bergenawards1
LOVER EN STRÅLENDE KVELD FOR ALLE: – Selv om dette først og fremst er de nominerte sin kveld, så er det på et ganske høyt produksjonsteknisk nivå til glede for publikum også, sier Vegard Sletten. (Arkivfoto: Roy Bjørge)

– Bergen Awards er en forlengelse av alt Bergensmagasinet står for

Del artikkelen i Sosial medier

– Bergensmagasinet ønsker å være et løftende medium som ønsker å få frem alt det gode som skjer i byen vår, sier daglig leder Vegard Sletten, som for tredje gang inviterer til Bergen Awards.

Bergen Awards 2020 holdes i Grieghallen fredag 13. mars. Dette blir nok en storslått feiring av alt det beste ved Bergen, med utdeling av priser i ti kategorier.

Fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av manglende finansiering, men nå er Bergen Awards tilbake. Fana Sparebank er nå kommet med på laget som hovedsamarbeidspartner.

EN NY BERGENSTRADISJON

– Takket være Fana Sparebank er vi nå klar for å gjennomføre Bergen Awards 2020. Vi hadde to gode arrangementer i 2017 og 2018, så dette blir tredje gang, sier Sletten, som dermed trygt kan slå fast at han har etablert en ny bergenstradisjon.

– Jeg er veldig glad for at Fana Sparebank har sørget for at arrangementet er oppe og går igjen. Vi hadde ikke klart dette uten dem.

[PostBlock id=564]

Sletten sier seg også svært fornøyd med at en rekke foreninger og organisasjoner har vært ivrige pådrivere i arbeidet med årets arrangement – ikke minst gjennom det viktige arbeidet i de ulike juryene.

– Flere har gitt uttrykk for at dette er et veldig viktig arrangement for Bergen, og noe som alle vil ha glede av, sier han.

FRITTSTÅENDE JURYER

Det første Bergen Awards ble holdt på SAS-hotellet på Bryggen (Radisson Blu Royal Hotel) i 2017. Grunnet økende pågang året etter ble arrangementet flyttet til Grieghallen, med kapasitet på 550 personer.

– Jeg tror vi har funnet plassen vår der, sier Sletten.

– Hvorfor trenger Bergen en slik prisutdeling?

– Det er veldig viktig å få fremhevet de som førte byen vår videre gjennom fjoråret. Jeg tror at dette virker inspirerende for alle.

– Først og fremst fordi den motiverer innenfor de sjangrene vi spiller på. Det er veldig viktig å få fremhevet de som førte byen vår videre gjennom fjoråret. Jeg tror at dette virker inspirerende for alle, for til bedre Bergen går til mer glede har alle bergensere av det.

– Er det vanskelig å finne verdige kandidater?

– Det vet jeg ikke, i og med at juryene er helt frittstående. Det eneste vi har stilt krav til er at det må være habilitet innenfor hver jury.

DEN GJEVESTE PRISEN 

– Men Bergensmagasinet har vel et eiendomsforhold til prisutdelingen?

– Ja, på den måten at Bergensmagasinet ønsker å være et løftende medium som ønsker å få frem alt det gode som skjer i byen vår, så Bergen Awards er en forlengelse av alt vi står for.

bergenawards3 Christoffer Schjelderup
KVELDENS KONFERANSIER: «Selv om han er stor i kjeften, blir han aldri plump. Selv om noen vitser er under beltestedet, blir han aldri billig» skrev Bergensmagasinets anmelder etter et show Christoffer Schjelderup holdt på Ricks i 2018. (Foto: Brage Æsøy Titlestad)

– Deltar du i noen juryer selv?

– De to åpne kategoriene, Årets ildsjel og Årets hederspris, har juryer som er satt ned av Bergensmagasinet, så jeg sitter i de. Dette er to priser med veldig brede kriterier.

Ildsjelprisen skal gå til mennesker som gløder for en hjertesak. Som oftest er det her snakk om ren idealisme, enten det er snakk om idrett, kultur, næringsliv eller akademia.

[PostBlock id=563]

Når det gjelder Hedersprisen, så skiller den seg litt ut fra de ni andre. Der de øvrige prisene deles ut til personer eller organisasjoner som har utmerket seg i løpet av 2019, så går denne til noen som over lang tid har vært en bergensambassadør og gjort noe bra for Bergen som Bergen og bergenserne har hatt glede av.

– Det er jo den gjeveste prisen, sier Sletten.

– Sist gikk den til ekteparet Hilde Sol Erdal og Arvid Ones, som har vært viktige kulturbærere i Bergen.

KJENTE ARTISTER PÅ SCENEN

«Dette er et par som har endret humor-Norge. De står bak over halvparten av oppsetningene på Ole Bull Scene, og har gjennom årene vært med på å prege kulturlivet i Bergen helt ned til å forme selve kunstuttrykkene» sa ordfører Marte Mjøs Persen om de to prisvinnerne da hun overrakte dem den spesielle Bergen Awards-statuetten i 2018.

Året før gikk Hedersprisen til Dennis Reksten for det han har betydd for musikken og musikkbransjen i Bergen over mange år. «En genuin og hjertevarm person, med en lidenskap for musikken som få – om noen – kan vise maken til» het det i juryens begrunnelse.

[PostBlock id=206]

– Nå har Hedersprisen gått to ganger til kultur, men det er på ingen måte noen kulturpris. Det er mange her som kan bli hedret for andre ting, sier Sletten, som foreløpig ikke kan røpe hvilke kandidater juryen har på blokken.

– Når det gjelder kultur så skal det være en del artistopptredener under arrangementet?

– Det kan jeg underskrive på. Vi har en rekke spennende bergensartister på listen, men kan ikke si mer enn det ennå – annet enn at kveldens konferansier blir Christoffer Schjelderup, kjent som gudfaren i Stand Up Bergen. Men ja, det kommer mange gode artister, slik som i de andre årene.

– Og det blir rød løper og pressevegg?

– Ja, og en strålende kveld for alle. Selv om dette først og fremst er de nominerte sin kveld, så er det på et ganske høyt produksjonsteknisk nivå til glede for publikum også.

– Det er vel også en kveld der man kan bli se og bli sett?

– Absolutt, men her er også åpent for alle. Du trenger ikke å «være noe» for å være med. Dersom du er glad i byen din og vil være med å heie på de som har fremhevet seg i 2019 innenfor sine kategorier – så er du hjertelig velkommen.

– Er billettene lagt ut?

– Vi har 150 billetter lagt ut til vanlig salg. Ved siden av dette selger vi hele bord til firmaer og organisasjoner. På de tidligere arrangementene har vi operert med venteliste, så har man lyst å være med så må man hive seg på nå.

Fakta Bergen Awards 2020
Mer informasjon: bergenawards.no

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this