Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
GJENÅPNES I MAI: De to siste årene har bygningen fra 1896 gjennomgått en omfattende rehabilitering, noe som nå gjør bygget og samlingen mer tilgjengelig for publikum. (Foto: Dag Fosse/KODE)

KODE 1-gjenåpning med Dronningens bilder

KODE 1, tidligere Permanenten, gjenåpner 23. mai. På programmet står en ny utstilling med H. M. Dronning Sonjas kunst.

– Vi ser frem til å gjenåpne praktfulle KODE 1 for publikum. At vi samtidig kan presentere en ny utstilling med H. M. Dronning Sonja, er en stor glede, sier KODE-direktør Karin Hindsbo.

– Det føles helt riktig at Dronningen er en del av gjenåpningen av KODE 1.

Utstillingen blir en fortelling om hvilken betydning kunst har i menneskers liv, da spesielt i Dronningens liv. I tillegg blir dette en kunstnerisk markering av Dronningens 80-årsjubileum. Dronningens egne verk innenfor grafikk og keramikk vil bli stilt ut, i tillegg til et lite utvalg fra Dronningens private samling av kunsthåndverk.

– Gjennom Dronningens egen produksjon ser vi en dyp og utforskende kunstinteresse, og som samler har Dronningen støttet opp om både billedkunst og kunsthåndverk, sier Hindsbo, som legger til at Dronningen har flere historiske bånd til KODE 1, blant annet fra åpningen av Sølvskatten i 2009 og utstillingen av Slottsskatter i 2012.
– At Dronningen er en del av gjenåpningen av KODE 1, føles dermed helt riktig.

KODE 1, tidligere Permanenten, er KODEs bygg for kunsthåndverk og design. De to siste årene har bygningen fra 1896 gjennomgått en omfattende rehabilitering, noe som nå gjør bygget og samlingen mer tilgjengelig for publikum.

Til åpningen 23. mai blir Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen, åpnet for publikum igjen. Det samme blir Singersamlingen, en kunst- og antikvitetssamling som består av europeiske og asiatiske antikviteter, og malerier av gamle mestre.

Bygget får også ny museumsbutikk med fokus på design og interiør, ny restaurant, nye formidlingsrom til barn og en kombinert fest- og konferansesal. Senere i 2017 vil Kinasamlingen og nye utstillinger med kunsthåndverk og design åpnes.

Utstillingen står fra 23. mai til 31. august 2017, og produseres og kurateres i samarbeid mellom KODE og Det Kongelige Slott.

H.M. Dronning Sonja: «Nattskygge», litografi (2013). (Foto: Jan Haug/Det kongelige slott, Oslo)
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this