Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
KLAR: Davy Wathne er klar for Sykkel-VM selv om han er usikker på hvilken rolle han selv skal ha.

– Sykkel-VM i Bergen viser at det umulige er mulig

Davy Wathne har nådd pensjonsalder og synes det er en ære å fortsatt få være med i sportsteamet til TV2. Nå gleder han seg til Sykkel-VM. 

– Jeg har prøvd å finne ut av hva min oppgave i sykkel-VM skal være, men jeg er ikke helt sikker. Davy Wathne slår opp i Bergens Tidende og peker på en stor sak de har om TV2 sin rolle under mesterskapet.

– Se her, her står det ingenting om meg. Så i går måtte jeg ringe litt rundt for å høre. Jeg tror jeg skal rapportere fra mindre lokalmiljøer som for eksempel Øygarden.

– I dag er jeg i TV2 kun for å gjøre morsomme ting. Jeg er med på kjøtt og flesk for å si det sånn.

Wathne virker nesten overrasket over han i det hele tatt skal få være med på festen.
– Jeg er ingen sykkeljournalist, så jeg har ikke fått satt meg helt inn i dette ennå.

Wathne kommer rett fra fotballandskamp i Tyskland. Nå er det en tur innom tannpleieren før han skal ned på TV2 og få klarhet i hva han faktisk skal bidra med. I mellomtiden kjøper han seg en bolle med sukker på.

– DETTE INSPIRERER OSS

– Jeg får alltid kjeft av tannpleieren. Enten har jeg drukket for mye cola eller så har jeg spist for mye sukker.

Til tross for at han vet lite om hvilke oppgaver han får, gleder Davy Wathne seg over at Bergen har fått et av verdens største idrettsarrangementer. Han tror dagens unge vil fortelle sine barn om den gangen verdens beste syklister tråkket opp Fløyen.

– Det at det skjer noe så stort i Bergen tror jeg er med på å inspirere oss til å bli gode på andre arenaer også.
Samtidig synes han det er litt trist at så mange er negative til verdensmesterskapet. Men han påpeker at han har stor respekt for de som ikke er så begeistret, fordi de vil bli berørt på en kompliserende måte.

– Jeg tror livet må bestå av mer enn jobb, mat og søvn. Ellers blir det traurig og rutinepreget. Sykkel-VM i Bergen er en bekreftelse på at det umulige er mulig. 

NYSGJERRIG OG BEGEISTRET

I likhet med mange andre sportsjournalister i sin generasjon, startet Wathne sin journalistkarriere som et resultat av sportsinteressen. I ungdommen var han med på alt: idrettsstevner på Krohnsminde, langrenn i Nygårdsparken, Brann-kamper, Ulriken utfor og så videre.

– Den gang sto bergenserne skulder ved skulder når det var fiskekonkurranser.
Nå mener Davy Wathne at hans tid som hardtarbeidende journalist er over.
– I dag er jeg i TV2 kun for å gjøre morsomme ting. Jeg er med på kjøtt og flesk for å si det sånn.

Noe av det beste Davy Wathne vet er å treffe folk. For ham er journalistikkens kjerneverdier nysgjerrighet, respekt og undring.
– Jeg er grunnleggende nysgjerrig, derfor har jeg holdt ut så lenge i mediebransjen.

LIDENSKAPEN

Samtidig mener han at lidenskapen for faget og for sporten er avgjørende.
– Man overlever ikke i TV2 hvis man ikke har respekt for lidenskapen.

Lidenskap er også noe av det viktigste når TV2 nå skal sende sykkel-VM. Som mange andre trekker Davy fram fortellerevnen til Johan Kaggestad og Christian Paasche i den sammenhengen.

– De representerer mye mer enn bare det sportslige. Deres engasjement og folkeopplysningsarbeid gjør at mange sitter klistret til TV-skjermen for eksempel under Tour de France.

Davy Wathne har tro på at engasjementet også blir stort under sykkel-VM.
– Selv om bergenserne er forskjellige, har vi en sterk tilhørighet til stammen vår og en felles oppfatning av vår kulturelle arv. I den bergenske kjernementaliteten er det en grunnleggende begeistring. Vi trenger ting som dette for å begeistre og motivere oss.

LOKAL TILHØRIGHET

Han tar seg en bit av bollen. Tannlegetimen nærmer seg.
– Noen ganger pusser jeg kun fortennene, spøker han.

Davy Wathne vokste opp på Storetveit, men flyttet til Åsane i ungdommen. Der begynte han å dømme fotballkamper og la fundamentet for et helt yrkesliv. Han tror den lokale tilhørigheten er noe av det som vil komme frem under verdensmesterskapet.

– Folk griper sjansen når fjernsynet kommer. Da blir det et lite opprør mot det å være usynlig. Her bor vi, her lever vi! Folk vil vise frem det de er så glade i. Det kler Bergen å være vert for dette!

Så da gjenstår det bare å se hva som blir Wathne sin rolle oppi det hele. Mest sannsynlig ser vi ham rapportere fra skoler, lokale arrangementer og nærmiljøer rundt Bergen. Og får han rett, blir dette et VM som appellerer til befolkningen.

– Nesten alle har en sykkel. Konkurranseformen er så enkel, dette blir sirkus, folkeliv, fart, festlig, gøy og spektakulært! Vi sees der, nå må jeg rekke timen hos tannpleieren.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this