positivtrafikkskole002
TOK LAPPEN UTEN FRAVÆR: – Hadde jeg en fritime midt i undervisningen, la vi inn en kjøretime der, sier Liv Nordgulen.

INNHOLDSANNONSE

Førerkort uten fravær

Del artikkelen i Sosial medier

Liv Nordgulen er ferdig med andre året ved Nordahl Grieg videregående skole. Takket være fleksible kjøretimer og teorifilm.no fikk hun lappen helt uten fravær fra skolen.

– Min kjørelærer Sindre Aamelfot var veldig opptatt av at jeg skulle lykkes. Han var alltid tilgjengelig for meg, og jeg har hele veien følt meg prioritert, forteller 18-åringen. 

FAKTA postrafskole1
Mer informasjon: Positiv Trafikkskole

Daglig leder ved Positiv Trafikkskole, Ove Sagen-Hafstad, forklarer at for å ta et sertifikat uten fravær er det viktig å planlegge og sette av god tid, og man bør helst starte opplæringen et år i forkant.

– Elever på videregående som er rammet av fraværsgrensen bør prøve å legge en del av kjøringen til en sommerferie, sier Sagen-Hafstad.

– Da har man mulighet til å gjennomføre mer tunge og tidkrevende øvelser som sikkerhets-kurs på bane og sikkerhetskurs på vei.

Nordgulen forteller at hun var veldig opptatt av å ikke få fravær fra skolen på grunn av kjøringen.

– Jeg har hatt en ganske fleksibel timeplan dette semesteret, og hvis jeg hadde en fritime midt i undervisningen la vi inn en kjøretime der.

– De dagene jeg begynte sent kjørte vi før skolen begynte, forteller Nordgulen, som tok lappen uten å få fravær fra skolen.

– Da det nærmet seg oppkjøring hadde ikke Sindre så mye ledig, så da kjørte vi på ettermiddagen. Han var veldig flink til å tilpasse seg slik at jeg skulle få all den kjøringen jeg trengte.

HJELP MED TEORIPRØVEN

Ønsker man førerkort i løpet av relativt kort tid er det ifølge Sagen-Hafstad en viktig ting man bør tenkte på.

– Ta teoriprøven! Får man ikke tatt den, ser vi i mange tilfeller at kjøringen stopper opp og at ting sklir ut. Det er mange som aldri får førerkortet da de ikke får tatt teoriprøven. Den kan eleven ta seks måneder før 18-årsdagen, forklarer Sagen-Hafstad.

Hvis du syns det er tungt å lese til teoriprøven på egenhånd, så tilbyr Positiv Trafikkskole teorikurs med både bestått- og fornøydgaranti. Les mer om vårt teorikurs på vår nettside positiv-trafikkskole.no. 

positivtrafikkskole001
FULL OVERSIKT: – Vi tilbyr online booking slik at eleven får opp læreren sin kalender på mobilen, sier Ove Sagen-Hafstad. – Der kunne jeg også se hva pengene hadde gått til. Det var veldig fint å ha full oversikt, legger Nordgulen til.

FILMER GJØR KJØRETIMENE MER EFFEKTIVE

Positiv Trafikkskole har flere hjelpemidler som kan gjøre kjøringen mer effektiv. Blant annet Teorifilm.no med 21 undervisningsfilmer og teoritester som alle elever får tilgang til. Disse kan fås rett på smarttelefonen, slik at du kan forberede deg på ulike øvelser.

FAKTA postrafskole2
Mer informasjon: Positiv Trafikkskole

Alt er filmet i Bergen, og er lagt opp som en tro kopi av kjøretimene. Dette erstatter ikke en kjøretime, men gir eleven mulighet til å forberede seg slik at de får bedre utbytte av timene.

– De som utnytter dette maksimalt opplever også at teoriprøven blir mye enklere å ta senere, legger Sagen-Hafstad til.

Etter en endt kjøretime kan eleven repetere øvelsene ved bruk av Teorifilm.no.
Dette vil også gjøre den private øvelseskjøringen mer effektiv, og gir ledsager en bedre forståelse av hva som skal læres. Det er også nyttig dersom en ikke har mulighet til å øvelseskjøre på egenhånd.

Nyheten denne sommeren er at Teorifilm.no har inngått et samarbeid som gir alle elever tre dager gratis teoritester på Prove.no (via gratis brukerkonto på Teorifilm), samt 20 prosent rabatt på eventuelle flere kjøp. Alle testene er kvalitetssikret av Positiv Trafikkskole.

– Teorifilm.no var til veldig god hjelp. Etter hver kjøretime fikk jeg beskjed om hvilken film jeg burde se til neste gang, slik at jeg alltid var forberedt til hver kjøretime, sier Nordgulen.

– Det var også veldig hjelpsomt når jeg skulle øvelseskjøre hjemme; da kunne foreldrene mine også se filmene slik at de visste akkurat hva jeg trengte å øve på.

– Jeg så også på filmene før jeg skulle kjøre opp og følte meg trygg før oppkjøring.

Teorifilm.no er et flott hjelpemiddel for de som ikke har mulighet til å øvelseskjøre privat. Da kan man forberede seg og repetere øvelsene visuelt, noe som er mye bedre enn å ikke øve i det hele tatt.

– Vi opplever at de som ikke har mulighet til å øvelseskjøre privat, klarer seg veldig bra dersom de bruker Teorifilm.no aktivt, sier Sagen-Hafstad.

KJØRETIMER NÅR DET PASSER DEG

Positiv Trafikkskole har tatt flere grep for å gjøre det så enkelt som mulig både å bestille kjøretimer, og holde orden i økonomien.

– Vi tilbyr online booking slik at eleven får opp læreren sin kalender på mobilen, og kan når som helst på døgnet bestille time der. Vi anbefaler at en bestiller timer i god tid hvis man går på videregående skole, da mange både begynner og slutter samtidig, sier Sagen-Hafstad.

Skolen tilbyr kjøring mellom kl. 07.00 og 17.00 alle hverdager, i tillegg til kjøring på kveldstid og lørdager mot et lite tillegg.

­– Våre elever får en rapport av hva som er blitt gjennomgått, forberedelser til neste time, samt kontooversikt etter hver kjøretime slik at både de og foresatte har full oversikt over både opplæringen og kostnadene.

FAKTA postrafskole5

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this