Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
KÅRER ÅRETS ILDSJEL: Vegard Sletten, Eilif Døsen, Trude Drevland og Ove Landro utgjør juryen som skal nominere kandidater til kåringen av Årets ildsjel. Utdelingen finner sted under Bergen Awards fredag 24. februar på Radisson Blu Royal Hotel. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Skal kåre Årets ildsjel

– Jeg har selv sett hvor viktig det er for enkeltmennesket at det finnes ildsjeler som bryr seg, sier Eilif Døsen, som er leder for juryen som skal kåre Årets ildsjel under Bergen Awards.

Fire personer har fått oppdraget å kåre Årets ildsjel under Bergen Awards. Juryens leder er Eilif Døsen, og med seg har han fått Trude Drevland, Vegard Sletten og Ove Landro.

LES OGSÅ:
– Byen vår fortjener en pris
– Bergen til jeg dør

TROR PÅ EKSEMPELETS MAKT 

– Det å få høre til og at noen bryr seg, utgjør ofte den store forskjellen.

– Det vi ser etter, er engasjerte mennesker som bruker mye av sin tid til frivillighetsarbeid, sier Døsen.
– Ønsket vårt er å bidra til å løfte frem enkeltmennesker og organisasjoner som bruker sin tid på å se og hjelpe mennesker, og som tilrettelegger og skaper tilhørighet og samhold,

Han understreker at dette gjerne kan være noen som tjener penger på sitt arbeid, men ønsket om å gjøre noe for andre må være drivkraften. Det må være omsorgsmennesker som ser viktigheten av å se og bry seg om mennesker.

– Jeg tror også på eksempelets makt, slik at nye ildsjeler skapes, sier Døsen, som ikke er i tvil om at det er viktig og riktig å løfte frem personer som står frem og tar ansvar.

– Jeg har selv sett hvor viktig det er for enkeltmennesket at det finnes ildsjeler som bryr seg og er inkluderende. Det å få høre til og at noen bryr seg, utgjør ofte den store forskjellen.

VANSKELIG Å VELGE 

– Jeg ble glad for hele ideen til Bergensmagasinet, der «hverdagsmennesket» på mange områder skal hedres. Det opplever vi sjelden, og slike positive signaler er viktigere enn noen gang, sier Trude Drevland.

Hun synes ikke det er lett å velge én person.

– Det er jo så mange å velge mellom, både av enkeltmennesker og organisasjoner; for oss blir det et luksusproblem å velge én. Det sier jo også litt om byen og regionen vår.

Trude Drevland har selv følt på kroppen hvor viktig det er med personer som bryr seg.

– Jeg vokste opp i et lite samfunn i nord. Der var, og er, ildsjeler krumtappen i mye av det positive som skjer. I den siste tiden i mitt liv har jeg møtt ildsjeler som har utgjort en stor forskjell for meg personlig, og i helsesektoren, som er mitt fagfelt, finner du mange av dem. 

MAGISK AFTEN

– Vi har fått en rekke innspill fra leserne, og alle blir tatt med i vurderingen, forsikrer daglig leder for Bergensmagasinet, Vegard Sletten.

Også redaktøren i Bergensmagasinet, Ove Landro, gleder seg til å hylle Årets ildsjel og alle de andre nominerte i de forskjellige kategoriene.

– Det er et privilegium å få lov til å jobbe med dette. Ikke bare forteller vi historiene til alle menneskene som brenner for noe i Bergen, men nå skal vi også få lov å løfte dem frem og lage en festaften hvor alle gode og kreative krefter samles. Alt ligger til rette for en magisk kveld i Bergensmagasinets ånd, sier Landro.

Bergen Awards arrangeres på Radisson Blu Royal Hotel (Bryggen) fredag 24. februar kl. 19.00. Forhåndssalg av billetter på ticketco.no – enten i form av hele bord til bedrifter/organisasjoner eller enkeltbilletter til privatpersoner.

 

Bergen Awards: Bergensprisen

 • Bergensprisens visjon er å «motivere til bærekraftig utvikling innen kultur, idrett, politikk og næringsliv til byen og Bergensregionens beste».
 • Bergensprisen skal være en høythengende pris som skal gies til fremtredende personer, organisasjoner, bedrifter, lag og talenter som har utmerket seg i sitt virkefelt til nytte/glede for bergensregionen og bergenseren.
 • Bergensprisen deles ut av habile juryer som grundig har vurdert alternativene etter høyverdige prinsipper.
 • Bergensprisen involverer organisasjoner og foreninger i juryeringen, og tilrettelegger for en verdig prisutdeling og nettverksarena, der disse møtes på tvers av sine virke og interessefelt.
 • Bergensprisen deles ut en gang hvert år (medio februar). Arrangementet skal holde høy standard, og gi nominerte, vinnere og øvrig publikum en god opplevelse.
 • Juryer settes ned av organisasjoner og foreninger i Bergen med oppgave å nominere tre kandidater i aktuell kategori, samt kåre vinner.

Bergensprisen deles ut i 11 kategorier:

 • Årets gründer (jury: Nyskapingsparken, prisutdeler: Hilde Indresøvde)
 • Årets artist/band (jury: Bergen Live, prisutdeler: Andreas Lindborg)
 • Årets unge idrettstalent (jury: Olympiatoppen Vest, prisutdeler: Morten Ivarsen)
 • Årets idrettsbragd (jury: Olympiatoppen Vest, prisutdeler: Pia Mørk Andreassen)
 • Årets døråpner (jury: Bergen Reiselivslag, prisutdeler: Ole Warberg)
 • Årets markedsfører (jury: Salg og Reklameforeningen, prisutdeler: Mariell Sæternes)
 • Årets designer (jury: Design Region Bergen, prisutdeler: Monica Hannestad)
 • Årets bedrift (jury: Bergen Næringsråd, prisutdeler: Marit Warncke)
 • Årets kulturbegivenhet (jury: Ole Bull Scene, prisutdeler: Sølvi Rolland)
 • Årets ildsjel (jury: Bergensmagasinet, prisutdeler: Trude Drevland)
 • Årets hederspris (jury: Bergensmagasinet, prisutdeler: Tarjei Strøm)
Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this