tarjeistrom1
ELSKER BERGEN: – Jeg kommer aldri til å flytte fra Bergen. Vi har en liten by med mye fine folk, og store muligheter til å utfolde seg gjennom de nettverkene som finnes her, sier Tarjei Strøm.

– Bergen til jeg dør

Del artikkelen i Sosial medier

– Jeg har reist verden rundt flere ganger, og sett mange fine steder. Men det er ingenting som kan sammenlignes med følelsen jeg får når jeg flyr inn mot Flesland. Da er jeg hjemme, sier Tarjei Strøm.

Den kjente The Stream-programlederen, radiostemmen og trommeslageren blir konferansier når Bergensmagasinet skal løfte frem noen av de personer og organisasjoner som bidrar mest positivt til byen mellom De syv fjell.

Konferansier på Bergen Awards

– Bergen er en liten by med veldig mange fine folk.

– Klart at jeg vil være med på en prisutdeling som hyller det beste med Bergen. Her er jeg født og oppvokst, og her blir jeg til jeg dør. Min karriere hadde aldri blitt som den ble dersom jeg ikke hadde bodd her, sier Tarjei Strøm.

LES OGSÅ:
Skal kåre Årets ildsjel
– Byen vår fortjener en pris

– Bergen er en liten by med veldig mange fine folk. Vi som er herfra, støtter hverandre og hjelper hverandre frem. Det eneste jeg lurer på, er hvorfor Bergen Awards kommer først nå. Den burde kommet for lenge siden, for dette er akkurat det byen trenger. Vi må ikke glemme å skryte av oss selv.

– Hvordan blir det å være den som leder hele showet?

– Det er en rolle som jeg er veldig komfortabel med. Jeg kjenner at jeg gleder meg. Alle bergensere blir vel litt stand up dersom du setter de på en scene.

Når Bergensmagasinet treffer Tarjei Strøm, er han nettopp tilbake i byen, etter å ha vært på Kiss Expo 2017 i Los Angeles. Der har han endelig fått oppfylt guttedrømmen om å hilse på et av sine aller største idoler. Vi snakker om Peter Criss, trommeslageren i Kiss.

– Han er grunnen til at jeg spiller trommer. Alt jeg har gjort i min karriere kommer fra at jeg oppdaget Peter Criss som liten gutt. Han ledet veien.

tarjeistrom3
SCENEVANT TROMMESLAGER: – Jeg er vant til å sitte i front med trommesettet, sier Tarjei Strøm, her fra Ralph Myerz and the Jack Herren Band-konserten på Teglverket under Kvarterets jubileumsuke i februar 2015. (Arkivfoto: Øyvind Toft)

Ti minutter med Peter Criss

– Fikk du snakket med ham?

– Jeg har øvd mye til konsertversjonen av 100.000 Years.

– Ja, vi fikk ti minutter sammen. Jeg hadde med mine egne signaturtrommestikker, og fikk han til å signere de. Han veide de litt i hånden, og prøvde de litt på bordet. Så jeg fikk en privat trommesession med far sjøl.

– Du har truffet de tre andre Kiss-medlemmene også?

– Ja, ved flere anledninger, men dette var mitt første møte med Peter Criss. Så nå er ringen sluttet.

– Og nå blir det dobbel konsertplate med Ralph Myerz, inkludert syv minutter lange trommesoloer?

– Hehe. Tror ikke de andre i bandet er helt klar for det. Men jeg har øvd mye til konsertversjonen av 100.000 Years (fra albumet Alive (1975), journ. komm.), om det er den du sikter til.

– Hvordan vil du beskrive trommestilen hans?

– Vel, han er den eldste i Kiss, og begynte med å spille i progbandet Chelsea. Så han har noen rare finesser som du ikke hører hos andre. Jeg skjønte det ikke før jeg begynte å spille selv. Det er litt jazzinfluert, med synkoper og virvler. Det er ikke så rart at han malte seg som en katt.

tarjeistrom2
MANGFOLDETS BY: ­– Bergensprisen burde kommet for lenge siden. Vi må ikke glemme å skryte av oss selv, sier Tarjei Strøm, her inne i den overdådig dekorerte Bar Barista i Øvregaten.

Klar med ny singel

– Du har spilt med mange gjennom årene, men jeg regner med at Ralph Myerz and the Jack Herren Band er det viktigste?

– Ja, jeg har vært med siden begynnelsen. Erlend Sellevold er den musikalske professoren, mens jeg hjelper med låtskrivingen og lager liveoppsettet. Jeg og Erlend går langt tilbake.

