03 Lars Jakob Rudjord utsnitt 02
GLEDER SEG TIL BERGENSKONSERT: – For meg har det alltid vært en eim av kontinentet her, og kulturen står så sterkt, sier Lars Jakob Rudjord. (Pressefoto)

Rudjord tilbake i Bergen

Del artikkelen i Sosial medier

PREMIERE: For Lars Jakob Rudjord ble Vill Vill Vest i Bergen et vendepunkt. I morgen slipper han første singel fra sin kommende plate, og Ståoppjazz inviterer til singelslippkonsert på Det Akademiske Kvarter.

Det var etter at Rudjord presenterte pianomusikken sin under Vill Vill Vest 2017 at noen av de viktigste amerikanske aktørene i filmmusikkbransjen tente på sørlendingens låter.

Den helgen for et par år siden var veldig viktig for meg, og bidro til å sette i gang både nye samarbeid og viktige kreative prosesser, forteller Rudjord.

[PostBlock id=459]

Han deltok på et seminar om musikk i film, hvor han fikk spille musikken sin for viktige aktører fra internasjonal musikkbransje. I ettertid endte han opp med å reise til Los Angeles for å signere avtale med Friendly Fire Licensing, som formidler musikk til blant andre Netflix, HBO og de største reklamebyråene i USA.

Likevel var det en dobbel latte på Kaffemisjonen med Francisca Goncalves fra Decca Records som betød mest.

– Det er ikke så mange som holder på med moderne klassisk instrumentalmusikk i Norge.

– Å få anerkjennelse for musikken min fra en som til daglig jobber med store artister i min sjanger var så utrolig viktig for meg. Hun hjalp meg til å forstå at jeg var på riktig vei, og at jeg burde fortsette å utvikle meg og lage den musikken jeg lager, forteller han.

– Det er ikke så mange som holder på med moderne klassisk instrumentalmusikk i Norge, men store artister som Olafur Arnalds og Nils Frahm har jo vist at denne musikken har et enormt nedslagsfelt internasjonalt.

Nå er han aktuell med nytt materiale, og er klar for å presentere sin stemningsfulle og melodiske pianomusikk live for bergenspublikummet. I morgen  er han alene på scenen på Kvarteret med pianoet, Fender Rhodes, synther og annen elektronikk.

Han slipper også en ny singel i morgen, som Bergensmagasinet her får eksklusiv førpremiere på (lytt til den under). When I Love in Fall er aller første smakebit på hva man kan forvente seg av det neste albumet, som kommer i februar.

Rudjord har tidligere gitt ut to album, en rekke singler og en EP, og har til nå fått mest oppmerksomhet for sin musikk utenfor Norges grenser.

– Jeg gleder meg alltid sånn til å komme til Bergen. For meg har det alltid vært en eim av kontinentet her, og kulturen står så sterkt.

Musikken har blitt beskrevet som «full of such grace and beauty that it can only be described as brimming with culture and poise» (Overblown, UK), mens Nordic Music Reviews (UK) anmelder fremhevet «the musical phrasing and expression in Rudjord’s piano playing, those tiny subtle accents and pauses that help form patterns in the music».

Men i morgen står altså Bergen for tur, og Lars Jakob Rudjord ser frem til å komme tilbake.

– Jeg gleder meg alltid sånn til å komme til Bergen. For meg har det alltid vært en eim av kontinentet her, og kulturen står så sterkt, sier han.

Lars Jakob Rudjord spiller på Det Akademiske Kvarter i morgen (fredag 25. oktober). Konserten starter kl. 21.00.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this