siriroiseth01 foto privat2
SANGFUGL PÅ SVEIVEGRAMMOFON: – Når jeg har en skikkelig god idé, må jeg bare må få den ut på gaten eller lage et bilde – for tenk om noen andre kommer på akkurat det samme, sier Siri Røiseth, her i arbeid med bildet «Vår siste sang». (Foto: Privat)

Stiller ut pandemikunst

Del artikkelen i Sosial medier

– Det har blitt litt bilder om pandemien, sier Siri Røiseth, som i februar 2020 sa opp jobben for å satse på kunsten. Like etter satte Helsedirektoratet i verk de mest inngripende tiltak Norge har innført i fredstid for å hindre spredning av sykdommen covid-19.

– Jeg hadde en utstilling på Madam Felle 11. mars 2020. Dagen etter stengte samfunnet ned, forteller Siri Røiseth, som siden har laget mange bilder der hun henter tema fra pandemien.

LES OGSÅ: Intervju med Christer Holm (Gategalleriet) fra 2017

I likhet med de fleste av oss håper hun at denne nå ebber ut, noe hun understreker gjennom å kalle utstillingen for «Good Times Ahead».

siriroiseth4 pandami
KLEDD FOR «PANDAMI»: Jeg er ikke spesielt god på å uttrykke meg med ord eller skriftlig, men med bildene føler jeg mer at jeg kan si min mening, sier Siri Røiseth. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Kunstnerkarrieren hennes begynte med at hun la ut tegninger og digitale trykk for salg. De første trykkene var et av Ulriksbanen i Bergen og et av to pingviner med regntøy.

Etter hvert ble det flere motiver, hun fikk kontakt med Gategalleriet, og tenkte at dette var noe hun faktisk kunne satse på.

– Jeg har jo lyst til å leve av dette; det er dét som er målet mitt. Akkurat nå går det så bra at jeg føler at det kan ha en fremtid, sier hun.

Interessen for kunsten hennes har økt jevnt og trutt, og Gategalleriet forbereder nå en egen salgutstilling med bergenskunstnerens bilder.

Hele 16 originalverker og 11 nye trykkopplag stilles ut, samt at det loves et hyggelig gjensyn med noen av samlernes favorittrykk.

– Dette blir årets første store utstilling for Gategalleriet, sier Christer Holm, kurator og daglig leder i Gategalleriet.

Han forteller at de startet med å hjelpe henne å lansere nye trykkopplag. Disse ble revet bort på få minutter hver gang de ble lagt ut for salg. Så utfordret de henne til å lage originalverk på lerret. Også disse ble raskt utsolgt.

– I fjor kuraterte vi en miniutstilling for Siri på Fløien i samarbeid med kiosken der oppe. Tilbakemeldingene derfra var så gode at vi valgte å invitere Siri til å lage en utstilling i februar i år, fortsetter Holm.

– Det har gått raskt, men vi vet at det er mange samlere som har ventet på at Siri skal lage en utstilling. Vi er glade for at korona-restriksjonene nå ser ut til å lette, slik at vi kan endelig kan slå opp dørene og få vist frem de flotte bildene hennes.

Utstillingen av Siri Røiseths verker har fått tittelen Good Times Ahead, og holdes i perioden 24. februar til 12. mars i Gategalleriets lokaler (Nøstegaten 24 i Bergen).

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this