Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
ØVER TIL PREMIEREN: Marianne McGill (helt til høyre) har teater-utdannelse fra London, og for noen få år tilbake satte hun opp en lignende forestilling på en pub i Skotland. Fra venstre: Karsten Østerbø, Tine Larsen (bak), Greta Madsen, Olav Tjensvoll (bak i baren), Øyvind Larsen, Silje Birgitte Folkedal og Marianne McGill. (Foto: Bjørn Simonsen)

Pubteater i Sandviken

Til helgen får du en ny sjanse til å se pubteater-stykket Hold om meg, som settes opp med fem forestillinger på Dr. Wiesener.

I januar 2018 satte spiserestauranten og skjenkestuen Dr. Wiesener opp musikk-teaterforestillingen «Hold om meg» – med åtte skuespillere og tre musikere. Forestillingen, som er skrevet av Morten Lorentzen, gikk for fulle hus til alle fem forestillinger.

Til helgen setter Dr. Wiesener forestillingen opp på nytt. Som sist skal Marianne McGill ha regien. Hun er datter av Morten Lorentzen, og har teaterutdannelse fra London.

– De som så stykket sist vil oppdage at det er tilkommet enda et sangnummer.

Kapellmester blir denne gangen Christian Øvreaas, som har Helge Haugland og Tim Skønberg med seg i bandet. Fem av de åtte skuespillerne er de samme som sist. Ingen av dem er skolerte skuespillere.

– Dette er med på å gi en litt annen opplevelse enn når «proffe» folk spiller, sier Bjørn Simonsen, som har stått for castingen.

Det å spille teater på et slikt sted er i seg selv en stor utfordring. Det er plass til 70 publikummere, og det sier seg selv at det er en stor utfordring å spille teater på de få kvadratmetrene som er til overs når stykket starter. Dette har imidlertid regissør Marianne McGill funnet gode løsninger på.

– Alle skuespillerne har sangnumre, og for dem som så stykket sist, så vil en oppdage at det er tilkommet enda et sangnummer, røper Simonsen.

Premieren er fredag 4. oktober, og som sist så spilles det fem forestillinger på rad, fra og med fredag 4. oktober og til og med tirsdag  8. oktober.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this