Rachel Kashafali foto Henry Phiri Torsvik scaled
BLANDER STILARTER: – Det jeg ønsker, er å vekke tanker og følelser, og gjerne gi noen nye impulser, sier Kasha. (Foto: Henry Phiri Torsvik)

PREMIERE: Kasha er tilbake!

Del artikkelen i Sosial medier

– Jeg er kanskje den eneste i Norge som driver med afropop blandet med neosoul og RnB, selv om denne musikken spilles overalt i butikker og på fester, sier Rachel «Kasha» Kashafali – som slipper singelen Love Scene i dag.

Kashas nye singel er en forsmak på hennes kommende debut-EP. Hun forklarer at sangen handler om å ha selvtillit, om å godta, og om å sette seg en standard og jobbe videre.

– Siden jeg ikke klarte å velge en sjanger, har jeg brukt mye tid på å finne min stemme.

– Jeg skrev Love Scene da jeg endelig skjønte at jeg fortjente mer enn verden hadde å tilby meg, sier hun, og legger til at hun egentlig foretrekker at folk legger sine egne tolkninger inn i den fengende låten.

– Våre ulike erfaringer gjør at vi oppfatter ting forskjellig. Det jeg ønsker, er å vekke tanker og følelser, og gjerne gi noen nye impulser.

Hun finner det vanskelig å holde seg fast til en musikksjanger, og vil heller lage en blanding av litt ulike stilarter – noe hun tror det vil bli mer av i fremtiden. Denne fremgangsmåten har likevel ikke vært helt problemfri for henne.

– Siden jeg ikke klarte å velge en sjanger, har jeg brukt mye tid på å finne min stemme, sier hun.

Bergensmagasinet gjorde et større intervju med Kasha halvannet år før pandemien. Hun fortalte da hvordan hun tre år gammel måtte slippe alt hun hadde i hendene og flykte fra Den Demokratiske Republikken Kongo sammen med familien.

I 2003 fikk familien innvilget opphold i Norge som kvoteflyktninger. De kom først til Vadsø, der de bodde frem til Rachel var åtte år. Deretter flyttet de til Loddefjord, der Kasha fort fant seg til rette i det blomstrende musikkmiljøet.

Hun drev det faktisk så langt at hun kom til superfinalen i MGP Junior 2009 – kun 11 år gammel. Sammen med jevngamle Anney Niyokindi opptrådte hun som duoen Rachel & Anney, og sang låten Skolen til en respektabel tredjeplass.

Da vi traff henne, hadde hun nettopp gjort suksess med låten Dangerous, som hun spilte inn sammen med bergensduoen Kjærleik. «Årets sterkeste låt så langt innen norsk urban/soul» skrev vi da vi hadde nettpremiere på videoen til denne.

Bergensmagasinet ble faktisk så imponert at vi inviterte henne til å spille på vårt årlige prisdryss Bergen Awards. Det takket Kasha ja til, og lovet oss endatil premiere på en helt ny låt under prisutdelingen. Så kom det en pandemi, og Bergen Awards ble avlyst to dager før arrangementet skulle gjennomføres. Det gleder oss derfor stort at hun nå er tilbake, og det med en tøff låt som virkelig fortjener å bli hørt.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this