Sunt Rett Hjem 1
HJERTET I BEDRIFTEN: Ifølge salgsleder Daniella Svanbring (til venstre) er det menneskene i kombinasjon med gode råvarer som gjør at de har et veldig godt produkt. Her sammen med kokk Kamilla Kristiansen, kjøkkenassistent Sandra Andrade og sjåfør Bodhild Engebretsen. (Foto: Martine Haugen)

Satser i tøft marked

Del artikkelen i Sosial medier

– Vår største konkurrent er dagligvarebutikkene, som har begynt å tilby ferdige middagsretter i ferskvaredisken. Vi mener jo at vi kan konkurrere med dem med gode råvarer og kvalitet, sier salgsleder i Sunt Rett Hjem, Daniella Svanbring.

– Vår tanke og visjon bak Sunt Rett Hjem er å lette en hektisk hverdag for privatpersoner, ved å levere ferdiglaget og fersk middag på døren. Vi vet at nordmenn er interessert i å spise god og hjemmelaget mat, men tiden strekker ikke til. Og da tyr mange til fastfood, som ikke er bra, sier Daniella Svanbring.

Sunt Rett Hjem ble startet i slutten av 2017, og tilbudet om sunn mat levert hjem er blitt varmt mottatt av bergenserne. Konseptet har etterhvert utvidet seg, og Sunt Rett Hjem leverer også lunsj til bedrifter som ikke har kantiner, samt catering til store og små sammenkomster.

– Våre menyer rullerer fortløpende. Du bestiller uken i forveien og vi har ingen bindingstid. Du kan velge hvilke dager du ønsker å bestille og hvilke måltid du vil ha. Her kan du velge mellom tradisjonell husmannskost, klassiske retter og vår barnemeny, sier Svanbring.

Hver tirsdag og torsdag er det fisk som står på menyen. All maten blir kjørt ut fra Kokstad til kundene i bergensområdet mellom klokken 13.30 og 16.30.

– Felles for alle rettene er at gode råvarer og kvalitet står i sentrum, sier salgslederen.

Eldre velger husmannskost

Pakning er også utformet slik at tilberedningen skal være så enkel som mulig. Maten kommer kald i en aluminiumsform, og du varmer den i 8-10 minutter i ovnen med lokket på. Husmannskosten blir levert i mikroform for lettere tilberedning.

– Vi ser ofte at den eldre garde velger husmannskost, og de ønsker å varme maten opp i mikroovnen, sier Svanbring.

Sunt Rett Hjem 2
TRAVELT: Kokk Kamilla Kristiansen gjør klar dagens utsendelse av husmannskosten. Dagens meny er kjøttkaker i brun saus med grønnsaker, kokte poteter og tyttebær. (Foto: Martine Haugen)

I 2018 flyttet de produksjonen til Millenniumsbygget på Kokstad. Her startet de også opp en kafé som serverer både varm og kald mat, mandag til fredag. Et tilbud som både bedriftene på huset og nærområdet benytter seg flittig av.

Tøff konkurranse 

Sunt Rett Hjem er fremdeles et lite firma med totalt 10 ansatte, og det nyetablerte firmaet merker konkurransen.

– Matvarehuset er stor sammenlignet med oss, og en konkurrent på private middager. Når det gjelder bedriftslunsj merker vi konkurranse fra Safari Catering og Lunsjkollektivet først og fremst. Denne konkurransen i markedet er utfordrende, men jeg tenker at det er sunt.

– Vi er så opptatt av å bruke penger på hva vi putter utenpå kroppen, at vi glemmer hva vi putter inn i den.

Regnskapet for 2018 viser et resultat før skatt på minus 4,9 millioner, men bedriften satser friskt videre med et mål om å nå budsjettet på 1,2 millioner per måned i inneværende år. Omsetningen har økt jevnt og trutt siden oppstarten.

– Vi er positive og mener vi har et veldig godt produkt som vi håper flere bergensere vil oppdage. For oss er dette et håndverk. Menneskene som jobber her er hjertet i bedriften. Det er menneskene i kombinasjon med gode råvarer som utgjør det ferdige produktet, og det tror vi er en veldig viktig suksessfaktor.

Også dagligvarebutikkene byr på konkurranse for Sunt Rett Hjem og cateringbransjen generelt.

[PostBlock id=7]

– De har begynt å tilby ferdige middagsretter i ferskvaredisken. Vi mener jo at vi kan konkurrere med dem med gode råvarer og kvalitet, samt at vi kjører maten rett hjem til kunden kostnadsfritt, sier Svanbring.

En stor del av kundegruppen er eldre enslige menn og kvinner.

– Det er en del eldre som bor alene, og de vil klare seg selv. For dem er det viktig å få middagen levert på døren.

Lokalt og dyrevennlig 

Sunt Rett Hjem bruker lokale leverandører av råvarer og er opptatt av kortreist mat.

– Nå har det vært mye fokus på dyrevelferden her i landet. Vi velger å bruke egg fra leverandør som har frittgående høns, og har fokus på å bruke leverandører så langt det går som fronter god dyrevelferd.

Svanbring mener vi bør huske på at kvalitet er viktig, og at den ofte går hånd i hånd med prislappen.

– Det er synd at når vi velger å spare inn penger, så skal vi spare inn penger på maten vi spiser. Vi er så opptatt av å bruke penger på hva vi putter utenpå kroppen, at vi glemmer hva vi putter inn i den.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this