Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
BESTE BESØKSÅR NIOENSINNE: – Økningen forteller om behovet for de intime og autentiske opplevelsene kunsten og musikken gir, sier KODE-direktør Karin Hindsbo, her foran Edvard Munchs Kvinnen i tre stadier (1895). (Foto: Dag Fosse/KODE)

KODEs beste år

Så langt i år har 218.399 mennesker besøkt KODE Kunstmuseene i Bergen. Det er 18 prosent flere enn i fjor, og slår museets tidligere besøksrekord fra 2008.

– Vi er kjempestolte over å kunne si at dette er museets beste besøksår noensinne, sier KODE-direktør Karin Hindsbo, og legger til at det er ekstra imponerende at dette skjer i et år der de har holdt en hel arena, KODE 1, stengt på grunn av rehabilitering.

Museets billettsalg øker også. I 2016 er det så langt solgt 126.352 billetter ved KODE, noe som tilsvarer en økning på 18 prosent sammenlignet med fjoråret. Billettinntektene øker dermed fra 8,5 til 11 millioner kroner fra 2015 til 2016.

– Jeg tror at denne økningen forteller om behovet for de intime og autentiske opplevelsene kunsten og musikken gir, sier Hindsbo.
– Det betyr utrolig mye for oss at stadig flere folk oppsøker KODE for å oppleve kunst og musikk. Det er jo dette det hele handler om!

KODE er et museum for kunst, kunsthåndverk, design og musikk. Museets samling og publikumstilbud er fordelt på fire kunstmuseer i Bergen sentrum og komponisthjemmene Edvard Griegs Troldhaugen, Ole Bulls Lysøen og Harald Sæveruds Siljustøl.

Totalt forvalter KODE nærmere 50.000 gjenstander, 17 kulturhistoriske bygg og 900 mål med naturområder. Museet har Norges nest største kunstsamling, med tetposisjon på Nikolai Astrup, Edvard Munch, J.C. Dahl og norsk sølv.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this