Featured Video Play Icon

I studio med Kid Koala

Del artikkelen i Sosial medier

PREMIERE: Et tilfeldig møte i New York førte til at den norske pianisten Lars Jakob Rudjord fikk en av låtene sine remixet av electronica/hiphop-legenden Kid Koala.

Resultatet av samarbeidet slippes som digital singel på Rudjords eget selskap Fyrlyd førstkommende fredag, men du kan få en sniklytt her i Bergensmagasinet allerede nå – i en enkel animasjonsvideo (se øverst) basert på tegningen fra singelcoveret.

Lyden av late sommerdager, enten du tilbringer dem i det forblåste landskapet ved Lista fyr eller i Central Park.

De to artistene møtte hverandre da Rudjord spilte inn albumet Indiepiano i Studio G Brooklyn, New York. Produsenten hans, Joel Hamilton, inviterte Rudjord med på konserten til en venn av ham i Brooklyn, som var ingen ringere enn Eric San aka Kid Koala.

– Konserten var en av de mest inspirerende forestillingene jeg har opplevd, med live dukketeaterfilm, forteller Rudjord, som er en norsk artist som har markert seg på den stadig voksende scenen for moderne neoklassisk musikk – med artister/komponister som Nils Frahm, Olafur Arnalds og Max Richter.

rudjordogkidkoala1
«STILLE, OPPTAK PÅGÅR»: Lars Jakob Rudjord fikk uventet besøk i studio. Fra venstre: Joel Hamilton, Lars Jakob Rudjord, Ryan «Son Lux» Lott og Eric «Kid Koala» San. (Foto: Privat)

Dagen etter konserten besøkte Eric San og Ryan Lott (aka Son Lux) dem i studio mens Rudjord spilte inn piano på låten Horisont.

– Grunnlaget for låten var et keyboardmønster vi hadde loopet på Joels Studer-båndspiller, og Eric kunne ikke dy seg for å fikle litt med båndet så snart han kom inn i kontrollrommet.

Resultatet ble noen små pitch-endringer som viste seg å være akkurat det som manglet for å få produksjonen til å blomstre. Kid Koala ble faktisk kreditert i platecoveret for «accidentally touching the tape loop». Da Eric senere sa ja til å gjøre en remix fra albumet, ble det dermed naturlig å velge Horisont.

– Grunnlaget var et keyboardmønster vi hadde loopet, og Eric kunne ikke dy seg for å fikle litt med da han kom inn i kontrollrommet.

Kid Koalas pulserende storbyverden er i utgangspunktet ganske fjernt fra norske Lars Jakob Rudjord – som fra basen på Listahalvøya på sørvestlandskysten har gitt ut to album der han blander akustiske klassisk-inspirerte pianomelodier med synther, strykere, beats og elektronikk.

I remixen tar Kid Koala Rudjords klassisk-inspirerte sound med inn i sin egen lydverden, dominert av analog prosessering og vinyl-scratching, og tilfører en slags uro inn i det i utgangspunktet svært stillestående lydbildet.

Har du hørt Brian Enos Apollo-plate, vet du noenlunde hvordan dette låter, hvis ikke er det bare å trykke «play» på videoen øverst. Det er lyden av late sommerdager, enten du tilbringer dem i det forblåste landskapet ved Lista fyr eller i Central Park, New York.

Lars Jakob Rudjord gir ut musikken sin på Fyrlyd Records, labelen han driver sammen med ektefelle og artist Ingvild Koksvik.

rudjordogkidkoala2
MØTTE KID KOALA: De to artistene møtte hverandre da Rudjord var i New York for å spille inn albumet Indiepiano. Fra venstre: Ryan Lott (aka Son Lux), Joel Hamilton, Ingvild Koksvik, Lars Jakob Rudjord, Kid Koala og Katrine Schiøtt (cello). (Foto: Privat)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this