skal forsøke å lede Hele Olafsen til topps i «Skal vi danse». – I fjor var jeg og Camilla Pihl med i seks programmer, og jeg håper Helene og jeg kan være med lenger i år, sier Nilsen. (Foto: TV 2)

Men da dansekonkurrentene trente i hovedstaden, dro Olafsen England rundt i «Klubbjakten» på TV2, og hadde ikke tid til å trene. Da hang dansepartner Nilsen seg på, og paret trente fra pub til pub.

Mannen fra Mjølkeråen har fjorten NM-titler i dans. Proffkarrieren er lagt på hyllen, men 27-åringen satser nå alt på å komme til finalen i Skal vi danse sammen med Olafsen.

– Helene er godt trent og hun har «power» og energi.  Det vi har jobbet med er å få frem det elegante helt ned på detaljnivå i armer, fingre og tær. Koreografi tar hun greit, og hun takler også rytme -og temposkifte. Det vi snakker om er pynten, prikken over i’en, forklarer Nilsen.

– Hva tør du å forvente?

– I fjor var jeg og Camilla Pihl med i seks programmer, og jeg håper Helene og jeg kan være med lenger i år. Vi har ambisjoner om å komme over midten. Danseteknisk føler jeg vi er der vi skal være, og nå blir det spennende å se om Helene kommer gjennom tv-ruten. Men jeg er fornøyd så langt; hun er veldig treningsvillig og min jobb er kjempelett, skryter åsabuen.

SKAM-FAVORITT

Helene Olafsen gleder seg, men innrømmer at oppladingen har vært spesiell og forventer at det blir tøft.

– Dans har så mange elementer som må på plass for at det skal bli bra. Folk tror jeg skal ta det så lett, men det er langt fra realiteten. Her må det jobbes mye!

– Med Klubbjakten på TV2 samtidig har treningen til nå ikke vært ideell, men Jørgen er en helt – og vi har benyttet oss av enhver ledige stund. Både hotellganger og puber i England har fått kjørt seg. Dansetreningene blir heldigvis morsommere og morsommere, noe jeg tror er et tegn på forbedring, men her må du faktasjekke med Jørgen, smiler Olafsen, og han bekrefter forbedringen.

Begge tror Cengiz Al, kjent fra serien Skam, blir en tøff konkurrent.
– Det virker som om det er sterkt felt i år, så jeg tar ikke lett på noe. Men Cengiz er en soleklar favoritt – han er danser fra før av, i tillegg til å være fryktelig skjønn, sier Olafsen.

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this