kerrymay1
TERRORISERT AV KONEN: Faren, spilt av Jan Neal Holden, er blitt til en skygge av seg selv som blindt følger konens ordre. Til høyre: Kim Herøy spiller rollen som lederen av skjønnhetsimperiet Kerry May. (Foto: Dušan Mihailović)

Svart komedie på Cornerteateret

Del artikkelen i Sosial medier

– Metoo-kampanjen har fått seksuell trakassering på dagsorden. Nå står psykologisk vold for tur, sier Leia Starmann, som denne uken er klar med sitt første verk for scenen.

Den maskekledde forfatteren, som presenterer seg selv under psevdonymet Leia Starmann, skapte furore i media med romandebuten Striper og oppfølgeren Mad, begge utgitt på Cappelen Damm i 2006. Nå er hun aktuell med sitt første verk for scenen.

Søstrene settes på prøve. Hvem er skyggene fra fortiden? Hvorfor dukker Synnøve opp uten forvarsel? Har noen sendt henne dit? Hvem kan det ha vært?

Teaterstykket, med tittel «Kerry May for alltid!», som har premiere på Cornerteateret på Møhlenpris denne uken, handler om søstrene Helena (Harald Veland) og Laura (Jone Torheim Slettebak).

De får uventet besøk av Synnøve (Arjan Nilsen), som er agent for Kerry May, et imperium av sminke og skjønnhetsprodukter.

SPØKELSER FRA FORTIDEN

Laura er «en gammel raver gone new age» som ikke bruker sminke og er lite interessert i gjesten som trenger seg på, mens Helena har eksamen i design dagen etter, og skulle helst fått fred til å gjøre ferdig avgangsverket.

Selgeren Synnøve får flashbacks fra da hun ble vervet til skjønnhetsimperiet Kerry May. Vi får se filmer av lederen (Kim Herøy), som hjernevasker henne til å selge så mye som mulig.

Som om ikke den overivrige sminkeselgeren var nok, dukker stadig et par spøkelsesaktige skygger (Jorunn Lullau og Jan Holden) opp.

Søstrene settes på prøve. Hvem er skyggene fra fortiden? Hvorfor dukker Synnøve opp uten forvarsel? Har noen sendt henne dit? Hvem kan det ha vært?

HUMOR OG ALVOR

Vi får vite at skyggene er søstrenes foreldre.

– Moren er sosiopat og tyranniserer resten av familien med løgner, kritikk og trusler, mens faren er blitt til en skygge av seg selv som blindt følger ordrene til kona om å plage døtrene sine og ta fra dem det de er mest glad i, forklarer Starmann.

Meningen er å vise hvordan psykologisk vold skaper et mikrotyranni i en kjernefamilie.

– Jeg synes dette er viktig å sette på dagsorden. Psykologisk vold blir fremdeles bagatellisert. Metoo-kampanjen har fått seksuell trakassering på dagsorden, nå står psykologisk vold for tur, sier Starmann, og lover et stykke original teaterkunst med mye latter og høy underholdningsverdi.

Musikken til forestillingen blir ved DJen Vegar «VgRRR» N. Lien, som vil kle stykket i mørk techno/psytrance.
UTXT (I KURSIV):

Forestillingen«Kerry May for alltid!» vises 26.-28. januar i Kongesalen på Cornerteateret. Mer informasjon: cornerteateret.no og kerrymay.no

kerrymay2
HEMMELIG IDENTITET: Den maskekledde forfatteren Leia Starmann skapte furore i media med romandebuten Striper og oppfølgeren Mad, med temaer som tegneserier, transvestitter, dop, dataspill og psykologisk vold. (Foto: Dušan Mihailović)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this