Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
Kurt Johannessen (foto: Helene Espedal-Selvåg)

I kunstnerens hode

I anledning utgivelsen av en ny bok om Kurt Johannessens kunstnerskap, inviterer Kunstgarasjen til samtale mellom Gunnar Danbolt og Kurt Johannessen.

Kurt Johannessen arbeider med performance, bøker, tegning, video og installasjon, og har hatt en rekke utstillinger, blant annet på Bergen Kunstmuseum og Kunstnernes Hus.

Den nye boken gir en presentasjon av Kurt Johannessens arbeid de siste 11 åra, med fokus på performance. Teksten er skrevet av Gunnar Danbolt, på bakgrunn av samtale mellom Helga-Marie Nordby og Kurt Johannessen.

Kunstgarasjen har også salgsutstilling med et bredt utvalg av Kurt Johannessens bokutgivelser, samt tegninger fra hans siste kunstbok, Om sjokoladekake – som er bok nr. 16 i serien Om noko.

«Sjokoladekaka sin inngang i tida er eit resultat av ein spesifikk kompleks klumping».

Dersom du kjenner til kunstneren fra før, så er dette en videreføring av Om tida si oppgåve – der han «ser på endringar og konsekvensar frå tida sin inngang og litt inn i framtidige notider».

Du finner den samme fortellingen i Om sjokoladekake, men her med sjokoladekake som sentrum – eller med hans egne ord: «Sjokoladekaka sin inngang i tida er eit resultat av ein spesifikk kompleks klumping. Kvifor er den her, og kva planer har den for notida og framtidige notider».

Tegneklubben er ellers hovedutstiller hos Kunstgarasjen i denne perioden. Dette er et samarbeidende kunstnerprosjekt som består av Bjørn Bjarre, Ulf Verner Carlsson, Paul Dring, Terje Nicolaisen og Martin Skauen.

Kunstgarasjen, onsdag 25. april kl. 19.00.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this