Hetlevik livsstilsmesse
UT AV SOFAEN: – Vi håper å inspirere folk til å komme seg ut av sofaen. Det handler også om å bevisstgjøre folk med hensyn til forskjellige typer trening og hva som viktig når man skal leve et mer aktivt liv, sier Frode Hetlevik. (Foto: Roy Bjørge)

Messe for en aktiv livsstil

Del artikkelen i Sosial medier

I 2000 ble Frode Hetlevik skadet i en bilulykke, og for å kunne leve med smertene i nakken trener han flere ganger i uken. Nå vil han inspirere andre til å trene for å forbedre livskvaliteten, og henter treningsekspertise til livsstilsmessen i Fana Arena.

Han har akkurat gjort unna en morgen-økt før han skal på kontoret. 56-åringen var en målfarlig spiss for Florvåg, Ny-Krohnborg og Minde. Gründeren grunnla Blomsterdekor i 1986, og opplevde stor suksess. Frode Hetlevik solgte bedriften for tre år siden og gikk i gang med sitt nye konsept Din Messe A/S.

– Først arrangerte vi bryllupsmessen Weddingshower, som nå blir etablert i fem byer i Norge. Så kom el-messen og mc-messen, forteller Hetlevik, som nå er klar med enda en ny idé, Livstilmessen ­­– trening, sport & fritid.

UT AV SOFAEN

– Vi håper å inspirere folk til å komme seg ut av sofaen. Det handler også om å bevisstgjøre folk med hensyn til forskjellige typer trening og hva som er viktig når man skal leve et mer aktivt liv. Og da handler det om alt fra valg av riktig utstyr, hva man spiser og hvordan man restituerer, sier Hetlevik.

Kort fortalt handler messen om hva du kan gjøre i fritiden din og hvilke muligheter man har til å ta vare på seg selv.

– Jeg har troen på trening som metode for å bedre livskvaliteten. Vi vet jo at i en del tilfeller er bevegelse bedre enn piller, for eksempel en tur på fjellet for å lindre en vond rygg.

– Vi har lagt opp til en messe som bør være interessant både for dem som allerede er i aktivitet og dem som tenker på å komme seg i aktivitet. Mange opplever at det er vanskelig å komme seg over dørstokken i en hektisk hverdag, og vi håper vi med denne messen skal bidra til å inspirere flere til å komme seg i aktivitet. I bunn og grunn handler dette om folkehelse, sier Hetlevik, som lover et godt utvalg av sportsutstyr og produkter til gode priser.

– Vi har fantastiske muligheter i nærområdene våre både i og rundt Bergen. Vil man til fjellet så mangler det ikke på alternativer, og vil man svømme, så har vi jo ADO Arena. Mulighetene er også mange om man foretrekker sykkel, eller om man ønsker å gå på et treningsstudio. Vi håper å motivere folk til å ta steget og dermed også oppleve bedre trivsel i hverdagen. Det skal ikke så mye til for å komme i litt bedre form. 

ALT HENGER SAMMEN

Som en aktiv grunder kjenner han godt til utfordringer når det gjelder tid.

– Hvor mye jeg får trent henger jo sammen med hvor mye tid jeg har, og også litt med hvordan helsen er. Jeg kjenner fremdeles til smerter etter bilulykken, og sånn vil det nok alltid være. Men dette er også en av grunnene til at jeg trener; for å holde nakkesmertene i sjakk.

– Jeg trener minimum tre ganger i uken, og maksimum fem. Og så går jeg også til fysioterapeut for å få muskulaturen i gang. Det er treningen som gjør at jeg klarer å holde på fremdeles i hverdagen, og denne erfaringen vil jeg dele med andre.

[PostBlock id=421]

Hetlevik er ikke i tvil om at treningen også hjelper ham mentalt.

– Alt henger sammen. Føler du deg i noenlunde god fysisk form får du også et mentalt overskudd som gjør deg bedre rustet til de ulike oppgavene gjennom uken. Og jeg tror ikke på en «easy fix». Jeg tror man må yte litt for å få resultater. Tar man seg litt ut får man det også bedre etterpå, det er det som er belønningen.

