Weeknd midt i uken

The Weeknd kommer til Bergenhus festning tirsdag 4. juli 2017. Billettsalget starter på fredag.

The Weeknd har på svært få år etablert seg som en av vår tids største pog mest karakteristiske soulstemmer. Både årets (Starboy) og fjorårtets (Beauty Behind the Madness) har markert seg øverst på VG-listen.

Sistnevnte har vært blant de mest strømmede på Spotify det siste året, og singelen Starboy har tangert rekorden for antall Spotify-avspillinger  løpet av én dag. The Weeknd innehar også rekorden for flest sammenhengende uker på Billboard Hot 100-listens øverste ti plasser.

I inneværende år kan han notere seg for fem Billboard-priser og to Grammy-er, blant annet for låten Earned It – som mange kjenner fra soundtracket til 50 Shades of Grey.

Som gjesteartist har han med seg Bryson Tiller fra Kentucky, en artist som er kjent for sin fusjon av hiphop og RnB, et lydbilde han selv kaller trapsoul (som også er tittelewn på hans debutalbum fra ifjor). Tillers første konsert i Oslo, i 2016, solgte ut på 40 minutter og måtte flyttes fra Vulkan Arena til Sentrum Scene for å imøtekomme den store etterspørselen.

Konserten presenteres av Live Nation og Bergen Live, og inngår i konsertserien Bergen Calling, som er en serie endags festivallignende arrangementer gjennom sommeren på Bergenhus Festningsområde. Billettsalget starter fredag 16. desember.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this