Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
SAMMEN OM JOBBEN: Alexander og Britt Marie Grieg har drømt om eget hotell i Bergen siden de traff hverandre for 24 år siden. Nå åpner de dørene til Opus XVI. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Klassisk hotellåpning i Griegs ånd

– Vi vil ta tilbake den klassiske hotelltradisjonen og gi Bergen et luksushotell, sier Alexander og Britt Marie Grieg.

 Drømmen om eget hotell midt i Bergen sentrum har ekteparet Alexander og Britt Marie Grieg hatt med seg siden de traff hverandre for 24 år siden. Nå har drømmen endelig blitt virkelighet og 10. april åpnet det nye kulturhotellet Opus XVI i de gamle fasjonable lokalene til Bergen Kreditbank fra 1876.

KOBLINGEN TIL KOMPONISTEN

– Hvorfor navnet Opus XVI? 

– Beliggenheten er perfekt, bygget er egnet til hotelldrift og bygningsmassen er pen.

– Opus 16 er navnet på Edvard Grieg sin kjente a-mollkonsert. Min tippoldefar var broren til Edvard Grieg. Dermed var det naturlig at hele fundamentet for hotellet var koblingen vi har til den verdenskjente komponisten, sier Alexander Grieg.

Britt har jobbet i hotellbransjen hele livet. Ekteparet traff hverandre da han var restaurantsjef og hun var resepsjonssjef i Norheimsund. Et kvart århundre seinere er de straks klare for å ta imot gjester fra hele verden til sitt eget hotell. Deres første felles prosjekt.

LAMPER FRA DET GAMLE JUGOSLAVIA: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. De store lysekronene sies å komme fra det gamle Jugoslavia. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

– Vi begynte allerede å se på dette huset i 2008, og hadde første dialog med eierne i 2012. Da huset ble ledig for leie i 2015, gikk det ikke lang tid før vi hadde tegnet leieavtale for 20 år, fortsetter Alexander.

Den historiske koblingen til Edvard Grieg skal vises gjennom både utstillinger og musikk.

– Beliggenheten er perfekt, bygget er egnet til hotelldrift og bygningsmassen er pen, skyter Britt Grieg inn.

Hun er opptatt av at alle detaljer skal stemme, og at det autentiske i bygget igjen skal få skinne. Flere originalfarger fra nyrenessansen er brukt, spesielt i førsteetasjen hvor det blir lobby, restaurant, kafé, bar, bankettsal og møtelokaler, i tillegg til en stor bryllupssuite.

KONSERTER OG AFTERNOON TEA 

Opus XVI ønsker å være et kulturhotell, og har allerede lagt opp til 55 konserter gjennom hele sommeren. Den historiske koblingen til Edvard Grieg skal vises gjennom både utstillinger og musikk. Blant annet vil originalbilder av familien Grieg henges opp.

– Ønsker dere å være en konkurrent til andre kulturarenaer i Bergen, for eksempel Troldhaugen?

– Nei, vi er ikke konkurrenter, men jeg tror vi er et godt alternativ. Byen trenger et genuint konsept. Turistene vil etter hvert kreve mer av hotellbransjen. Det gjenstår å se om jeg har rett, sier Alexander.

Ekteparet har bevisst valgt å rette seg mot den delen av markedet med god kjøpekraft. De beskriver Opus XVI som det første femstjerneshotellet i Bergen, selv om man i Norge ikke opererer med stjerneklassifisering.

FOLKELIG APPELL I FØRSTE

– Første etasje henvender seg til Bergens befolkning, og har en folkelig appell. Rometasjene er internasjonalt rettet. Der vil vi treffe en gruppe som er villig til å betale. Vi har betydelig høyere standard enn andre hoteller i Bergen, forteller Alexander.

– Med den veksten som har vært de siste årene er det viktig å skille seg ut, fortsetter han.

Nettopp for å skille seg ut satser de på det britiske konseptet afternoon tea. Alexander og Britt Grieg har ansatt egen konditor som har dratt til England for å spesialutdanne seg innen faget, slik at Bergens befolkning kan få smake på søte herligheter i helgene.

– Er det ikke litt motstridende å bygge opp et hotell rundt den norske kulturarven for så å ta inn konsepter fra andre land?

– Nei, vi tilfører noe mer. Vi vil ha den rette kompetansen til det rette konseptet. Vi ønsker å være en fagbedrift med faglært personell, svarer ekteparet.

Alexander og Britt Grieg ser frem til rollen som vertskap, for første gang på samme arbeidsplass. 

– Hvordan blir det å jobbe så tett sammen?

– Det kan vi svare på om fem år, sier Alexander og ler.
– Men vi utfyller hverandre godt da, skyter Britt inn.

 10. april åpnet det nye kulturhotellet Opus XVI i de gamle fasjonable lokalene til Bergen Kreditbank fra 1876.

FASJONABELT: Opus XVI har 65 rom med høy standard. Gjennomsnittrommene er på 26 kvadratmeter og er innredet med farger etter de fire årstidene. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

 

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this