4000 PÅ MC-MESSE

Messesjefen understreker at han er klar over at ikke alle kan trene.

– Folk er i ulike livssituasjoner, kanskje har man en skade eller sykdom som gjør det vanskelig. Men de aller fleste kan gjøre noe, og jeg har troen på trening som metode for å bedre livskvaliteten. Vi vet jo at i en del tilfeller er bevegelse bedre enn piller, for eksempel en tur på fjellet for å lindre en vond rygg, påpeker han.

Din Messe er fremdeles i startfasen og Hetlevik utvikler bedriften i takt med resultatene. Firmaet har nå fire ansatte.

– Driftsresultatene er positive etter de to første driftsårene. Vi er i rute og får nye ideer hele tiden. Til våren skal vi ha en ny mc-messe etter suksessen tidligere i år, og vi planlegger også en hage- og interiørmesse til neste vår. Ideen om en hagemesse måtte jo komme med min bakgrunn, smiler Hetlevik.

4000 kom på mc-messen i mars, mens el-messen oppnådde 2000 besøkende. Bryllupsmessene Weddingshower kan vise til fulle hus, og Askøy-mannen kjører nå den sistnevnte messen i fem forskjellige byer i Norge med suksess. 

FRA IDÈ TIL RESULTAT

Da han startet Blomsterdekor i 1986 som 23-åring var det mange som var skeptisk. «Vi gir ham tre måneder», sa folk.

– Jeg husker at jeg gikk med 200.000 i underskudd det første året, og det var litt penger den gangen. Gjelden steg til 350.000 innen jeg var ferdig med å pusse opp. Men vi fikk det til.

Tilsammen var Blomsterdekor å finne i fem byer i Norge. To år etter at han trakk seg ut av blomsterbransjen, satser altså Hetlevik på messer og ser på ny ut til å lykkes.

– Hva er hemmeligheten?

– Jeg håper vi får besøk av både idrettsutøvere, mosjonister og mennesker som går og tenker på å være mer aktiv.

– Først og fremst er gjennomføringskraft viktig. Det er vel avgjørende for alt du gjør dersom du skal lykkes. Ideen kan være så god den bare vil, men det spiller liten rolle om du ikke klarer å sette den ut i livet og stå i utfordringene du møter, og det krever gjennomføringskraft.

– Og så må du ta en risiko?

– Helt klart, og da kan man kjenne litt på «redselen» for at det kan gå galt. Dersom en fjellklatrer mister den «redselen» så detter han ned. En slik redsel, eller respekt for at det kan gå galt, må ligge i bunn også når du driver business. Hvis ikke kan du fort bli for eplekjekk. Og så gjelder det å ha noen sjekkpunkter på veien, lage seg delmål. Nå har vi et veldig bra team hos oss, som vil fortsette å utvikle nye konsepter.

JAKTER PÅ HJORT

Samtidig som han gleder seg til livsstilmessen, ser Hetlevik frem til jaktsesongen som starter i september.

– Det fins flere momenter med jakten som kan sammenlignes med grunderskap og utvikling av en forretningsvirksomhet. Du vet at hjorten kommer, men ikke når. Du står opp tidlig om morgenen i bekmørket, og venter i grålysningen. Så går du og observerer, tenker taktisk, sjekker vindretning, og det handler mye om tålmodighet. Så kommer hjorten. Da øker også pulsen. Og den må du kontrollere, for når muligheten er der må du treffe.

– I fjor tok vi en hjort på 130 kilo. Vi var tre mann som dro den gjennom skogen og tilbake til gårdsbruket vi jakter i på Totland.

Men nå er det Livsstilmessen i Fana Arena det handler om, og Hetlevik håper både trente og utrente finner veien.

– Dette handler først og fremst om hva du gjør i fritiden din. Jeg håper vi får besøk av både idrettsutøvere, mosjonister og mennesker som går og tenker på å være mer aktiv. Vi skal blant annet snakke om veien fra tanke til handling, og jeg er trygg på at folk vil oppleve å bli inspirert.

Livsstilmessen arrangeres i Fana Arena 28.-29. september.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this