Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
HOTELL I SÆRKLASSE: Som det største hotellet i Bergen satser Hotel Norge på høy kvalitet både når det gjelder rom, service og mat. Stjernekokken Ørjan Johannessen er blant annet ansatt som Head Chef Advisor for å sikre topp kvalitet på maten. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Ikonet gjenoppstår

I dag åpner nye Hotel Norge; nå med tilføyelsen «by Scandic». – Vi ønsker å skape et sosialt møtested som bergenserne kan bruke, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.

– Med 415 rom er vi det største hotellet i byen. Av historisk verdi er det kun det gamle taket i bankettsalen som er beholdt.

På hotellet vil man få oppleve tre etasjer med spennende mat- og drikkekonsepter. Den nye Café Norge vil gå over de to første etasjene. Hotelldirektør Lise Solheim Haukedal ser for seg en kafé som lever fra tidlig morgen til langt ut i de sene nattetimer.

ET PULSERENDE STED

– Dette blir et pulserende sted der alle er velkomne, sier hun.

Hotel Norge har vært stengt de siste to årene i forbindelse med totalrenovering av bygget. I 2016 overtok Scandic Hotels driften av hotellet etter Radisson Blue. I den forbindelse bestemte Scandic Hotels og huseier seg for at institusjonen skulle få en real overhaling.

– Alle vinduer er skiftet ut slik at alle rommene er lydtette. Dessuten har vi bygget på en ekstra etasje med 17 unike rom hvor alle har private terrasser. Designet er moderne og i nordisk stil, forteller Haukedal.

Kurs- og konferanseavdelingen er ny og har offisiell åpning i september. The Ballroom kan ta opptil 250 gjester. 

SATSER STORT INTERNASJONALT 

Hotel Norge har i mange år vært kjent utover de bergenske kommunegrenser. Hotellet har klare ambisjoner om å være nummer en i Bergen, samt blant toppsjiktet i landet.

– Hvilket publikum retter Hotel Norge seg inn mot?

– Vår målgruppe er gjester som reiser ofte og forventer kvalitet og opplevelser utenom det vanlige. Det amerikanske markedet vokser sterkt i Bergen og passer vårt konsept godt, sier hotelldirektøren.

Hun kan skilte med fisketurer til skjærgården eller privat kokk for de som ønsker det. Med en egen Lifestyle Concierge skal gjestene få akkurat det de ønsker seg. Hotel Norge vil bringe det lokale og det internasjonale sammen.

HOTELLDIREKTØREN: Lise Solheim Haukedal ble ansatt som direktør ved Hotel Norge 1. juni 2017. Siden da har hun jobbet mye med konseptutvikling og rekruttering. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Også når det gjelder hotellrommene satses det på kvalitet. I niende etasje finner man blant annet et eget rom med jacuzzi på terrassen og badstue og spa-bad inne.

Resepsjonen er flyttet opp i tredje.
– Dit kommer man ved å ta en flott rulletrapp rett fra første etasje. Resepsjonsområdet blir selve hjertet i hotellet, fortsetter hotelldirektøren.

ET IKON MED LANG HISTORIE

Hotel Norge sin historie strekker seg helt tilbake til 1885 da en hotellgründer fra Hamburg anla hotellet som svar på den økende turismen til vestlandshovedstaden.

– Med 415 rom er vi det største hotellet i byen.

I 1961 ble hotellet revet og i 1964 sto det nye Hotel Norge ferdig. I 1985 gjennomgikk hotellet sin første store utbygging. Når hotellet i dag nok en gang åpner dørene for publikum, vil det være mer fasjonabelt enn noensinne.

– Med 415 rom er vi det største hotellet i byen. Av historisk verdi er det kun det gamle taket i bankettsalen som er beholdt. Ellers har mye av interiøret gått til andre Scandic-hoteller, forteller Haukedal.

Siden 2016 har 7000 tonn med bygningsmasse blitt tatt ut. Av dette har 92 prosent blitt gjenvunnet. Ved stenging av hotellet ble det også holdt egen kunstauksjon.

UNIKT MØTESTED

– Men trenger Bergen og bergenserne enda et nyrenovert hotell som møtested?

– Ja, absolutt, svarer Haukedal raskt, før hun fortsetter:

– Med totalrenoveringen har vi satset på restauranttilbudet og hotellet som et unikt møtested. Vi ønsker bergenserne velkommen tilbake til Hotel Norge, avslutter hun. 

Hotel Norge by Scandic åpner i dag, fredag 29. juni.

BRINGE FREM DET LOKALE: Med sin plassering i hjertet av Bergen ønsker Hotel Norge by Scandic å skape nærhet både til byen og naturen. «Urban nature» er en av hotellets verdier. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this