Troldhaugen vinter
Troldhaugen (foto: Dag Fosse / KODE)

Julestemning i komponisthjemmene

Del artikkelen i Sosial medier

Søndag inviteres det til førjulskos på Troldhaugen for små og store, og på Siljustøl blir det tenning av Vestlandets største julegran.

På Troldhaugen blir det juleverksted, julesanger, fortellinger fra gamle dager, og ansiktsmaling for de minste. I år spilles også konsertforestillingen «Store-Grieg og Lille-Grieg» i Edvard og Ninas stuer. For de litt mer voksne inviteres det til førjulskonsert med Gunilla Süssmann i Troldsalen kl. 14.

Hun spiller fra sitt nye soloalbum med stykker av Grieg (blant annet Ballade i g-moll) og Mendelssohn, og supplerer med andre musikalske godbiter. Süssmann er en ettertraktet norske pianist, født i Bergen og rost for sitt emosjonelle og fargerike spill.

Også byens andre komponisthjem, Siljustøl, har jul på programmet denne helgen. I tråd med Harald Sæveruds grandiositet både i liv og verk, inviteres det lørdag til tenning av Vestlandets sannsynligvis største julegran.

Julegrantenningen har etablert seg som den store vinterfolkefesten i Fana, og er et samarbeid med Råstølen Velforening. Her blir det juletregang, sang, gløgg og mandariner, og en lysvandring gjennom skogen.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this