Vaular4
EVIG KJÆRLIGHET: Lars Vaular delte ut roser til publikum på slutten av fjorårets Bergenfest-konsert.

Til Bergen i august

Del artikkelen i Sosial medier

Lars Vaular gjør en eksklusiv konsert på Bergenhus Festning lørdag 18. august.

Til sommeren gjør Lars Vaular kun to konserter i Norge: Han har fått det ærefulle oppdraget med å avslutte årets Øyafestival på festivalens hovedscene, og skal i tillegg gjøre en storkonsert i hjembyen Bergen – på Bergenhus Festning, lørdag 19. august.

Lars Vaular har vokst frem som en av Norges fremste artister.

Lars Vaular og Bergenhus Festning har en nær og spesiell relasjon. I 2014 spilte Lars på Bergenfest for et fullsatt Bastionen. Året etter gjorde han et soloshow samme sted, i fjor avsluttet han fredagen på Bergenfest på Plenen, og i år skal det altså atter en gang dukes for sommerfest på festningen i Lars sitt navn.

Det er god grunn til å glede seg, noe de aller fleste som så ham på Bergenfest i fjor nok kan underskrive på. For ti år etter debutplaten «La hat – Et nytt dagslys» har Lars Vaular vokst frem som en av Norges fremste artister, med en lang rekke både av hitlåter og Spellemannspriser.

Denne høsten har vi sett ham i den sterkt selvironiske Youtube-serien Ekte mann, der han utfordrer både kjønnsroller og folks forventninger til ham.

«Uansett hva han prøver på, får han det ikke til. Han vet ikke hva som er virkelig lenger. Han klarer ikke engang betale en regning i nettbanken» forklarer Vaular til Aftenposten om karakteren han spiller i serien, en rapper fra Bergen ved navn Lars Vaular, som bor i Oslo sammen med konen Malin og sønnen Wilfred.

Må vi tro at en fortelling er «sann» dersom den skal være bra? Finnes «sannhet»?

Tett på virkeligheten eller ren bløff? Er Vaular musikk-Norges svar på Knausgård, eller tuller han bare med hele denne virkelighets-debatten, der forfattere både blir faktasjekket og stilt til ansvar for fiksjonene? Må vi tro at en fortelling er «sann» dersom den skal være bra? Finnes «sannhet»?

Lars Vaular kom også med den åpenhjertige singelen Heartbreak Hotel, der vi fikk høre ham i duett med Vinz. «Resultatet er elegant, uventet nedpå og fullt av Vaulars karakteristisk lyriske, selvreflekterende tekster. Et løfte om noe godt i vente» skrev Bergens Tidendes anmelder, og lot terningen stoppe på fire.

Kanskje er det en Vaular som tar et oppgjør med egne demoner vi her blir vitne til, både i nettserien og musikkvideoen. Men det kan også bare være hans lek med roller, slik vi har sett det før, og med publikums forventninger til den han er blitt:

«Det som skjer er at nederlag det bygger karakter / Men suksess det går til hodet på deg / Eg fikk suksess for nokken trodde på meg / Dragi og Leo, de trodde på meg / Girson, Andreo, de trodde på meg / Måtte tro på de før eg trodde på meg / Måtte bli det eg var for å bli det eg ble / Måtte bli det eg var for å bli det eg e / Alt e inni deg og det meste kan skje / Hvis noen gir deg sjansen til å gi litt mer».

Bergenhus Festning, lørdag 18. august. Forsalg: Torsdag 19. januar kl. 10.00 – fredag 20. januar kl. 09.00. Ordinært billettsalg fra fredag 20. januar kl. 09.00.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this