2019 10 16 Neue Vocalsolisten 2654 c Sebastian Berger scaled
KOMMER TIL BERGEN: Sangerne i Neue Vocalsolisten ser på seg selv som forskere og oppdagere som alltid leter etter nye vokale uttrykk i. (Pressefoto)

Samtidsmusikk i verdensklasse

Del artikkelen i Sosial medier

Til helgen kan du få med deg to konserter med noen av verdens mest kjente grupper av samtidsmusikere: SWR Experimentalstudio fra Freiburg og Neue Vocalsolisten fra Stuttgart.

Konsertene inngår som en del av seminaret The Intellect of Sound Symposium, der professor Dániel Péter Biró ved Griegakademiet har invitert SWR Experimentalstudio og Neue Vocalsolisten til å jobbe med lokale komponister og musikere.

biro photo by linda sheldon
Dániel Péter Biró (foto: Linda Sheldon)

– De er ensembler i verdensklasse som spiller i de største saler i verden, sier han.

– Jeg er glad for å organisere og kuratere dette symposiet, som ser på hvordan lyd og vår tenkning om lyd endres med nye teknologiske rammer.

Han forklarer at The Intellect of Sound Symposium vil undersøke skjæringspunktet mellom tradisjonelle former for musikkskaping og fremføring med de som er assistert av musikkteknologi.

På konsertene vil det bli fremført musikk av Detlef Heusinger, Marta Gentilucci, Samir Odeh Tamimi, Detlef Heusinger, Marta Gentilucci, Örjan Sandred og Dániel Péter Biró – som alle har det til felles at de har integrert tradisjonelle former for musikkproduksjon i et teknologibasert komposisjonsrammeverk.

Komponistene vil jobbe sammen med komposisjonsstudenter fra Griegakademiet, Neue Vocalsolisten, SWR Experimentalstudio, fløytist Ingela Øien (BIT20 Ensemble), koreograf Hagit Yakira, perkusjonistene Jonny Axelsson, Craig Farr og Trond Dale, samt PhD-stipendiater i kunstnerisk utviklingsarbeid Sergej Tchirkov og Tijs Ham.

I tillegg vil de inviterte komponister, sangere og eksperter i musikkteknologi undervise studentene ved Griegakademiet, og gi ny kunnskap om komposisjon med live-elektronikk til en ny generasjon.

I denne sammenheng vil det altså finne sted to spesielle konserter med noen av de mest fremtredende gruppene for samtidsmusikk og musikkteknologi i verden:

Konsert fredag 24. juni kl. 20:00 i Studio A (Griegakademiet): SWR Experimentalstudio og Sergej Tchirkov

Konsert lørdag 25. juni kl. 20:00 i Gunnar Sævigs sal (Griegakademiet): Neue Vocalsolisten, SWR Experimentalstudio, Sergej Tchirkov og medlemmer av BIT20 Ensemble

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this