nattjazz2018 zap mama
ZAP MAMA TILBAKE I BERGEN: Øverst på plakaten under årets Nattjazz stod belgisk/kongolesiske Marie Daulne og hennes futuristiske band Zap Mama. (Foto: Oddbjørn Steffensen)

Nattjazz gikk i pluss

Del artikkelen i Sosial medier

Den 46. utgaven av Nattjazz endte med publikumsøkning og musikalsk suksess. En ny pengegave fra Trond Mohn sikrer også festivalens økonomi i tiden fremover.

Totalt omsatte årets Nattjazz for 8,5 millioner, og har foreløpig anslått overskuddet til 1,1 millioner kroner – inkludert en pengegave fra Trond Mohn på én million kroner.

Nattjazz 2018 har foreløpig anslått overskuddet til 1,1 millioner kroner – inkludert en pengegave fra Trond Mohn.

– På bakgrunn av økt støtte fra Kulturrådet, samt den rause gaven fra Trond Mohn, har vi mulighet til å jobbe videre med prioriterte satsingsområder som talentutvikling, internasjonalisering, nye musikkproduksjoner og profesjonalisering av det frivillige apparatet, sier festivalsjef Jon Skjerdal.

Den økte økonomiske støtten og friheten har også ført til at Nattjazz igjen har mulighet til å tilby publikum nye musikalske opplevelser og møtepunkter på festivalen.

– Sammen med USF Verftet åpnet vi for første gang Feriekolonien, der det gjennom festivalperioden har vært en rekke gratiskonserter, digital konsert i samspill med Bergen Nå og debatt om reiseliv og kultur i samarbeid med Brak, forteller Skjerdal.

– Utescenen på Feriekolonien har samtidig vært en scene der unge, lokale musikere har fått vise seg frem.

[PostBlock id=90]

I år ble det i tillegg innledet et tett samarbeid med kunstnerne som har sitt faste virke på USF Verftet. Under konseptet Crossover 2018 ble det blant annet arrangert kunstutstillinger i Visningsrommet og i kunstkonteineren, samt åpent hus og gratis atelierkonserter med musikere fra jazzlinjen på Griegakademiet.

– Med Feriekolonien og Crossover har Nattjazz fått to nye arenaer der satsingen på talentutvikling kan videreutvikles, sammen med festivalens etablerte prosjekter som Griegakademiets eksamenskonserter og Bajazz, fastslår festivalsjefen.

Oppsummeringen av årets jazzfestival viser et billettsalg, inkludert sponsorbilletter, på 8600 – noe som gir et publikumstall på 19.800 dersom man legger til grunn 2,3 konsertbesøk per solgte festivalpass.

I tillegg anslår festivalen at det har vært omtrent 4000 besøkende på ulike arrangementer utendørs på Feriekolonien og andre gratiskonserter på kulturhuset, noe som gir et samlet konsertbesøk på rundt 23.700, inkludert frivillige og gjester.

– Dette er en liten oppgang fra 2017, selv om årets arrangement var kortet ned fra ti til ni dager, avslutter Skjerdal, som også opplyser at det under årets Nattjazz ble avholdt 90 konserter med 375 musikere på scenen.

[PostBlock id=89]

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this