standingwaves
EN FEST FOR ØRENE: – Stykket åpner svært melodiøst, og trekker deg bare inn, sier Roger Huckle (til venstre), mens Marcus Davidson (til høyre) lover at morgendagens plateslippkonsert vil bli «en fest for ørene». (Arkivfoto: Magne Fonn Hafskor)

Øst møter vest og opp møter ned

Del artikkelen i Sosial medier

– Vi har utviklet stykket som en slags lydtapet, sier Marcus Davidson, som i morgen inviterer til plateslippkonsert for bandet Standing Waves.

Bandnavnet er egentlig tittelen på et musikkstykke skrevet av Marcus Davidson og Roger Huckle, to britiske komponister som delvis har gjort bergensere av seg.

– Musikknoter er stående bølger, det samme er nordlyset. Alt som finnes er egentlig stående bølger; et bord, eller stoffer i fast tilstand, sa Davidson da Bergensmagasinet traff de to komponistene like før de holdt premiere på stykket på Østre høsten 2016.

– Noen av lydene har jeg laget selv, andre er samplet fra naturen. Det føles som om jeg spiller på universet.

– Vi har utviklet stykket som en slags lydtapet. Jeg har skapt en slags virtuell sampler, med en lyd for hver tangent. Noen av lydene har jeg laget selv, andre er samplet fra naturen. Det føles som om jeg spiller på universet.

Nå er stykket endelig ute på plate, noe forvirrende retitulert som The Wave, mens Standing Waves er satt som navn på bandet som fremfører det. På konserten består dette av Roger Huckle (fiolin), Marcus Davidson (tangenter, elektronikk og bass), Kat Kleve (sang), Anders Christian Jakobsen (trommer/perkusjon) og Edvard Mjanger (bass).

[PostBlock id=236]

– Musikken vår er en elektroakustisk lydfest, med klanger fra både den østlige og vestlige hemisfære – fremført på fiolin, tangenter, perkusjon, stemme, naturlyder og lyder fra verdensrommet, forklarer Davidson.

Han er opprinnelig fra Edvard Elgars fødeby Worcester, mens Roger Huckle kommer fra Bristol – og har på cven at han spilte fiolin på det bestselgende Dexys Midnight Runners-albumet Too-Rye-Ay (1982).

De to komponistene traff hverandre tilfeldig etter en konsert på Litteraturhuset, der et utdrag fra Marcus Davidsons komposisjon The Conscious Sky (også med på den nye platen) ble fremført. Siden har de jobbet sammen.

Plateslippkonsert med Standing Waves på Østre (Østre Skostredet 3), torsdag 21. februar kl. 19:30–21:30. I tillegg vil fløyte og gitarduoen Bøen/Fiskaaen (Knut Magnus Bøen og Hallgeir Fiskaaen) holde premiere på stykket Fire Balkan-danser, skrevet av Marcus Davidson. Mer informasjon: standingwavesconcert.com

 

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this