Featured Video Play Icon

Grieg og Nystemten for elgitar

Del artikkelen i Sosial medier

Den amerikanske gitaristen John DePatie har øvd inn både Nystemten, Griegs I Dovregubbens hall og flere Marius Müller-låter foran den kommende bergenskonserten.

Turneen hans er nå i gang i USA, med to konserter i New York, etterfulgt av Oslo og Bergen. På programmet står sanger av blant andre Jimi Hendrix, Santana, Stevie Ray Vaughan, Eagles, John Lennon og Stevie Wonder – så vel som egne komposisjoner, kjent filmmusikk, noen låter av Marius Müller, Nystemten (kun i Bergen) og altså Griegs I Dovregubbens hall (fra Peer Gynt).

– Det handler om å ville gjøre sin egen greie, men samtidig hylle originalen.

– Jeg hørte den som barn, men visste ikke hva den het før jeg ble introdusert for Duke Ellingtons versjon, sier DePatie om det bombastiske orkesterstykket fra Norges største komponist.

Nylig fikk han høre Mads Eriksens arrangement for elgitar, noe som inspirerte ham til å gjøre sin egen versjon.
– Bergen er hjembyen til både Grieg og Eriksen, så jeg er spent på å debutere min versjon der. Det handler om å ville gjøre sin egen greie, men samtidig hylle originalen.

John DePatie foto Luke Phillips
ROCKER OPP GRIEG: – Jeg er spent på å debutere min versjon av I Dovregubbens hall i Griegs hjemby, sier John DePatie. (Foto: Luke Phillips)

DePaties tolkninger av Marius Müller går tilbake til 2013, da han deltok på «Vi hyller Müller»-konserten på John Dee i Oslo. Trude Lines, som var arrangør for den konserten, forteller at hun fikk DePatie flydd inn fra Los Angeles for å delta.

– Til hyllestkonserten ønsket jeg å hente inn en gitarist som ikke hadde en direkte link til Müller, og da var John DePatie mitt førstevalg. Jeg gleder meg over at han nå skal gjøre låter av Müller på sine konserter her i landet. Dette viser at arven etter Müller lever videre.

John selv sa umiddelbart ja den gangen, og har altså fortsatt å spille Müllers sanger.
– Det var en stor ære å delta, for ikke å snakke om å dele scene med så mange flotte musikere, inkludert Totto Hansen og Pål Reinertsen fra Müllers band Funhouse, sier han.

– Marius Müller var en virkelig flott gitarist, og en fantastisk låtskriver og sanger. Jeg ble faktisk helt bergtatt første gang jeg hørte ham spille. Jeg fant etter hvert ut at vi begge var inspirert av noen av de samme artistene, da spesielt Jimi Hendrix og Mark Knopfler. Jeg gleder meg virkelig til å spille noen av sangene hans på årets turné i Norge, og til å besøke Bergen for første gang.

John DePatie spiller på Chagall i Bergen torsdag 12. oktober 2017, kl. 20.00.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this