Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
BENEDICTINERNE I GRIEGHALLEN: – Jeg tror folk fikk noe de ikke hadde forventet seg, sier dirigent og leder Benedicte Sjøvold, som er stolt over koristene sine.

ET ØNSKE OM Å GJØRE EN FORSKJELL

– Benedictinerne kombinerer sangglede og et sterkt sosialt fellesskap med et ønske om å gjøre en forskjell i byen vår, sier Arne Lynngård. Lederen for Kirkens Bymisjon sang selv da Benedictinerne opptrådte foran en fullsatt Grieghallen første helgen i november.

Tekst: Line Elise Svanevik
Foto: Øyvind Toft

Siden 2012 har Benedictinerne møttes til øving i Eidsvåg kirke hver torsdag. Men de er ikke et kirkekor. Iført fargerike klær og med en sjarm som treffer selv den mest tykkhudete publikummeren en kald høstkveld, synger de en god blanding av norske og engelske sanger.

– Jeg har fått så utrolig mange positive tilbakemeldinger, sier Benedicte Sjøvold, dirigent og leder av koret med nesten samme navn som hennes eget.

FØRSTE SOLO

– Jeg tror folk fikk noe de ikke hadde forventet seg. De var ikke forberedt på at det var så gjennomført, og at det låt så bra som det gjorde, sier Sjøvold, som er stolt over koristene sine.

Det Benedictinerne mangler som et profesjonelt kor tar de igjen med sin enorme sangglede og engasjement.

– Alle leverte så fantastisk. Hele koret og alle solistene. Min bror sang Kyrie. Han har aldri sunget solo før, så står han pinadø i Grieghallen og synger den. Det er folk som har strukket seg så vanvittig langt for denne konserten.

Sjøvold er utdannet sanger og sangpedagog, og har studert musikk de siste syv årene. Med seg på scenen hadde hun 120 sangere.

I tillegg hadde de med husbandet, som bestod av Ole Jakob Hystad på saksofon, Rune Kristensen på piano, Stein Lønne og Magne Solheim på gitar, Rune Bertheussen på bass, Frode Synnevåg på trommer og Mia Fristad på perkusjon.

RESPEKT, RETTFERDIGHET OG OMSORG

Det var til og med en gjesteopptreden fra lederen for Kirkens Bymisjon, Arne Lynngård, som fremførte en rørende versjon av Det begynner å bli et liv av Ole Paus. Da Sjøvold ringte, spurte hun ikke om han ville synge, men hva han ville synge. Benedictinerne har i skrivende stund samlet inn over 200.000 kroner til Kirkens Bymisjon.

RESPEKT: – Benedictinerne viser et samfunnsansvar og verner om verdiene vi i Norge setter så høyt, nemlig at mennesker skal bli møtt med respekt, rettferdighet og omsorg. I bunn og grunn handler det om å ta vare på menneskeverdet, sier Arne Lynngård, leder for Kirkens Bymisjon. (Foto: Øyvind Toft)

– Det var en spesiell opplevelse. Jeg er jo ikke vant til å synge foran så mange mennesker, men det var veldig god stemning og en positiv energi i salen, sier Lynngård, som forklarer at det er flere grunner til at lørdagens konsert var viktig for Kirkens Bymisjon.

Han understreker at pengegaven betyr mye for Kirkens Bymisjon, og bidrar til å styrke deres arbeid.

– Men like viktig er det at Benedictinerne ønsker å vise et samfunnsansvar, og verne om verdiene vi i Norge setter så høyt, nemlig at mennesker skal bli møtt med respekt, rettferdighet og omsorg. I bunn og grunn handler det om å ta vare på menneskeverdet, sier Lynngård.

– Det flotte med Benedictinerne er at de kombinerer sangglede og et sterkt sosialt fellesskap med et ønske om å gjøre en forskjell i byen vår. De deler Kirkens Bymisjons mål om at våre gjester og brukere skal finne tilbake til egne ressurser, drømmer og håp. Koret feirer 5-årsjubileum fylt av overskudd, men samtidig bidrar de til en varm og inkluderende by. Det er kjempeflott, sier han.

ALLE KAN HJELPE NOEN

Benedictinerne er et blandet kor som har vokst fra 12 til 130 medlemmer siden oppstarten i 2012.

– Vi er en gjeng med gode venner, sier daglig leder i koret John Elter fra scenen.
– Det er gamle venner og det er nye venner. Vi er egentlig de som liker å være sammen med andre. Vi har en dirigent som ønsker å gjøre en forskjell for de rundt seg. En som får til det som andre snakker om å få til. Og som syns det er helt naturlig at vi skal leie Grieghallen og stå her i dag. Klart det er naturlig, sier han, til rungende latter fra salen.

Lørdagens sanger var valgt med omhu, med et fokus på tekster som har et budskap og dagsaktuelle temaer, som omhandler alt fra å miste jobben, gjennom fremførelsen av Don’t Give Up fra solist Elisabeth Takvam, til å hjelpe andre, i Bette Midlers God Help the Outcasts.

Det Benedictinerne mangler som et profesjonelt kor tar de igjen med sin enorme sangglede og engasjement. De synger rett fra hjerteroten, og med hele kroppen i både Elton Johns Can You Feel the Love Tonight, Dance with a Strangers Everyone Needs a Friend Sometimes og Coldplays Fix You.

Stjernen selv avslutter showet med No one but you, og roen senker seg i salen.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this