teater generasjoner
UNG FØR OG NÅ: Dagens unge har hverdager som er mer fylt av oppgaver og krav enn det var for 60 år siden. (Foto: Vestlandske Teatersenter)

Scenemøte på tvers av generasjonene

Del artikkelen i Sosial medier

Cornerteaterets nye forestilling belyser forhold som er viktige og sentrale i deltakernes liv, enten de er 17 eller 72 år.

Generasjoner er tittelen på et nytt teaterstykke fra K:13 – Scenekunst og Vestlandske Teatersenter, der pensjonister i alderen 76-83 år står på scenen sammen med ungdom fra 17-21 år. Begge aldersgrupper forteller om sine liv, og diskuterer om det å være ung i dag er annerledes enn da pensjonistene var unge. Er våre måter å kommunisere på like som for 60 år siden, eller har den moderne tiden forandret oss? Har måten samfunnet er organisert på forandret måten vi møtes og snakker sammen?

De tingene vi er opptatt av er kanskje ikke lenger de samme – eller er de det?

Det digitale er en ting som er blitt en del av hverdagslivet vårt – og en sentral del av hvordan vi kommuniserer med hverandre. For de som vokser opp i dag er den digitale utviklingen naturlig.

For de eldre i samfunnet kan det være vanskeligere å forholde seg til disse nye formene for kommunikasjon. Det er en ny måte å være menneske på. Men det er så mye mer.

Dagens unge har hverdager som er mer fylt av oppgaver og krav enn det var for 60 år siden, møteplassene er annerledes og de tingene vi er opptatt av er kanskje ikke lenger de samme – eller er de det?

Stykket er inspirert av det interaktive konseptet «Community Theatre». De medvirkende er ikke skuespillere, men vanlige mennesker med ulik bakgrunn som fremfører sine egne historier på scenen i profesjonelle rammer. Forestillingen består av dramatiseringer og tablåer som belyser forhold som er viktige og sentrale i deltakernes liv, enten de er 17 eller 72 år. Steinar Thorsen og Jorunn Lullau fra K:13 har stått for undervisning, profesjonell regi og tilrettelegging.

  • Cornerteateret, Kongesalen, torsdag 31. mars kl. 10.00 og 12.00 / fredag 1. april kl. 19.00 / lørdag 2. april kl. 15.00 og 19.00 / søndag 3. april kl. 19.00. Skoleforestillinger: Torsdag, 31. mars kl. 10.00 og 12.00.
  • Skuespillere (elever i Teater Ung ved Vestlandske Teatersenter): Melisa Kruger-Demirtas, Mari Andrea Schei, Sondre Marsteen, Veronica Carlsen Stanghelle, Lucas Rosenstock, Marius Teig-Hermanrud, Teodor Hansteen Valen, Johanne Margrete Tufto, Hanna Hollund Digranes og Tara Myrback.
  • Seniorer: Inger-Margrethe Winther, Ann Mari Ramsøy, Ruth-Kari Sagberg Gulbrandsen og Sverre Trætteberg.
  • Produksjon: Idé: Steinar Thorsen / Regi: Steinar Thorsen og Jorunn Lullau / Scenografi/kostyme: Kristin Saltkjelvik / Web- og informasjon: Vivian Midtsveen / Lys: Andreas Lassen / Tekniker: Jan Holden / Produsent: K:13 – Scenekunst i samarbeid med Vestlandske Teatersenter. Støttet av Bergen kommune, SPV-Ildsjelfondet, Bergesenstiftelsen og Westfal-Larsen.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this