– Jeg har spilt med Datarock når Ralph Myerz ikke har hatt noe på gang. Slik sett har jeg aldri hatt helt fri.

Ralph Myerz and the Jack Herren Band kom med tre album i perioden 2003-2006. Siden ble det stille på platefronten. Det er derfor gledelig å kunne fortelle at det snart kommer en ny singel fra dem.
– Vi har merket at det fortsatt er etterspørsel etter musikken vår. Debutplaten solgte til platinum i 2015.

– Du har også spilt lenge med Datarock?

– Ja. Jeg måtte gi meg for to år siden på grunn av alle tv-oppdragene. Det har vært litt slik at jeg har spilt med Datarock når Ralph Myerz ikke har hatt noe på gang. Slik sett har jeg aldri hatt helt fri.

Strømbrudd under direktesending

– Hvordan begynte tv-karrieren din?

– Jeg ble på en måte oppdaget i 2004, da Ralph Myerz and the Jack Herren Band gjorde en direktesendt live session for P3. Midt i konserten røk strømmen, unntatt fra min mikrofon, forteller han.

– Jeg er vant til å sitte i front med trommesettet, og være den som prater med publikum. Så jeg gjorde bare det jeg pleier å gjøre, og holdt praten med publikum gående i ti minutter. Kanalsjef Håkon Moslet sa etterpå at det var den beste jobbsøknaden han noensinne hadde mottatt.

Det kom ikke noen umiddelbar P3-jobb ut av stuntet, men siden 2008 har han vært involvert i tre faste programposter: Sexy (sammen med Totto Mjelde), Stjernepose (på P13) og Norgesglasset på P1 (sammen med Finn Tokvam).

Siden han allerede var inne i NRK-varmen, ble det fort snakk om tv også, med alt fra Urørt-finale og Melodi Grand Prix til Sommerbåten. Denne høsten har han vært å se på TV2 i talentprogrammet The Stream.

tarjeistrom4
FOR PETE’S SAKE: – Alt i min karriere kommer fra at jeg oppdaget Peter Criss som liten gutt, sier Tarjei Strøm, nettopp tilbake fra Los Angeles etter å ha hilst på Kiss-trommeslageren. (Foto: Privat)

20 Flax-lodd på raideren

– Du og Finn Tokvam har undersøkt litt musikkmyter i Norgesglasset. Har du noen favoritter blant disse?

– Den jeg husker best, handler om at Van Halen skulle ha hatt et krav på raideren om en skål med M&M, der alle de brune var fjernet. Jeg har alltid tenkt at det var et kroneksempel på en bortskjemt rockestjerne.

– Jeg er vant til å sitte i front med trommesettet, og være den som prater med publikum.

Da han sjekket ryktet ut, viste det seg at det var sant, men at det hadde en naturlig forklaring. Dersom de fikk en skål med M&M der de brune ikke var fjernet, var dette et tegn på at arrangøren også hadde tatt lett på andre ting i kontrakten.

– Dette skjedde visstnok én gang, forteller Strøm.
– Van Halen anså det som kontraktsbrudd, og trakk seg fra spillejobben. Like etter fikk de vite at deler av lysriggen hadde falt ned på scenen. Dette viste at arrangøren også hadde tatt lett på sikkerheten.

– Du har turnert mye med Datarock. Hadde dere noe spennende på raideren?

– I begynnelsen var det litt slik, at enkelte ba om spesielle whiskyer og slike ting. Det kunne ikke jeg, siden jeg er avholdsmann. Etter hvert ble det mer og mer slik at vi kun satte opp praktiske ting, som undertøy og sokker. Men vi har alltid satt opp 20 Flax-lodd på listen.

– Har dere vunnet noe?

– Nei, bare småbeløp. Den dagen vi får jackpot, da stikker vi, hehe.

Bergen Awards arrangeres på Radisson Blu Royal Hotel (Bryggen) fredag 24. februar kl. 19.00. Forhåndssalg av billetter på ticketco.no – enten i form av hele bord til bedrifter/organisasjoner eller enkeltbilletter til privatpersoner.

tarjeistrom5
SIGNATUR PÅ SIGNATUR-TROMMESTIKKENE: Peter Criss signerte både en action-figur av seg selv, soloplaten fra 1978 og Tarjei Strøms egne signatur-trommestikker, serieprodusert av det amerikanske firmaet Vater Percussion. (Foto: Privat)

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this