Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
UTSOLGT KONSERT: Selv om Piddi åpenbart trives på Victoria, kan det hende han bør vurdere et større konsertlokale neste gang.

Kortreist musikk til jul

Piddi Fjeldstad levde opp til forventningene på Victoria i romjulen.

Det var flere folk på Ole Bull Scene 2. juledag da Pogo Pops lokket med Magnet og Hvitmalt Gjerde, og som vanlig sørget bergensbandet for en variert juleforestilling.

Men julestemningen var minst like god på 3. juledag, da Per Arne «Piddi» Fjeldstad inviterte til sin tradisjonsrike julekonsert på Victoria, og bød gjestene på kortreist musikk.

Byens mest ihuga Piddi-fans stod tett i tett i den lille puben. Forventningene var store, og vokalisten i Pompel & the Pilts innfridde.

Byens mest ihuga Piddi-fans stod tett i tett i den lille puben. Forventningene var store, og vokalisten i Pompel & the Pilts innfridde.

Vi fikk gamle låter, ikke fullt så gamle låter og helt nye låter. Det startet med Mannen med saksen, som minner oss om at «hjerte rimer kun på smerte», og Gnist, der fortelleren har hørt at tiden flyr når man har det gøy, men synes tiden flyr uansett.

Åtte minutter fra solen kom på plate med Evig Din For Alltid i 2014, men Piddi kunne fortelle at låten ble skrevet allerede i 1989. Hadde Lars Lillo-Stenberg spilt inn låten, hadde den vært allemannseie. Men ettersom det er Piddi sin låt, komponert og fremført i Bergen, forblir den vår lille hemmelighet.

Vi fikk Tingeling, vi fikk Hansen og vi fikk Djevel. Og da Piddi avsluttet med Blå Dager og Mine Fineste Klær som ekstranumre, tok Victoria over vokalen, og stemningen nådde taket på julens tredje dag.

Ryktet sier at konserten ble utsolgt på en dag eller to. Selv om Piddi åpenbart trives på Victoria, kan det hende han bør vurdere et større konsertlokale neste gang. Når sant skal sies kan han godt satse enda hardere på musikkarrieren; forhåpentligvis tente julens konsert en gnist av liv, for som vi har skrevet før, bør Piddi stå på en større scene et helt annet sted.

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this